ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Україна і Британія уклали договір про Енергетичне партнерство

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 22 Червня 2023, 0:09

Для Фонду інновацій у сфері енергетики планують виділити 62 мільйони фунтів стерлінгів.

Міністерство енергетики України і Міністерство закордонних справ, у справах Співдружності націй та розвитку Сполученого Королівства (FCDO) Великої Британії уклали меморандум про Енергетичне партнерство між країнами. Відповідний документ у межах Конференції з відновлення України, що триває у Лондоні, підписали міністр енергетики України Герман Галущенко та державний міністр з питань Європи МЗС Великої Британії Лео Докерті, повідомляє Міненерго.

Міністерство енергетики України та Міністерство закордонних справ, у справах Співдружності націй та розвитку Сполученого Королівства (FCDO) Великої Британії уклали меморандум про Енергетичне партнерство між країнами.

У межах Конференції з відновлення України, що триває у Лондоні, документ підписали міністр енергетики України Герман Галущенко та державний міністр з питань Європи МЗС Великої Британії Лео Докерті.

Меморандум, зокрема, передбачає створення нового Фонду викликів у сфері зелених інновацій «InnovateUkraine» у розмірі 62 млн фунтів стерлінгів. Основна мета – посилення енергетичної безпеки. Початковий внесок становитиме 10 млн фунтів стерлінгів, іншу частину буде спрямовано частинами до 2025 року. Кошти підуть на проєкти енергетичних інновацій, які прискорять процес реконструкції та відновлення української енергетичної інфраструктури.

«Співпраця з британськими партнерами дозволить модернізувати нашу енергосистему та посилити її стійкість до військових загроз, а також створить підґрунтя для розвитку «зеленої» енергетики. Найближчим часом у межах цієї програми український енергосектор отримає додаткові ресурси для проведення ремонтів і відновлення пошкодженої інфраструктури. Ми дякуємо нашим друзям з Великої Британії за цю підтримку і допомогу», – зазначив Герман Галущенко.

Згідно з меморандумом, британська сторона надасть підтримку Міненерго в межах нового Партнерства з чистої енергії та продовжить підтримку програми «Стійкість та енергетична безпека України» («URES»). Йдеться про технічне співробітництво, гранти в межах офіційної допомоги розвитку, а також сприяння торгівлі та інвестиціям у таких сферах, як малі модульні атомні електростанції, «зелений» водень та інші відновлювані гази, сонячні мікро/міні-мережі, сонячні системи для малих домогосподарств, енергоефективність, наземна та офшорна вітроенергетика, розвиток вуглецевого ринку та інші.

Підтримка FCDO координуватиметься через групу G7+ з енергетичної підтримки України. У найближчій перспективі згідно з Програмою URES українській енергетичній галузі буде надано ресурси для ремонту пошкодженої інфраструктури та відновлення підключення споживачів до електроенергії, газу і тепла. Програма URES зосереджуватиметься на відновленні інфраструктури в «зелений» та енергоефективний спосіб.

Читайте нас в Telegram
Ворог активізував обстріли прикордоння Харківщини: є загиблі та поранені

Ворог активізував обстріли прикордоння Харківщини: є загиблі та поранені

Прикордонні громади Харківщини під посиленими масовими ворожими обстрілами — є поранені та загиблі.

У Силах оборони повідомили про невдалі спроби ворога прорватися в Красногорівку

У Силах оборони повідомили про невдалі спроби ворога прорватися в Красногорівку

Противник не полишає спроб атакувати місто Красногорівка на Донеччині невеликими штурмовими групами, але успіху не має.

Президенти України та Словаччини обговорили спробу росії розширити наступальні дії

Президенти України та Словаччини обговорили спробу росії розширити наступальні дії

Президент України Володимир Зеленський привітав в Україні Президентку Словаччини Зузану Чапутову. Також він подякував їй за рішучість і моральне лідерство, які були проявлені в умовах цієї війни.

Володимир Зеленський розповів про загострення на Харківщині: Сили оборони зупинили ворога

Володимир Зеленський розповів про загострення на Харківщині: Сили оборони зупинили ворога

Президент України Володимир Зеленський заявив про нову хвилю наступу російської армії на Харківському напрямку, яку зупинили Сили оборони.

Міноборони виграло арбітражі в іноземних постачальників на понад 138 млн грн

Міноборони виграло арбітражі в іноземних постачальників на понад 138 млн грн

Міністерство оборони України отримало перемогу у двох міжнародних арбітражах з рішенням про відшкодування понад 138 мільйонів гривень.

РСЗВ «Град», 115 окупантів та 6 аерофотостанцій: втрати ворога на півдні

РСЗВ «Град», 115 окупантів та 6 аерофотостанцій: втрати ворога на півдні

Протягом доби на південному напрямку отримано підтвердження про зменшення кількості особового складу противника на 115 осіб. Також знищено 36 одиниць озброєння та військової техніки ворога.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Танкіст

від 40000 до 120000 грн

Житомир

1 ОБрСпП ім. Івана Богуна

Інспектор прикордонної служби

від 25000 до 70000 грн

Харків

Військова частина 9951 ДПСУ

Кухар, військовослужбовець

від 21500 до 51500 грн

Кам'янка-Бузька

Військова частина А4623

вогнеметник 144 окрема піхотна бригада

від 20000 до 120000 грн

Чернігів, Чернігівська область

Військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Чернігів

4 відділ Чортківського РТЦК ТА СП ( м.Заліщики )

Інженер-радіотехнік

від 16000 до 19000 грн

Львів

4762 військове представництво МОУ