ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Голова Харківської ОВА заперечив дані про можливий масштабний наступ рф на Харківщині

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 5 Січня 2024, 15:04

Атаки російських окупантів на Харківському напрямку тривають, проте нових намірів щодо масштабного наступу ворог не проявляє.

Як повідомляє кореспондент АрміяInform, про це сьогодні на брифінгу розповів начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, коментуючи статтю The Telegraph про новий можливий наступ росіян.

За словами Олега Синєгубова, останні три дні інтенсивність російських атак на Куп’янському напрямку дещо впала, що можна пов’язати з погодними умовами. Штурмові дії тут відбуваються хвилями.

«Ворог користується негодою, щоб завозити поповнення, міняти підрозділи, які зазнали значних втрат під час боїв, проводити тренування та злагодження своїх підрозділів», — зазначив глава Харківської ОВА.

Олег Синєгубов підкреслив, що станом на сьогодні нічого екстраординарного або позапланового під Куп’янськом не відбувається.

«Так само ми здійснюємо заходи, фактично користуючись цією паузою», — заявив він.

Однак, незважаючи на зниження інтенсивності бойових дій, ворог продовжує штурмувати українські підрозділи. Так, упродовж минулої доби на цьому напрямку відбито 7 атак окупантів.

Оцінюючи можливість перенесення основного удару з Куп’янського на Богодухівський чи Вовчанський напрямок, Синєгубов зазначив, що скупчення підрозділів окупантів тут не фіксується.

«По всій лінії кордону у нас ситуація не змінилася, однак все одно ми моніторимо її в режимі онлайн. Наші військові вживають всіх необхідних заходів, щоб бути готовими до будь-якого розвитку подій. Також немає підстав говорити про підготовку наступу росіян з боку Козачої Лопані», — додав Олег Синєгубов.

Він наголосив, що ворог не полишає намірів знову окупувати території, які він втратив під час контрнаступу Сил оборони України восени 2022 року. Також у російських загарбників залишаються плани захопити Харків.

Раніше Олег Синєгубов також заявив, що росіяни завдавали ударів по території Харківської області ракетами іноземного виробництва.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Сили ППО знищили 17 з 20 «шахедів»

Сили ППО знищили 17 з 20 «шахедів»

У ніч на 9 травня 2024 року противник атакував 20 ударними БПЛА типу Shahed-131/136 з мису Чауда, Крим.

На Заході протоколи держзакупівель розраховані на роботу у мирний час, ми ж навчилися працювати у воєнний — Арсен Жумаділов

На Заході протоколи держзакупівель розраховані на роботу у мирний час, ми ж навчилися працювати у воєнний — Арсен Жумаділов

Торік у грудні почала роботу агенція «Державний оператор тилу» (ДОТ). Її завдання — забезпечення нелетальних потреб Збройних Сил України.

Президент: Зрив будь-яких спроб російських наступальних дій — це нагальний пріоритет

Президент: Зрив будь-яких спроб російських наступальних дій — це нагальний пріоритет

Володимир Зеленський заслухав 8 травня доповідь Міністра оборони Рустема Умєрова та звіт Головкома ЗСУ генерал-полковника Олександра Сирського.

На Сумщині ворога звинувачують у спробах зриву мобілізації

На Сумщині ворога звинувачують у спробах зриву мобілізації

У регіоні, спецслужби рф через спеціальні телеграм-канали впливають на свідомість молоді, яка виконує за винагороду відповідні завдання щодо дискредитації влади та зриву процесу мобілізації.

Українські вибухотехніки отримали 20 позашляховиків від німецького уряду

Українські вибухотехніки отримали 20 позашляховиків від німецького уряду

Передача 20 позашляховиків від Уряду Німеччини для вибухотехнічних підрозділів Національної поліції України відбулася 8 травня.

Президент провів розмову з прем’єром Саудівської Аравії

Президент провів розмову з прем’єром Саудівської Аравії

Володимир Зеленський провів 8 травня телефонну розмову зі спадкоємним принцом, прем’єр-міністром Саудівської Аравії Мухаммадом бін Салманом аль Саудом.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій, військовослужбовець

від 20500 до 50500 грн

Кропивницький

Військова частина А4607

Лікар-терапевт

Київ

Військова частина А7039

Стрілець – Військовослужбовець

від 20100 до 120000 грн

Бориспіль

Троїцький ТЦК та СП

Стрілець, військова служба

від 21000 до 27000 грн

Білгород-Дністровський, Одеська область

Навідник

від 21000 до 121000 грн

Кам'янське

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Сапер (робота з БПЛА), військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область