ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У 2020 році ЦНДІ ОВТ ЗС України виконав 322 науково-дослідні та дослідно-конструкторські роботи

Інфографіка Новини Озброєння та техніка
Прочитаєте за: 5 хв. 11 Лютого 2021, 11:56

Торік Центральний науково-дослідний інститут озброєння та військової техніки Збройних Сил України (ЦНДІ ОВТ ЗСУ) здійснював активну наукову і науково-технічну діяльність. Про що яскраво свідчить статистика. А саме – виконано 40 науково-дослідних та здійснено науково-технічне супроводження 282 дослідно-конструкторських робіт із розробки (модернізації) зразків (комплексів, систем) ОВТ, засобів ураження і боєприпасів та техніки тилу.

Фахівці Інституту також здійснили науково-методичне забезпечення 56 випробувань дослідних зразків ОВТ, засобів ураження і боєприпасів, техніки зв’язку та тилу. Завдяки їхній участі торік на озброєння війська прийнято 29 та допущено до експлуатації 33 зразка ОВТ. Зокрема, броньована бойова колісна машина «Козак-2М1», безпілотний авіаційний комплекс А1-СМ «Фурія», тактична бойова колісна машина «Дозор-Б», 7,62-мм снайперська гвинтівка UAR-10M, 14,5-мм однозарядна великокаліберна гвинтівка ручного заряджання T-REX, переносна радіостанція цифрового транкінгового зв’язку спеціального призначення «Либідь К-1А», береговий ракетний комплекс 360МЦ, ударний безпілотний авіаційний комплекс Bayraktar TB2, комплекс протидії безпілотним літальним апаратам EDM4S-UA, тепловізійна система нічного керування ATRI TINDS, комплекс зенітний ракетний переносний 9К310УМ «Колібрі», захисний авіаційний шолом HGU-56/P RWH і багато інших розробок.

«Нептун» дістане за майже 300 кілометрів від нашого берега

Береговий ракетний комплекс 360МЦ за результатами державних випробувань прийнято на озброєння українського війська у серпні 2020 року.

«Нептун» – комплекс крилатих ракет наземного базування з протикорабельною ракетою Р-360. Призначений для ураження бойових кораблів, десантних, танкодесантних кораблів та транспортів, які діють як самостійно, так і в складі корабельних груп і десантних загонів та берегових радіоконтрастних цілей у простих і складних метеорологічних умовах, у будь-який час доби і року, при активній вогневій та радіоелектронній протидії противника.

Тактико-технічні характеристики «Нептуна» справляють враження, адже дальність пуску ракети – до 280 км. Фактично цього вистачить, щоб контролювати всю українську прибережну смугу. При цьому швидкість польоту становить близько 1000 км/год, а глибока модернізація крилатої ракети дозволила знизити висоту польоту від 3 до 10 м. Це зі свого боку означає, що її перехоплення для ворога стає надскладним завданням і агресори ймовірно не зможуть збити українську крилату ракету.

Bayraktar – турецький «прапороносець» в українському небі

Турецький розвідувально-ударний комплекс Bayraktar TB2 за своїми характеристиками належить до класу оперативно-тактичних середньовисотних БПЛА з великою тривалістю польоту. До його складу входить 6 безпілотників, 3 наземні станції управління, розміщенні в авто, й інше обладнання.

Bayraktar TB2 має максимальну злітну масу 650 кг, корисне навантаження – 55 кг, тривалість польоту – 24 години, дальність дії радіоканалу управління і телеметрії – 150 км, максимальна швидкість – 222 км/год, максимальна висота польоту 8200 метрів. Може застосовувати бомби з лазерним наведенням MAM-L, які мають дальність ураження цілі від 500 м до 8 км. При цьому точність наведення – до 1 метра.

«Фурія» – розвідник та коригувальник вогню артилерії

Безпілотний авіаційний комплекс розвідки та коригування вогню артилерії А1-СМ «Фурія», що розроблений та серійно, випускається приватною компанією НВП «Атлон Авіа», прийнято на озброєння у квітні 2020 року.

БпАК «Фурія» здатний проводити розвідку та визначати точні координати цілі як вдень, так і вночі, може перебувати у повітрі понад три години, має оперативний радіус у 50 км. До складу комплексу входить кілька літальних апаратів, денне та нічне корисне навантаження (включаючи тепловізійну камеру), наземна станція управління та обробки інформації, антени та інше додаткове обладнання.

Побудована за аеродинамічною схемою літаюче крило «Фурія» А1-СМ здатна розвивати швидкість до 130 км/год, підніматися на висоту до 2500 м та долати відстань до 200 км. Завдяки використанню склотканини, карбону та кевлару дрон має максимальну злітну вагу 5,5 кг, а живлення здійснюється потужною батареєю до 42000 mAh.

Зліт безпілотника здійснюється за допомогою еластичної або механічної катапульти, а посадка в штатному режимі – на парашуті, що спрощує експлуатацію дрона в реальних умовах.

Ефективна дальність стрільби гвинтівки TREХ – 2000 метрів

Великокаліберну гвинтівку T-REХ, виробництва концерну «ХАДО», прийнято на озброєння у грудні 2020 року. Вона скомпонована за схемою булпап: затворна група розміщується позаду спускового гачка. Спосіб перезаряджання – ручний. Під час заряджання набій вкладається у вікно ствольної коробки при відкритому затворі. Гвинтівка має збалансовану систему гашення відбою, призначена для стрільби з упору (обладнана підпружиненими сошками). Для зручності прицілювання передбачена задня опора спеціальної конструкції (монопод).

Основні характеристики: калібр – 14,5 мм; вага – 22,5 кг; набої – 14,5×114 мм; початкова швидкість кулі – 980 м/с; ефективна дальність стрільби – до 2000 м, а максимальна дальність польоту кулі – 7000 м.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Нічна атака на росію, знищення новітнього РЛС ворога, ситуація на фронті: стрім з прифронтового міста

Нічна атака на росію, знищення новітнього РЛС ворога, ситуація на фронті: стрім з прифронтового міста

Уночі дрони атакували Краснодарський край. Уражено НПЗ «Славянськ-ЕКО», бітумний завод, Ільську НПЗ та інші об’єкти. Всього у Краснодарському краї нарахували за ніч більше 10 БПЛА. Також можливе ураження військового аеродрому у станиці Кущевська Краснодарського краю.

Сили оборони на півдні знищили 4 польові пункти російського боєпостачання

Сили оборони на півдні знищили 4 польові пункти російського боєпостачання

Протягом доби на південному напрямку було ліквідовано 160 окупантів й знищено 42 одиниці озброєння та військової техніки. Крім того, українські захисники розгромили 4 польові пункти російського боєпостачання.

Херсонщина під мінометним вогнем: поранено троє чоловіків

Херсонщина під мінометним вогнем: поранено троє чоловіків

Село Козацьке Херсонської області вкотре опинилося під ворожим вогнем.

На Одещині збили два російські розвідувальні дрони «Орлан-10» та Zala

На Одещині збили два російські розвідувальні дрони «Орлан-10» та Zala

Сьогодні українські військовослужбовці знищили два розвідувальні дрони противника в Одеській області.

Поблизу Вовчанська ударний дрон окупантів атакував вантажівку: водій у важкому стані

Поблизу Вовчанська ударний дрон окупантів атакував вантажівку: водій у важкому стані

Унаслідок влучання ворожого ударного дрону в цивільну вантажівку поблизу Вовчанська Харківської області поранено чоловіка.

Австралія оголосила про новий пакет допомоги Україні на 100 млн доларів

Австралія оголосила про новий пакет допомоги Україні на 100 млн доларів

Австралія сьогодні оголосила про новий пакет допомоги Україні на 100 млн дол. 50 млн з цієї суми піде на протиповітряну оборону.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Начальник їдальні

від 20000 до 25000 грн

Київ

Військова частина 3078 Національної гвардії України

Оператор-водій до військової частини А2800

від 20500 до 35000 грн

Радісне, Одеська область

Гранатометник

від 21000 до 21000 грн

Чернігів

Військова частина А7328

Санітарний інструктор, медична сестра, фельдшер

від 20000 до 23000 грн

Кременчук

Військова частина 3052 НГУ

Оператор БПЛА-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Черкаси

Косівський РТЦК та СП

Заступник командира роти охорони з морально-психологічного забезпечення

від 27000 до 30000 грн

Запоріжжя

Військова частина А3130