Від самого початку широкомасштабного вторгнення «Яструби» ефективно й ефектно б’ють окупантів на сході та півдні України, застосовуючи широкий спектр безпілотних літальних апаратів — від…
АрміяІnform на початку року вже розповідала про вінницьких учнів – майбутніх кухарів, які готують та передають на передову смаколики для наших захисників. Але коли рік починався, ще не було пандемії та спричинених нею карантинних обмежень, тож які справи тепер, чи продовжують дівчата та юнаки радувати вояків варениками, пиріжками та іншими з любов’ю приготованими стравами й напівфабрикатами?
Кореспондент АрміяІnform звернувся з цим запитанням до директора Центру професійно-технічної освіти №1 м. Вінниця Валерія Дяківа, і ось що він розповів.
– Звичайно, карантин вплинув і на наше навчання: ми навчаємось за змішаним принципом та у дві зміни, – говорить керівник ЦПТО №1. – Теоретичні заняття проходять дистанційним методом, а от практичні відпрацювання – безпосередньо у центрі. Групами не більше ніж по 20 учнів хлопці та дівчата займаються практикою та саме під час цих занять продовжують готувати для наших воїнів.
Наразі майбутні кухарі відвантажили волонтерам, що їдуть на передову, понад шість тисяч дерунів та п’ять тисяч вареників. Окрім цього, за неповних три дні ними було приготовано майже півтора центнера моркви та буряка по-корейськи, маринованої капусти з буряком. Тож на новорічних столах бійців одразу кількох підрозділів будуть ці зліплені власноруч вареники та решта смаколиків – свіже, смачне, а головне – зроблене з любов’ю, адже у декого з учнів батьки також зустрічають Новий рік на передовій.
Усього ж від початку року вихованці Центру професійно-технічної освіти №1 м. Вінниця приготували для захисників України 17 тисяч дерунів, близько 24 тисяч вареників із капустою, картоплею та вишнею, 84 кг голубців, 78 кг борщового концентрату, 86 кг квашеної капусти, понад три центнери моркви й буряка по-корейськи та маринованої капусти, 20 кг млинців із лівером та сиром, а також понад 12 тисяч пиріжків із капустою, горохом, яблуками та повидлом. Як розповіла журналістові АрміяІnform завідувачка майстерні кухарів-кондитерів Неоніла Чайковська, пиріжки готували не тільки в майстерні, а й у їдальні центру.
– А щодо вареників, то це – вже майже готові напівфабрикати, – розповідає педагог. – Ми не лише наліпили вареників із картоплею, а й відварили їх майже до готовності, помастили олією, аби вони не злипалися, охолодили й заморозили. Вже на передовій бійцям достатньо буде на 2-3 хвилини занурити їх в окріп, і все – страва готова.
Нагадаємо, що учні центру допомагають українському війську від початку бойових дій на Сході держави. Ремонтують автомобілі, виготовляють металеві підставки для розігрівання їжі та спеціальні кішки для зняття розтяжок. Але, звісно, основною частиною волонтерської діяльності учнів ЦПТО є кулінарія.
@armyinformcomua
Міністр оборони України Денис Шмигаль разом з Віцепрем'єр-міністром — Міністром оборони Хорватії Іваном Анушичем Лист про наміри щодо поглиблення оборонно-промислової співпраці.
У понеділок, 27 жовтня, Президент України Володимир Зеленський провів Ставку Верховного Головнокомандувача.
На Покровському напрямку окупанти малими групами «просочилися» в саме місто. Тепер вони ховаються по підвалам, і чекають підтримки основних сил.
У Силах оборони спростували фейк кремлівської пропаганди про нібито захоплення зс рф населеного пункту Родинське на Покровському напрямку.
Бійці 225-го окремого штурмового полку ЗСУ нищать російських загарбників ще на підступах до Костянтинівки на Краматорському напрямку.
Боєць бригади «Рубіж» із позивним «Киця», водій 4-го батальйону оперативного призначення «Сила Свободи», не лише вижив після прямого влучання ворожого FPV-дрона у свою машину, а й дочекався найбільшої нагороди — першої за три роки зустрічі із сином, який зміг вирватися з окупації.
Запоріжжя
Комендатура військових сполучень Запоріжжя
Від самого початку широкомасштабного вторгнення «Яструби» ефективно й ефектно б’ють окупантів на сході та півдні України, застосовуючи широкий спектр безпілотних літальних апаратів — від…