ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Крутий заміс 2» першими оцінили сумчани

MilitaryArt Новини
Прочитаєте за: 4 хв. 10 Грудня 2020, 9:56

У «Центрі учасників бойових дій» Сумської міської ради відбулася презентація другого сезону документального серіалу про ветеранів АТО «Крутий заміс». Турне семи містами України організувала студія DocNoteFilms з метою інформаційної підтримки нового сезону серіалу. На перегляд стрічки та зустріч із її творцями й героями прийшли військовослужбовці гарнізону, учасники бойових дій, містяни.

Серіал «Крутий заміс» розповідає про ветеранів, які повернулися з фронту та розпочали власний бізнес. У кожній серії знімальна команда знаходиться у гостях на підприємстві головного героя, а епізоди будуються під час відвертих розмов із ветеранами-підприємцями.

Ігор Мироненко – учасник АТО

Суми стали першим містом кінотурне тому, що головним героєм однієї з серій є Ігор Мироненко – учасник АТО, який в складі батальйону територіальної оборони воював під Попасною та Троїцьким. Пройшовши пекло війни, чоловік не зламався, а створив власну майстерню «Бобри», де виготовляє прекрасні іграшки, декупаж, дуже гарні речі з дерева, фанери, акрилу та ДВП.

На зустрічі були продемонстровані дві серії сезону про долю ветеранів АТО з Сум і Коломиї, а також творці стрічок – продюсер та автор ідеї Сергій Малярчук, режисер Костянтин Кляцкін та оператор Павло Липа детальніше розповіли про сам проєкт.

– Ми розпочали наш промотур по 7 містах України, і перший показ пройшов у Сумах. Якщо чесно, ми дуже хвилювались, але насправді все круто вдалося. Реакція залу та учасників проєкту була дуже цікавою. Ми відчули, що «Крутий заміс 2» дійсно відбувся, і відбувся вдало. Ми зробили для себе деякі висновки, внесемо невеликі правочки в серії, можливо, щось додамо. Але загалом – ми дійсно задоволені, – поділився своїми враженнями Сергій Малярчук.

Режисер Костянтин Кляцкін

– Круто знову зустрітися з нашими героями, але надзвичайно цікаво було побачити реакцію сумчан на серію з ними. Вона вийшла локально колоритною, і буквально на кожну фразу був відгук глядачів. А ще ми з задоволенням подивилися, як реагує зал на наступну серію, яку ми таємно теж показали – з Коломиї. Хоч цей епізод і не мав для аудиторії такого ж емоційного забарвлення, але вона так само живо сприймалася. Цей перший показ продемонстрував усю перспективу другого сезону «Замісу», що нас дуже надихнуло, – розповів режисер Костянтин Кляцкін.

«Крутий заміс» – це документальний серіал із двох сезонів, 18-ти серій за участю понад пів сотні героїв. Нині на каналі Суспільного UA:Перший триває трансляція першого сезону. А згодом розпочнеться показ і другого.

«Крутий заміс» є надзвичайно правдивим документальним серіалом про ветеранів АТО. Через достовірні розповіді героїв, іноді з гумором, глядач має можливість разом із героями поринути в їхні бойові спогади та сьогодення. Перипетії післяфронтового життя ветеранів-підприємців та курйозні воєнні історії побратимів для одних стануть дієвим стимулом, а для інших – відвертим знайомством із людьми, які з честю виконали свій обов’язок, а нині повернулися до цивільного життя, з якими викликами вони стикаються та як дають собі раду.

Головна мета «Крутого замісу» – доступно й зрозуміло розповісти людям про ветеранів, а ветеранам показати приклад, як можна адаптуватися до мирного життя. Документальний серіал не тільки покаже ветеранів як активних громадян, підприємців, волонтерів та активістів. Він стане прикладом того, як можна започаткувати власну справу, змінити щось у своєму житті, знайти себе та своє місце в світі та займатися улюбленою справою.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Катерина Черногоренко відзначила курсантів — переможців хакатону НATO

Катерина Черногоренко відзначила курсантів — переможців хакатону НATO

Заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко нагородила курсантів Військового інституту телекомунікацій та інформатизації та інженерів SoftServe, які отримали нагороди та стали переможцями на хакатоні TIDE NATO Hackathon у складі команд «JAM Team», «IT Workshop», «Валькірія-1» та «Валькірія-2».

ЗСУ контролюють дві третини сіл Очеретине та Соловйове

ЗСУ контролюють дві третини сіл Очеретине та Соловйове

Сили оборони контролюють дві третини сіл Очеретине та Соловйове Донецької області. Українські військові блокують ворога та працюють над тим, щоб вибити його із займаних позицій.

Одна з ракет росіян впала за 15 км від польського кордону

Одна з ракет росіян впала за 15 км від польського кордону

Прем’єр Польщі Дональд Туск заявив, що у ніч на суботу одна з ракет росії, що атакували Україну, впала за 15 км від польського кордону.

Президент: Україні необхідні системи ППО, достатня кількість зброї, а також оперативність у постачанні

Президент: Україні необхідні системи ППО, достатня кількість зброї, а також оперативність у постачанні

Володимир Зеленський заявив, що Україна вдячна Сполученим Штатам і кожному з партнерів за рішення на підтримку нашої держави та людей. Маємо зробити все, щоб життя перемогло.

Рятувальники з-під завалів дістали тіло чоловіка у Вовчанську

Рятувальники з-під завалів дістали тіло чоловіка у Вовчанську

У Вовчанську Харківської області з-під завалів, спричинених ворожими обстрілами, рятувальники вилучили тіло загиблого чоловіка.

Ворог повертає субмарини до пункту базування в новоросійську — Дмитро Плетенчук

Ворог повертає субмарини до пункту базування в новоросійську — Дмитро Плетенчук

Після перерви росіяни знову вдарили з акваторії Чорного моря. Про те, якими ракетами та скільки кораблів було задіяно для цієї атаки, розповів начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Дніпро

Косівський РТЦК та СП

Старший механік автомобільної роти

від 21000 до 23000 грн

Запоріжжя

Військова частина А3130

Радіотелеграфіст у 66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ, Київська область

Операційна сестра, військовослужбовець

від 20000 до 50000 грн

Дніпро

Військова частина А4615

Радіотелефоніст мінометної батареї, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Краматорськ

23 ОМПБ 56 ОМПБр

Водій, військовослужбовець

від 25000 до 70000 грн

Харків

Військова частина 9951 ДПСУ