Війна змінюється кожні чотири місяці Боєць «Кібер» є пілотом БПЛА ACS-3. Цей апарат може літати до 16 годин. — Сам комплекс називається…
У конкурсі взяли участь три збірні команди, які представляли оперативно-тактичні угрупування «Схід», «Північ» та інші частини Об’єднаних сил.
– Це третій, фінальний етап, – розповідає заступник голови конкурсної комісії полковник Олександр Загороднюк. – Спершу кухарі виборювали звання найкращого у своїх бригадах, далі змагалися на конкурсах оперативно-тактичних угрупувань. Сюди прибули найкращі з найкращих.
У перший день конкурсу учасники демонстрували свої теоретичні знання технології приготування страв, тактико-технічних характеристик засобів приготування та транспортування їжі в польових умовах. Також виконували практичні нормативи з підготовки польових кухонь до роботи та надання першої медичної допомоги.
У другий день кухарі приступили до найцікавішого і найважливішого етапу – практичного приготування страв. За правилами конкурсу команда у складі трьох кухарів мала приготувати на польовій кухні три страви для підрозділу чисельністю 125 військовослужбовців.
– Страви однакові для всіх: сирний суп із грибами і куркою, гуляш із гречаною кашею та салат із капусти, – каже член конкурсної комісії підполковник Юрій Ромашкан. – Усі ці страви є в армійському повсякденному меню. Конкурсанти отримали однакові продукти. Смак, звичайно, буде різний і залежатиме лише від кухарської майстерності.
Боротьба на конкурсі тривала запекла. Серед учасників – чимало фахівців зі значним досвідом роботи.
– Це моя улюблена робота, – розповідає кухар окремої десантно-штурмової бригади солдат Вадим Музиченко. – Я багато вчився цій професії. Працював кондитером у ресторані одного з київських готелів. Два рази брав участь у міжнародних конкурсах кондитерів. Виборов друге місце з овочевим десертом, серед інгредієнтів якого були буряк і цвітна капуста.
Вадим свого часу відслужив строкову. Після неї вирішив укласти із Збройними Силами контракт.
– Я подумав, що маю зробити свій внесок у захист нашої країни, – каже він. – Тут роблю те, що добре вмію. Працюю так, аби все було смачним. Здобуваю цікавий професійний досвід. Коли повернуся до цивільного життя – обов’язково втілюватиму в реальність ідеї, які з’явилися під час служби в армії. У Збройних Силах України все трохи інакше, ніж у столичних ресторанах. На конкурсах кондитерів ти дієш індивідуально і здобуваєш визнання лише для себе. У війську ти – командний гравець.
Усі учасники приготували страви з багатим і вишуканим смаком. Після дегустації конкурсна комісія визначила найсмачніші.
У підсумку перше місце посіла збірна кухарів оперативно-тактичного угрупування «Схід» у складі Максима Кондітерова, Інни Ліпової та Зої Погрібної.
Перше місце в індивідуальному заліку виборов кухар окремої десантно-штурмової бригади Вадим Музиченко, друге місце здобула кухар окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка Ольга Мосюк, третє – кухар окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу Інна Ліпова.
– Організовуючи цей конкурс, ми мали на меті не лише визначити рівень професійних навичок кухарів, – каже полковник Олександр Загороднюк. – А й прагнули створити умови, в яких найкращі кухарі могли б обмінятися досвідом, навчитися новому, впевнитися у власних можливостях, відчути водночас і атмосферу змагання та суперництва, і товариськості. Учасники конкурсу кажуть, що це вдалося.
А приготовленими стравами пообідали військовослужбовці частини, на базі якої тривав конкурс. Вони щиро подякували кухарям за роботу і підтвердили висновок конкурсної комісії: страви мали неперевершений смак.
@armyinformcomua
Командуванню спеціальних операцій США (SOCOM) обзавелося новим зразком високоточної зброї, яку розмістили у звичайному двадцятифутовому транспортному контейнері.
Поки українські військові методично нищать окупантів на фронті, російська пропаганда намагається компенсувати втрати... фантазією.
9 жовтня силами та засобами Угруповання Десантно-штурмових військ спільно з військовими частинами та підрозділами 1 корпусу Національної гвардії України «Азов», а також суміжниками було зірвано спробу прориву сил противника на Добропільському напрямку.
Армія FM презентувала новий телевізійний проєкт «Хроніки боліт». Це аналітична програма, яка показує сучасну росію без кремлівської пропаганди.
Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмовуіз Премʼєр-міністром Канади Марком Карні.
На полігоні у Великій Британії українські військові під керівництвом румунських інструкторів відпрацьовують бій у міській забудові.
від 23000 до 125000 грн
Івано-Франківськ, Івано-Франківська область
Війна змінюється кожні чотири місяці Боєць «Кібер» є пілотом БПЛА ACS-3. Цей апарат може літати до 16 годин. — Сам комплекс називається…