ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Ми твердо налаштовані повернути Крим і притягти Росію до відповідальності» – МЗС

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 17 Березня 2021, 9:10

У Міністерстві закордонних справ твердо налаштовані повернути Крим і притягти Росію до відповідальності за спробу анексії та окупацію частини суверенної території незалежної України.

Про це йдеться у коментарі МЗС до 7-х роковин проведення Росією незаконного «референдуму» в Криму.

«Ми твердо налаштовані повернути Крим і притягти Росію до відповідальності за спробу анексії та окупацію частини суверенної території незалежної України. В міжнародних судових інстанціях розглядаються ініційовані Україною відповідні провадження. Прецедент грубого і цинічного порушення основоположних норм міжнародного права з боку постійного члена Ради Безпеки ООН та гаранта безпеки України згідно з Будапештським меморандумом обов’язково матиме міжнародно-правові та інші наслідки для агресора», – йдеться в повідомленні.

Як наголосили в МЗС, незаконне «волевиявлення», проведене під прицілом російських військових, суперечило Конституції і законам України, грубо порушило норми міжнародного права, міжнародні зобов’язання Росії згідно з двосторонніми договорами з Україною та Будапештським меморандумом.

«Так званий «референдум» мав на меті прикрити відверту збройну агресію Російської Федерації проти Української держави, створити основу для протизаконної спроби анексії півострова», – заявили у відомстві.

Тож окупація Криму заклала фундамент для посиленої мілітаризації півострова і динамічного нарощування потенціалу, який генерує зростаючі загрози для безпеки і стабільності у Європі та Середземномор’ї.

«Ми високо цінуємо чітку та незмінну підтримку з боку міжнародного співтовариства територіальної цілісності України у межах міжнародно визнаних кордонів, що закріплена у резолюціях ГА ООН, рішеннях інших міжнародних та регіональних організацій, готовність партнерів неухильно йти до повної деокупації Криму, відновлення поваги до міжнародного права та нейтралізації загроз для безпеки та стабільності у Європі», – резюмували в МЗС.

Схвалена 11 березня 2021 року РНБО України «Стратегія деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та м. Севастополь» визначає магістральні вектори національної політики повернення Криму під контроль України.

Наступним кроком, спрямованим на звільнення Криму та консолідацію національних та міжнародних зусиль на урядовому, парламентському та експертному рівнях, стане Кримська платформа – нова міжнародна ініціатива з деокупації півострова.

«Це – перший фундаментальний національний документ з часів окупації Кримського півострова Російською Федерацією, який дає чіткий дороговказ, у який спосіб Україна буде рухатися у питаннях деокупації Криму та забезпечення його реінтеграції.

Спільними зусиллями України і міжнародних партнерів конституційний лад в Криму буде відновлено», – впевнені в МЗС України.

Читайте нас в Telegram
На Херсонщині показали меморіал на честь українських захисників

На Херсонщині показали меморіал на честь українських захисників

На Херсонщині при в’їзді у Надеждівку Білозерської громади встановили меморіал на честь визволителів села.

Ідентифіковано окупанта, який вбив капітана буксира на Херсонщині

Ідентифіковано окупанта, який вбив капітана буксира на Херсонщині

Прокурорам вдалося ідентифікувати військовослужбовця рф, причетного до вбивства капітана судна у Голій Пристані на Херсонщині.

Володимир Зеленський подякував Австралії за новий пакет допомоги для України

Володимир Зеленський подякував Австралії за новий пакет допомоги для України

Президент України Володимир Зеленський подякував Австралії за оголошений новий пакет підтримки для нашої держави і людей.

Відновленню не підлягає: наші дронщики показали розправу над транспортом окупантів

Відновленню не підлягає: наші дронщики показали розправу над транспортом окупантів

На Бахмутському напрямку українські прикордонники знищили два мотоцикли загарбників.

Президент: Україні треба щонайменше 7 систем Patriot

Президент: Україні треба щонайменше 7 систем Patriot

Українці пройшли сьогодні ще один масований ракетний удар — 34 російські ракети різних типів. Основна мішень — це енергетика, різні об’єкти галузі: і електроенергетика, і об’єкти для транзиту газу. Саме ті газові об’єкти, від яких залежить, зокрема, безпека постачання в Євросоюз.

Українська авіація 16 разів завдала ударів по військах рф

Українська авіація 16 разів завдала ударів по військах рф

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 16 районах зосередження особового складу противника.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Старший майстер, Військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Спеціаліст холодильного обладнання, апаратник

від 20000 до 20000 грн

Васищеве

Військова частина 3075 НГУ

Стрілець

від 21000 до 50000 грн

Калинівка (Вінницька обл.)

Військова частина А1119

Військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро

Соборний РТЦК м. Дніпра

Розвідник-сапер

від 20000 до 25000 грн

Київ

Військова частина А4682