ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Не витримало серце навантажень війни — Хмельниччина втратила ще одного свого захисника

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 20 Травня 2021, 18:24

Сьогодні Хмельниччина прощалась зі своїм захисником, який помер під час виконання бойового завдання в районі проведення операції Об’єднаних сил. 369-й подолянин долучився до небесного воїнства захисників України…

Сорокап’ятирічний прапорщик Сергій Остапчук, командир відділення — командир бойової машини 128-ї гірсько-штурмової бригади на війні з 2015 року. Спочатку за мобілізацією, а потім за контрактом проходив службу в 54-й механізованій бригаді. Брав участь у бойових діях проти російських окупантів у районі Світлодарської дуги. Після звільнення — трішки відпочив, і з 2019 року — знову на передову, на цей раз у складі гірських піхотинців. Не міг він бути вдома, коли ворог загарбав українську землю.

Його підрозділ займав бойові позиції неподалік Водяного під Маріуполем. Сергій, як досвідчений військовий, командував одним із опорників на небезпечному напрямку. Він був турботливим командиром для підлеглих. Багатьом, у кого це перша ротація, прапорщик Сергій Остапчук допомагав, підтримував власним прикладом, досвідом та ставленням до військової справи. Під час облаштування бойових позицій командиру стало зле. Бойовий медик підрозділу, на жаль, допомогти вже нічим не міг — серце не витримало навантажень шести років війни…

— Сергій Валерійович не скаржився на здоров’я, хоча майже шість років на передовій точно його не покращили. Для мене це була перша ротація після закінчення військової академії, і він був фактично моїм наставником і помічником, тривалий час ми жили в одному бліндажі, чудова й достойна людина, — каже командир взводу лейтенант Андрій Рослик.

Поховали гірського піхотинця на Алеї Слави в рідному Старокостянтинові.

Вічна пам’ять захиснику України!

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Ворог атакував енергооб’єкти в 6 областях України

Ворог атакував енергооб’єкти в 6 областях України

Противник 8 травня 2024 року завдав ударів по об’єктам генерації та передачі електроенергії у Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській, Вінницькій областях.

84 бойових зіткнення за добу: ранкове зведення Генштабу ЗСУ

84 бойових зіткнення за добу: ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Генеральний штаб ЗСУ Збройних Сил України надав оперативну інформація станом на 06.00 08 травня 2024 року щодо російського вторгнення: розпочалася вісімсот п’ята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України.

У КМВА повідомили подробиці ракетного удару по Києву

У КМВА повідомили подробиці ракетного удару по Києву

Очільник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко розповів про ракетний удар по Києву, який завдали росіяни рано вранці 8 травня 2024 року.

Україна суттєво наростила виробництво боєприпасів: інтерв’ю АрміяInform з гендиректором АТ «Укроборонпром»

Україна суттєво наростила виробництво боєприпасів: інтерв’ю АрміяInform з гендиректором АТ «Укроборонпром»

Виробництво озброєння в умовах війни під постійними ракетними обстрілами — справа вкрай складна. Однак працівники Акціонерного товариства «Українська оборонна промисловість», яке є стратегічним виробником озброєння та військової техніки в Україні, роблять неможливе.

Сьогодні День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Сьогодні День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

29 травня минулого року Верховна Рада України Законом «Про День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» встановила 8 травня як єдину дату, коли Україна відзначає перемогу над нацизмом та вшановує памʼять загиблих у Другій світовій війні. Ми приєдналися до європейської традиції святкування перемоги над нацизмом і цьогоріч це свято вперше відзначаємо саме в той день, коли Німеччина офіційно капітулювала.

Президент провів нараду з Міноборони щодо комплектування бригад ЗСУ

Президент провів нараду з Міноборони щодо комплектування бригад ЗСУ

Президент України Володимир Зеленський провів окрему нараду з Міністерством оборони, зокрема щодо комплектування бригад Збройних Сил України.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Військовий перекладач з англійської

від 25000 до 55000 грн

Житомир

Військова частина А1262

Водій-кранівник (кран автомобільний)

від 17500 до 100000 грн

Харків

АРЗ СП ГУ ДСНС України у Луганській області

Номер обслуги, артилерист

від 22000 до 122000 грн

Яворів

Яворівський РТЦК та СП

Стpілець, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Гранатометник, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область

Програміст-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Черкаси

Косівський РТЦК та СП