ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Для ЗСУ виготовили компактний генератор, здатний працювати безперервно впродовж 500 годин

Важливо Новини Озброєння та техніка
Прочитаєте за: 2 хв. 19 Серпня 2021, 12:36

Найчастіше генератори – єдине джерело енергопостачання під час виконання бойового завдання чи на бойовому чергуванні. Від них живляться станції зв’язку, радіолокатори, машини РЕБ і багато іншої техніки. Уже тривалий час вітчизняна компанія «МАДЕК» (входить до складу ГС «Ліга оборонних підприємств України») забезпечує ЗС України надійними й безвідмовними генераторами.

Зокрема, дизель-генератори, які нині виготовляє компанія, успішно експлуатують на РЛС «Малахіт», контрбатарейному радарі 1Л220УК, машинах радіоелектронної боротьби Р-330УМ «Мандат», машині «Положення-2», РКП «Нептун», СА-10У, комплексах відомчого супутникового зв’язку і багатьох інших.

Як розповів Інформагентству АрміяInform Олександр Карий – директор Департаменту спеціальних проєктів цієї компанії ‒ для потреб українського війська розроблений черговий дизельний генератор для використання на пересувній техніці. Він має потужність 4,6 кВт і виготовлений у компактному капотному виконанні. За словами співрозмовника, специфіка цього генератора в тім, що він виробляє постійний струм напругою 28,5 V, а автоматичний регулятор напруги дає змогу коригувати цей параметр.

Окрім того, на відміну від аналогів, у цьому генераторі відсутній перетворювач, який потребує додаткового місця для розміщення та періодичного обслуговування чи заміни. До речі, перетворювачі встановлюють у однофазних генераторах, які видають напругу 220 V, а вже потім, аби перетворити цей струм на постійний, застосовуються згадані вироби.

Ємності паливного баку вистачає для забезпечення близько 5 годин безперервної роботи. Також є технічна можливість забезпечити режим роботи від додаткового паливного бака, розташованого на військовій техніці. При цьому система керування дозволяє автоматично дозаправляти дизель-генератор безпосередньо під час його роботи.

Щоб технічно обслуговувати цей генератор, його не треба знімати з шасі автомобіля. Для отримання доступу до основних елементів достатньо лише потягнути за петельний замок передньої та підняти верхню захисні кришки. Примітно, що всередині відсутні будь-які поздовжні чи поперечні балки для підтримання міцності конструкції, аби не ускладнювати доступ до агрегатів. До того ж автоматика, у разі виявлення відхилень в роботі дизель-генератора, не дозволить розпочати його експлуатацію. При цьому інформація про те, що саме вийшло з ладу, виводиться на екран і супроводжується світловою індикацією на панелі керування.

У цьому генераторі використовується двигун повітряного охолодження відомого європейського бренду, який забезпечує безперервну роботу впродовж 500 мотогодин.

За словами Олександра Карого, це є одна з основних відмінностей, що вирізняє їхні генератори від більшості подібних виробів, які нині експлуатують у ЗСУ, в яких двигуни не в змозі працювати в такому режимі. Тож їх доводиться періодично зупиняти для охолодження і частіше проводити техобслуговування вузлів та агрегатів. А в поєднанні з сучасною елементною базою відомих виробників, застосовану на дизель-генераторі компанії, забезпечується його надійність роботи та тривала експлуатація.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
«Військовий асистент»: сервіс допомоги з підготовки рапортів розширює свою роботу

«Військовий асистент»: сервіс допомоги з підготовки рапортів розширює свою роботу

З початку квітня цього року сервіс «Військовий асистент» був суттєво посилений новими функціями, додані зразки оформлення більшої кількості рапортів.

Окупанти 21 раз обстріляли Донеччину: троє загиблих

Окупанти 21 раз обстріляли Донеччину: троє загиблих

Протягом минулої доби росіяни 21 раз обстріляли населені пункти Донецької області.

Сили оборони півдня уразили понад 600 ворожих цілей за добу

Сили оборони півдня уразили понад 600 ворожих цілей за добу

Сили оборони півдня України на своєму напрямку протягом минулої доби виконали понад 700 вогневих завдань і було уражено понад 600 ворожих цілей.

Протягом доби російські війська обстріляли територію 10 областей України

Протягом доби російські війська обстріляли територію 10 областей України

За наданою Ситуаційним центром Міністерства оборони  України інформацією, протягом минулої доби російські війська обстріляли територію 10 областей України.

Ворог безуспішно штурмував Кринки та острів Нестрига, відійшов з втратами

Ворог безуспішно штурмував Кринки та острів Нестрига, відійшов з втратами

Війська рф продовжують спроби вибити українські підрозділи з плацдарму в Кринках на Херсонщині, та повернути контроль над островом Нестрига.

Саперний симбіоз: Армія США опробовує інноваційну машину GOBLN для знешкодження мін

Саперний симбіоз: Армія США опробовує інноваційну машину GOBLN для знешкодження мін

Армія США випробовує інноваційне приладдя для нейтралізації мін з безпечної відстані у зонах бойових дій.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець-санітар, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Медик-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Черкаси

Косівський РТЦК та СП

Розвідник-далекомірник 155 окремий батальйон територіальної оборони

від 23000 до 53000 грн

Степанівка, Сумська область

Фотограф, Відео монтаж, Прес-служба, Медіа

від 20000 до 120000 грн

Суми

129 окрема бригада ТрО

Стрілець-гранатометник (морська піхота)

Яворів

Яворівський РТЦК та СП

Інспектор прикордонної служби у Чоп

до 20500 грн

Державна прикордонна служба України