ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Світовий конгрес українців: 9 травня — день російського сорому!

Актуальна тема
Прочитаєте за: 3 хв. 2 Травня 2023, 18:13
Ілюстративне фото СКУ

Світовий конгрес українців (СКУ) закликав цивілізований світ 9 травня продовжити акцію «День ганьби росії», що була започаткована минулого року. Широкомасштабне вторгнення рф в Україну спонукало цю міжнародну неурядову організацію зі спеціальним консультативним статусом при Раді Європи доєднатись до інформаційного спротиву кремлівській дезінформації. Своєю акцією СКУ має намір покласти край брехливій російській пропаганді про нібито «винятковість» російської нації та «особливу історичну місію», яка покладена на росію.

Уперше у травні 2022 року СКУ, що вже понад пів століття представляє інтереси близько 20 мільйонів українців, які проживають у понад 60 країнах світу, закликав провести потужну інформаційну кампанію проти країни-агресора. Конгрес запропонував активно розповсюджувати правду про те, як у рік широкомасштабного вторгнення рф в Україну злочинна верхівка росії активно використовувала перемогу цивілізованого світу у Другій світовій війні над гітлерівським нацизмом як виправдання власного геноциду українського народу.

Нав’язуючи міф про «денацифікацію» українців, путінський режим використовував російські окупаційні війська для скоєння воєнних злочинів проти українського народу під радянським гаслом «діди воювали — можемо повторити». Цього року СКУ закликав перетворити 9 травня на День російського сорому та провести напередодні мирні марші, демонстрації та мітинги. Конгрес запропонував українцям в усьому світі звернутись до політичних лідерів, до урядів з вимогами:

– оголосити воєнні злочини та звірства росії в Україні геноцидом українського народу;

– визнати рф терористичною державою, державою-спонсором тероризму;

– визнати загін пвк «вагнер» міжнародною терористичною організацією;

– створити спеціальний міжнародний трибунал для російської еліти за «злочин агресії», що став материнським злочином для воєнних злочинів, злочинів проти людяності, злочинів геноциду тощо.

Світовий конгрес українців звернувся до всіх друзів та прихильників України, від пересічних користувачів соціальних мереж та представників медіаспільноти до політичних та громадських діячів, міжнародних організацій про підтримку акції #RussianShameDay. Для цього потрібно лише поділитись одним повідомленням у соціальних мережах, запропонованим на сайті організації. Також Конгрес попросив надіслати свідчення жертв кремлівського режиму організаторам акції або оприлюднити історії мирних українців, які постраждали від російського тероризму в соціальних мережах, використовуючи хештег #RussianShameDay.

Крім того, СКУ нагадав, що український народ, його героїчні Збройні Сили й надалі потребують фінансової, технічної, гуманітарної допомоги. Безпосередньо самим СКУ за період широкомасштабного вторгнення рф в Україну через ініціативу #ЄднаємосяЗУкраїною вже зібрано понад 40 мільйонів доларів США. Вони були використані на закупівлю для українських захисників бронежилетів, балістичних шоломів, турнікетів, монокулярів нічного бачення, БПЛА, транспортних засобів тощо.

Звертаючись до світової спільноти, Світовий конгрес українців наголосив на тому, що злочинне керівництво росії продовжує радянські традиції брехливої пропаганди та використовує перемогу над нацизмом у минулому столітті для подальшого сприяння мілітаризму. Наразі прикладом нахабного використання російської дезінформації проти ідей світової демократії та виправдання гібридної війни рф проти суверенної України Конгрес назвав марші так званого безсмертного полку. СКУ, як поважна міжнародна організація зі спеціальним консультативним статусом при Раді Європи, закликала заборонити ці марші, що керуються з москви та пропагують ідеї сучасного російського імперіалізму та неоколоніалізму, в усіх країнах світу.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
У Бериславі армія рф скинула вибухівку на заклад освіти

У Бериславі армія рф скинула вибухівку на заклад освіти

російські війська продовжують нищити освітні заклади на Херсонщині.

Президент: російське зло навіть напередодні Великодня прагне нести руїни

Президент: російське зло навіть напередодні Великодня прагне нести руїни

Сьогодні зранку була тривала доповідь Олександра Сирського. Головком доповів саме щодо наших фронтових позицій, конкретних дій підрозділів, конкретних напрямків.

На Донеччині збили російський Су-25

На Донеччині збили російський Су-25

Воїни 110-ї окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка сьогодні збили російський Су-25 на Донеччині.

Мінометники показали, як нищать ворога на Куп’янському напрямку

Мінометники показали, як нищать ворога на Куп’янському напрямку

На Куп’янському напрямку мінометники «Помсти» показали свою роботу, внаслідок чого двоє окупантів були ліквідовані, ще двоє — поранені.

Пенсіонеру-переправнику не вдалося довезти до Тиси двох «водолазів»

Пенсіонеру-переправнику не вдалося довезти до Тиси двох «водолазів»

62-річного жителя міста Тячів, який мав намір переправити в Румунію двох чоловіків, викрили у ході реалізації інформації, наданої співробітниками оперативно-розшукового відділу Мукачівського прикордонного загону.

«У вас вообще, Саш, никого почти не осталось, это п*здец» — ГУР перехоплення

«У вас вообще, Саш, никого почти не осталось, это п*здец» — ГУР перехоплення

Українські розвідники оприлюднили перехоплену розмову цивільної з Новоборового Луганської області щодо великих втрат та зниклих безвісти військовослужбовців зс рф.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Командир протитанкового взводу

від 55000 до 130000 грн

Ужгород

68 ОЄБр ім. Олекси Довбуша

медбрат/медсестра 144 окремої піхотної бригади

від 20000 до 120000 грн

Чернігів, Чернігівська область

Стрілок, військовослужбовець

від 21000 до 22000 грн

Київ, Київська область

Бойовий медик взводу військовослужбовець

від 22000 до 125000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

такелажник 144 окремої піхотної бригади

від 20000 до 120000 грн

Чернігів, Чернігівська область