ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

На Одещині зустріли морпіхів, які повернулися з району проведення операції Об’єднаних сил

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 13 Березня 2021, 19:25

На Одещині відбулись урочисті заходи з нагоди повернення до пункту постійної дислокації одного з підрозділів морської піхоти Військово-Морських Сил Збройних Сил України після виконання завдань у районі проведення ООС.

Українських захисників, які протистояли російським окупантам, зустріли представники командувань ВМС та морської піхоти ВМС ЗС України на чолі з командувачем ВМС ЗС України контр-адміралом Олексієм Неїжпапою, бойові побратими, представники місцевої адміністрації, духовенства та особовий склад центру військово-музичного мистецтва.

Керівник національного флоту привітав морських піхотинців з довгоочікуваним поверненням додому, подякував за віддану службу та сумлінне виконання завдань у справі захисту Батьківщини в районі проведення операції Об’єднаних сил. Він наголосив, що військовослужбовці з честю та гідністю виконали свій обов’язок із захисту державного суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України.

— За роки війни ми фактично відродили та створили сучасну українську морську піхоту. Командування морської піхоти набуло спроможностей виконувати завдання як у складі Військово-Морських Сил, так і на окремому напрямку, та продовжує гідно виконувати завдання на сході нашої держави. Сформовані батальйони бригади поетапно отримують нову бойову техніку. Морська піхота стала тим кулаком, який готовий у будь-який час надати відсіч ворогу, — зазначив командувач Військово-Морських Сил Збройних Сил України контр-адмірал Олексій Неїжпапа.

Також він повідомив, що наприкінці минулого року було проведено випробування нового зразка озброєння для морської піхоти — бронетранспортера БТР-4Е, який уперше вийшов на плаву з десантних кораблів. Нинішнього року один із підрозділів отримає цей зразок техніки.

— Це початок укомплектування єдиним зразком техніки для підрозділів морської піхоти, адже ця техніка повинна виконувати специфічні завдання. Також цього року ВМС отримають ударний безпілотний комплекс Bayraktar ТВ2, який буде виконувати завдання не тільки в морі, а й на суходолі для підтримки дій морської піхоти. Удосконалюється інфраструктура військових містечок, здійснюються заходи щодо вирішення соціально-побутових питань, — наголосив контр-адмірал Олексій Неїжпапа. — Ми з вами разом пишемо нову історію українських ВМС, нову історію морської піхоти України. Пам’ятайте, сила і міць України в її захисниках, а «Вірні завжди» — яскравий взірець того, що ми на правильному шляху.

Ритуалом покладання квітів та хвилиною мовчання було вшановано пам’ять про загиблих героїв, які віддали своє життя з початком російської агресії та військових дій на Сході нашої країни.

— На превеликий жаль,  за цю ротацію підрозділ втратив чотирьох побратимів. Сьогодні ми разом вшановуємо пам’ять про наших героїв та низько вклоняємося сім’ям захисників, які назавжди втратили рідних людей і наших друзів. Як кажуть, людина жива доти, доки про неї пам’ятають, — додав очільник національних ВМС.

За особисту мужність, героїзм та професійність, виявлені під час виконання бойових завдань, найкращих морських піхотинців було відзначено почесними нагородами, цінними подарунками, грамотами та відзнаками Міністерства оборони України, Головнокомандувача Збройних Сил України, командувача Військово-Морських Сил Збройних Сил України та командувача морської піхоти Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

Фото автора та служби зв’язків з громадськістю Командування ВМС ЗС України

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Нічна атака на росію, знищення новітнього РЛС ворога, ситуація на фронті: стрім з прифронтового міста

Нічна атака на росію, знищення новітнього РЛС ворога, ситуація на фронті: стрім з прифронтового міста

Уночі дрони атакували Краснодарський край. Уражено НПЗ «Славянськ-ЕКО», бітумний завод, Ільську НПЗ та інші об’єкти. Всього у Краснодарському краї нарахували за ніч більше 10 БПЛА. Також можливе ураження військового аеродрому у станиці Кущевська Краснодарського краю.

Сили оборони на півдні знищили 4 польові пункти російського боєпостачання

Сили оборони на півдні знищили 4 польові пункти російського боєпостачання

Протягом доби на південному напрямку було ліквідовано 160 окупантів й знищено 42 одиниці озброєння та військової техніки. Крім того, українські захисники розгромили 4 польові пункти російського боєпостачання.

Херсонщина під мінометним вогнем: поранено троє чоловіків

Херсонщина під мінометним вогнем: поранено троє чоловіків

Село Козацьке Херсонської області вкотре опинилося під ворожим вогнем.

На Одещині збили два російські розвідувальні дрони «Орлан-10» та Zala

На Одещині збили два російські розвідувальні дрони «Орлан-10» та Zala

Сьогодні українські військовослужбовці знищили два розвідувальні дрони противника в Одеській області.

Поблизу Вовчанська ударний дрон окупантів атакував вантажівку: водій у важкому стані

Поблизу Вовчанська ударний дрон окупантів атакував вантажівку: водій у важкому стані

Унаслідок влучання ворожого ударного дрону в цивільну вантажівку поблизу Вовчанська Харківської області поранено чоловіка.

Австралія оголосила про новий пакет допомоги Україні на 100 млн доларів

Австралія оголосила про новий пакет допомоги Україні на 100 млн доларів

Австралія сьогодні оголосила про новий пакет допомоги Україні на 100 млн дол. 50 млн з цієї суми піде на протиповітряну оборону.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Інспектор прикордонної служби

від 21000 до 25000 грн

Мукачево

Мукачівський прикордонний загін

Бухгалтер

від 21000 до 22000 грн

Ужгород

Військова частина 3115 НГУ

Командиp танка (з pакетно-гарматним озброєнням)

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Розвідник, оператор БПЛА

від 21000 до 70000 грн

Харків

Військова частина 9951 ДПСУ

Начальник медичного пункту

від 20100 до 50000 грн

Краматорськ

Донецький зональний відділ ВСП