Війна змінюється кожні чотири місяці Боєць «Кібер» є пілотом БПЛА ACS-3. Цей апарат може літати до 16 годин. — Сам комплекс називається…
Кореспонденти АрміяInform відвідали їдальню Луцького військового госпіталю, аби перевірити, як тут готують. І, звісно, самим спробувати обідні страви на смак.
Їдальня розташована на першому поверсі шпиталю. Будівлю зведено ще у 1729 році. Вона – пам’ятка архітектури історичного значення. Ми прибули за годину до обіду. На кухні кипить робота: в одному приміщенні закінчується приготування котлет, в іншому – нарізка салатів, а в залах – сервірування столів… На годиннику 13:00 і до «роздатки» один за одним шикуються пацієнти: контрактники-учасники АТО/ООС, строковики, військові пенсіонери.
Старша зміни кухарів Надія Миколаївна у госпіталі працює сьомий рік. Професійного стажу – понад чотири десятки років, близько половини з них – у льотно-технічній їдальні військової частини.
– Харчування розподілено за дієтами. Загальна – п’ятнадцятий стіл, і дієти: перша, сьома й дев’ята. Кожна передбачає окреме харчування. 1,7 та 9 – каша перлова, суп вівсяний, салат із буряка, заправлений олією й малою кількістю солі. Котлети сьогодні в загальному меню смажені, на дієту – парові, – розповідає Надія. – Порівняно з міською й обласною лікарнями, що в Луцьку, у нас, на відміну від них, двічі на день в меню є м’ясо. Щодня на вечерю риба. Тут більша кількість м’яса, сиру, молока, сметани, кефіру…
– У госпіталі чотириразове харчування: сніданок, другий сніданок, обід і вечеря. Пацієнти харчуються у загальній їдальні, а ті з них, хто після операції − у палаті відділення. Тут завжди свіжі овочі й фрукти, залежно від сезону. На цей тиждень замовили яблука, на наступний – банани, ще через тиждень апельсини. З січня 2020-го ми перейшли на систему харчування аутсорсинг. Це неповний каталог. Фірма постачає продукти харчування, ми їх замовляємо. Коли перейшли на цю систему харчування – все змінилося на краще. Продукти замовляємо за каталогом, вони відповідають стандартам та сертифікатам з відповідною перевіркою їх якості й повноти порцій, – повідомила начальник продовольчої служби госпіталю Ганна Михальчук.
Як розповів помічник начальника Луцького військового госпіталю з матеріально-технічного забезпечення майор Олег Березняк, цього року заклад отримав нове обладнання для кухні: пароконденсат, електричні плити, холодильники й морозильні камери. Для переходу на каталогове харчування слід повністю замінити електромережу, провести ремонт інтер’єру, приміщень кухні та залів прийому їжі: стіни, стелі та підлоги. Незабаром тут очікують кошти з державного бюджету на ремонт їдальні.
Якщо ви чимось незадоволені (або задоволені, впевнені, й такі будуть) надсилайте впродовж 2-3 днів фото своїх сніданків, обідів та вечерь. Побачимо, де насправді є проблеми на солдатській кухні. Наші журналісти завітають до вашої військової частини з цими фото. Ми знаємо, як вплинути на ситуацію.
Чекаємо на ваші фото за адресою: insider@armyinform.com.ua. Вказуйте лише номер вашої частини. Анонімність, конфіденційність гарантуємо.
Фото та відео авторів
@armyinformcomua
У Полтавській області під час масованої російської атаки внаслідок падіння уламків та прямих влучань пошкоджено об’єкт енергетичної інфраструктури у Кременчуцькому районі.
Згідно з указом Президента України Володимира Зеленського № 143/2022, хвилина мовчання проводиться щодня о 9:00, її оголошують у всіх засобах масової інформації.
23-річний командир взводу аерозольного маскування Олексій розповів про те, як його підрозділ, створюючи димові завіси на північно-східному напрямку, діє як «невидимий щит», що збиває ворога з пантелику та рятує життя штурмовиків.
Слідчі Національної поліції у взаємодії з ГУР ідентифікували та повідомили про підозру 22 співробітникам «Калінінської виправної колонії» на тимчасово окупованій Донеччині, які, перетворили заклад на центр жорстоких тортур для українських військовополонених та цивільних заручників.
На прикладі двох скріншотів — вбитого, перевантаженого окупанта та знищеного українського робота-логіста — наші бійці продемонстрували різницю між тактикою «дифузії» ворога, що покладається на кількість особового складу, та українським підходом, який пріоритезує збереження життів за допомогою технологій.
Загалом протягом минулої доби зафіксовано 245 бойових зіткнень.
від 21000 до 121000 грн
Краматорськ
106 окремий батальйон ТрО 109 окремої бригади Тро ЗСУ
Війна змінюється кожні чотири місяці Боєць «Кібер» є пілотом БПЛА ACS-3. Цей апарат може літати до 16 годин. — Сам комплекс називається…