ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Установчий саміт Кримської платформи: про що говорили учасники?

Важливо Новини
Прочитаєте за: 5 хв. 23 Серпня 2021, 15:57

У Києві відбувся саміт Кримська платформа, до якого долучились представники понад 40 країн. Після виступу Президента України, спікера українського парламенту Дмитра Разумкова та глави українського уряду Дениса Шмигаля, слово надали учасникам саміту.

Шарль Мішель

Голова Європейської ради Шарль Мішель під час виступу на саміті «Кримської платформи» повідомив, що Європейський Союз продовжить політику невизнання незаконної анексії Криму та закликав Росію зупинити насильницьку інтеграцію півострова у свої кордони.

– Я присутній тут, щоб підтвердити незмінну позицію Європейського Союзу: ми не визнаємо незаконну анексію Криму і Севастополя Росією. Ми продовжуватимемо нашу політику невизнання і ми будемо й надалі виступати проти будь-яких порушень міжнародного права… Наша мета робити так, щоб незаконна анексія Криму ніколи не стала легітимізованою, – наголосив Шарль Мішель.

За словами голови Європейської ради, ЄС запроваджує заходи, які б допомагали Україні долати наслідки анексії. Також Шарль Мішель зазначив, що питання окупованого Криму має залишатися на високому рівні на міжнародному порядку денному, і закликав Росію зупинити анексію.

– На жаль, Росія продовжує діяти у спосіб, який фактично продовжує започатковану анексію. Мілітаризація регіону занепокоює… Ми маємо протидіяти намаганням Росії насильницьки інтегрувати півострів у свої кордони. Сьогодні, напередодні 30-ї річниці Незалежності України, ми говоримо про бажання спільно з вами йти до успішного, спокійного, мирного майбутнього, коли Україна буде знову територіально цілісною, – сказав голова Європейської ради.

Мая Санду

Президент Молдови Мая Санду у своєму виступі зазначила, що Крим – це Україна, і Молдова підтримує резолюцію про неподільність території України.

«Ми не збираємося підтримувати історичні диспути, ми хочемо вийти на нові справедливі стосунки. Ми хочемо дійти до створення єдиного шляху до майбутнього, яке буде сталим, мирним, успішним», – сказала вона.

Валдіс Домбровскіс

Віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс також розпочав свій виступ із тези про те, що Крим – це Україна.

«ЄС підтримує дипломатичні зусилля України щодо повернення питання Криму на міжнародний порядок денний. Ми наклали обмежувальні заходи проти РФ через окупацію Криму. Ми розуміємо складну ситуацію, яка сталася в Криму. Міжнародному суспільству бракує доступу до Криму», – зазначив він.

Петер Альтмайер

Міністр економіки та енергетики Німеччини Петер Альтмайер зазначив, що анексія Криму створила велику проблему в регіоні й саме тому ЄС впровадив санкції проти РФ.

«Анексія Криму це наруга над верховенством права. Ми не дозволимо перетворити Крим на сліпу пляму на мапі. Ми разом з Україною засуджуємо анексію і закликаємо до нових переговорів і відновлення держкордонів», – зазначив він.

Франк Рієстер

Міністр з питань торгівлі та економічної привабливості Франції Франк Рієстер зазначив, що дотримання міжнародного права залишається пріоритетом для всіх.

«Я хочу нагадати, що Франція не визнає і не визнає незаконну анексію Криму Росією. Наша підтримка територіальної цілісності України залишається послідовною і ми вважаємо, що ця ситуація (анексія Криму. – Ред.) загрожує світовому порядку. Про відповідальність необхідно нагадати Росії», – зазначив він, додавши, що побудова Керченського мосту дуже вплинула на пересування в Чорному та Азовському морях.

«Ми вважаємо, що Україна доклала всіх зусиль, щоб уникнути деескалації конфлікту. Франція працює над мирним врегулюванням і відновленням суверенітету України на території Криму», – додав міністр.

Мевлют Чавушоглу

Глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу наголосив на необхідності підвищення у світі розуміння важливості проблеми анексії Криму.

Дженніфер Гренголм

Міністр енергетики США Дженніфер Гренголм також наголосила, що Крим – це Україна, а Росію треба притягнути до відповідальності за її агресію.

«Ми разом з Україною засуджуємо незаконну анексію Криму. США пишаються тим, що впродовж 30 років ми були з вами. Від імені президента США Джо Байдена хочемо заявити про підтримку України, її реформ. Ми підтримуємо вашу боротьбу з російською агресією і підтримка триватиме далі. Ми вже надали 4,9 млн доларів допомоги України. Ми надаватимемо підтримку ЗСУ, зокрема щодо захисної зброї і обладнання, для розв’язання конфлікту. Ми хочемо поставити Росію на її місце і ми хочемо добитися припинення її втручання на сході України і в Криму», – зазначила вона.

Мірче Джоане

Заступник генерального секретаря НАТО Мірче Джоане закликав повернути вільне мореплавство в українські порти.

«На нашому саміті у червні лідери країн-членів НАТО підтвердили свою неухильну підтримку України. Ми закликаємо РФ припинити порушення прав усіх українців, зокрема кримських татар…Ми також підтверджуємо рішення Бухарестського саміту, що Україна та Грузія стануть членами НАТО», – наголосив він.

«Ми закликаємо РФ повернути контроль над територією України», – зазначив Джоане.

Підготували Владислав Дем’яненко та Олександр Погребний

Читайте нас в Telegram
Сили оборони на півдні знищили 4 польові пункти російського боєпостачання

Сили оборони на півдні знищили 4 польові пункти російського боєпостачання

Протягом доби на південному напрямку було ліквідовано 160 окупантів й знищено 42 одиниці озброєння та військової техніки. Крім того, українські захисники розгромили 4 польові пункти російського боєпостачання.

Херсонщина під мінометним вогнем: поранено троє чоловіків

Херсонщина під мінометним вогнем: поранено троє чоловіків

Село Козацьке Херсонської області вкотре опинилося під ворожим вогнем.

На Одещині збили два російські розвідувальні дрони «Орлан-10» та Zala

На Одещині збили два російські розвідувальні дрони «Орлан-10» та Zala

Сьогодні українські військовослужбовці знищили два розвідувальні дрони противника в Одеській області.

Поблизу Вовчанська ударний дрон окупантів атакував вантажівку: водій у важкому стані

Поблизу Вовчанська ударний дрон окупантів атакував вантажівку: водій у важкому стані

Унаслідок влучання ворожого ударного дрону в цивільну вантажівку поблизу Вовчанська Харківської області поранено чоловіка.

Австралія оголосила про новий пакет допомоги Україні на 100 млн доларів

Австралія оголосила про новий пакет допомоги Україні на 100 млн доларів

Австралія сьогодні оголосила про новий пакет допомоги Україні на 100 млн дол. 50 млн з цієї суми піде на протиповітряну оборону.

Окупанти обстріляли село на Херсонщині, постраждала жінка

Окупанти обстріляли село на Херсонщині, постраждала жінка

Унаслідок російського обстрілу села Станіслав Херсонської області постраждала місцева жителька.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Бойовий медик

від 20000 до 50000 грн

Полтава

Військова частина A7310

Військовослужбовець (Збройні Сили України) у Заліщики

від 20000 до 75000 грн

Краматорськ

4 відділ Чортківського РТЦК ТА СП ( м.Заліщики )

Санітарний інструктор, Військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Механік-водій

від 20000 до 20000 грн

Біла Церква

Військова частина А7298

Начальник ремонтної майстерні, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Артилерист

від 21000 до 121000 грн

Святогірськ

1 відділ Сватівського РТЦК та СП