ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Канадський досвід у підготовці фахівців вітчизняної школи водолазів

Важливо Навчання та тренування Новини Репортаж
Прочитаєте за: 3 хв. 27 Квітня 2021, 19:50

У Військово-Морських Силах ЗС України триває курс підготовки  водолазів із залученням іноземних інструкторів у межах канадської навчально-тренувальної місії UNIFIER.

Як розповів журналісту АрміяInform начальник Водолазної школи ЗС України капітан 1 рангу Сергій Титаренко, протягом місяця представники канадської водолазної школи розповідали про  особливості підготовки їхніх фахівців, демонстрували спорядження та ділилися досвідом з українськими водолазами.

— Наприклад, сьогодні у першій половині дня ми ознайомлювалися та проводили порівняльний аналіз наших робочих таблиць декомпресії, а після обіду відпрацювали занурення водолазів попарно на контрольному кінці з буєм у супроводженні човна. За роботою українських водолазів спостерігали канадські інструктори. Вони залишилися задоволені рівнем підготовки наших фахівців, — розповів капітан 1 рангу Сергій Титаренко. — Варто зазначити, що принципових відмінностей у самій підготовці українських і канадських водолазів немає. Єдине — у наших іноземних колег краща матеріально-технічна база, а також вони мають на забезпеченні передові технології необхідні для лікувальної рекомпресії та декомпресії водолазів.

До слова, представники навчально-тренувальної місії UNIFIER привезли своє обладнання. Зокрема спорядження з відкритою схемою дихання (водолазне спорядження, в якому подавання повітря для дихання водолаза здійснюється пульсуючим потоком і тільки на вдих, а видихуване повітря виділяється безпосередньо у воду) і два ребризери: один кисневий, який використовується на малих глибинах, та сумішний ребризер, який використовується, згідно з канадськими правилами, до 82 метрів. За словами водолазів, вони детально ознайомилися з кожним зразком й зазначили, що таке спорядження дозволятиме виконувати під водою значно більший спектр завдань.

Нагадаємо, що на початку грудня 2020 року Водолазна школа отримала власну модульну навчально-адміністративну будівлю, яка використовується для проведення теоретичної та практичної водолазної підготовки курсантів школи. Також у споруді розміщено класи підготовки інструкторсько-викладацького і технічного складу, приміщення для зберігання навчально-методичної та навчально-технічної матеріальної бази, перевдягальні і душові.

— Ваша школа в моєму розумінні ще дуже нова і є на шляху прогресу, проте водолази мають гарне базове розуміння основ і швидко розвиваються як фахівці, постійно нарощують свій потенціал, це в подальшому потребуватиме й більшої матеріально-технічної бази. Я радий бути тут і познайомитися з українськими колегами, сподіваюся, що це не останній наш візит, — поділився враженнями один з канадських представників навчально-тренувальної місії.

За час курсу підготовки водолазів іноземні фахівці мали змогу відвідати судна «Олександр Охрименко» та «Почаїв», а також інші навчально-тренувальні бази та оцінити технічне оснащення українських водолазів.

Загалом представники канадської навчально-тренувальної місії UNIFIER переконані, що співпраця військових водолазів повинна розвиватись, та високо оцінили професійну підготовку військовослужбовців ВМС України.

Варто зазначити, що, крім представників Канади, Водолазну школу також відвідували інструктори з Великої Британії та Данії у межах міжнародної місії військової освіти й допомоги Україні «Орбітал». Подібна співпраця дає можливість українським водолазам розвивати спроможності для співробітництва з країнами-партнерами НАТО щодо вдосконалення програм та методик підготовки спеціалістів водолазної справи за міжнародними стандартами.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
В Україні хвилина мовчання

В Україні хвилина мовчання

Згідно з указом Президента України Володимира Зеленського № 143/2022, хвилина мовчання проводиться щодня о 9:00, її оголошують у всіх засобах масової інформації.

Окупанти збільшили кількість штурмів та обстрілів на Луганщині

Окупанти збільшили кількість штурмів та обстрілів на Луганщині

Війська рф значно збільшили кількість штурмів і обстрілів наших позицій та населених пунктів Луганської області.

Війська рф понад 300 разів вдарили по Запорізькій області

Війська рф понад 300 разів вдарили по Запорізькій області

Упродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області. Під ворожим вогнем перебували 7 населених пунктів.

У ВМС ЗСУ розповіли про ситуацію з ворожими кораблями в Чорному та Азовському морях

У ВМС ЗСУ розповіли про ситуацію з ворожими кораблями в Чорному та Азовському морях

У Чорному та Азовському морі станом на ранок 24 квітня російські військові кораблі відсутні.

Сили оборони ліквідували 1095 окупантів, знищили танки, артсистеми та ББМ: втрати рф за добу

Сили оборони ліквідували 1095 окупантів, знищили танки, артсистеми та ББМ: втрати рф за добу

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 28.04.24 орієнтовно становлять:

У Миколаєві внаслідок атаки дронів пошкоджено готель

У Миколаєві внаслідок атаки дронів пошкоджено готель

Внаслідок ворожого удару БПЛА по місту Миколаїв пошкоджено будівлю готелю.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Лікар з авіаційної медицини, військовослужбовець

від 10000 до 15000 грн

Васильків

Військова частина А1789

Оператор-розвідник 155 окремого батальйону територіальної оборони

від 23000 до 53000 грн

Степанівка, Сумська область

Офіцер групи планування

від 29250 до 75000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Військовослужбовець

від 20000 до 100000 грн

Новомосковськ

Новомосковський РТЦК та СП

Кухар, військовослужбовець

від 20000 до 50000 грн

Покровськ

Бахмутський ОБ ТрО (Військова частина А7270)

Санітарний інструктор у Дрогобич

від 21000 до 130000 грн

Дрогобич

Військова частина А7079