ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У Львові військові ліцеїсти змагаються у волейбольному турнірі на честь Героя Небесної Сотні

Новини Спорт
Прочитаєте за: 3 хв. 18 Лютого 2021, 19:33

У Львівському державному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут розпочався Всеукраїнський турнір-меморіал з волейболу серед ліцеїстів військових ліцеїв та ліцеїв з посиленою військово-фізичною підготовкою пам’яті Героя України Устима Голоднюка.

Загалом участь у турнірі-меморіалі беруть шість команд з різних куточків України. На волейбольному майданчику зійдуться представники Київського військового ліцею імені Івана Богуна, Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні, Острозького обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Костянтина Івановича Острозького, Тернопільського професійного коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою, Коропецького обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою та збірна команда ліцеїстів-крутян.

За словами начальника львівського військового ліцею полковника Юрія Гусара, цей турнір є другим в історії. Учасники вже вдруге будуть спілкуватися, працювати, пізнавати Львів і, звісно, змагатися. З цього року турнір внесений в офіційні видові спортивні календарі. Тому рівень змагань і якість учасників тільки зростатимуть.

Організації турніру-меморіалу сприяють спортивні структури області: Львівський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського, який забезпечує професійне суддівство змагань.

На жаль, через карантинні обмеження турнір відбудеться без уболівальників і поціновувачів цього виду спорту. Втім, на відкритті почесні гості таки були. А саме — мама ліцеїста-героя Устима Голоднюка Ірина Кінах. А також його вчителька та класний керівник Галина Онишко.

 Наша довідка: Устим Голоднюк народився 12 серпня 1994 року у місті Збараж Тернопільської області. У 2001–2008 роках навчався у збаразькій середній загальноосвітній школі № 2 імені Івана Франка. У 2008-му 14-річний Устим продовжив навчання у Львівському державному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут (3-тя рота, 2-й взвод).

З 2011-го навчався у Відокремленому підрозділі Національного університету біоресурсів і природокористування України «Бережанський агротехнічний інститут» за фахом інженер-енергетик. Починаючи з листопада 2013 року перебував на Майдані у Києві, де був активним учасником Революції гідності. 30 листопада 2013-го сильно побитий «Беркутом», після чого йому наклали 12 швів. Як тільки рани зажили, знову поїхав на Майдан. Був волонтером польового табору, стояв на варті, згодом вступив до 38-ї сотні Самооборони Майдану. 20 лютого 2014 року загинув унаслідок вогнепального поранення в голову: куля снайпера пробила блакитну миротворчу каску. Похований у Збаражі.

Указом Президента України Петра Порошенка № 890/2014 від 21 листопада 2014 року за громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народові, виявлені під час Революції гідності, Устимові Голоднюку посмертно присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка».

 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Україна відреагувала на делімітацію кордону між Азербайджаном і Вірменією

Україна відреагувала на делімітацію кордону між Азербайджаном і Вірменією

Міністерство закордонних справ України привітало досягнуті домовленості між Азербайджаном та Вірменією щодо делімітації міждержавного кордону на підставі Алма-Атинської декларації 1991 року.

Україна та Італія обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Україна та Італія обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак у телефонній розмові з головою Єпископської конференції Італії кардиналом Маттео Дзуппі обговорили проблему повернення з держави-агресорки депортованих дітей і військовополонених, зокрема бойових медиків.

Продавали автівки, які завозили для потреб Сил оборони: викрито ділків

Продавали автівки, які завозили для потреб Сил оборони: викрито ділків

Сім автомобілів, ввезених в Україну як гуманітарна допомога військовим, спритні ділки намагалися незаконно реалізувати на території Київської області.

Президент відзначив державними нагородами 271 військових. 51 з них — посмертно

Президент відзначив державними нагородами 271 військових. 51 з них — посмертно

Президент Володимир Зеленський відзначив державними нагородами 271 захисника України, 51 із них — посмертно.

Норвегія виділить додаткові 600 млн доларів на підтримку України

Норвегія виділить додаткові 600 млн доларів на підтримку України

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що Норвегія вирішила виділити додаткові 600 млн доларів на підтримку України.

Розмінування України: уряд дозволив ДСНС надавати платні послуги

Розмінування України: уряд дозволив ДСНС надавати платні послуги

Кабінет Міністрів дозволив підрозділам Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) надавати платні послуги для оцінки відповідності у сфері цивільного захисту.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Інструктор з вогневої підготовки

від 24000 до 49550 грн

Харків, Харківська область

Навідник

від 20000 до 125000 грн

Богодухів

209 батальйон Сил ТрО

Фельдшер, військовослужбовець

від 20000 до 50000 грн

Дніпро

Військова частина А4615

Медик-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Черкаси

Косівський РТЦК та СП

Начальник зарядно-акумуляторної станції

від 22000 до 22000 грн

Житомир

Військова частина А1724

Інспектор прикордонної служби у Чоп

до 20500 грн

Державна прикордонна служба України