ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

До «Марафону Незламних» доєднаються американські ветерани

Новини
Прочитаєте за: 4 хв. 28 Квітня 2023, 21:56

Для двох друзів — ветерана ДШВ Збройних Сил України Максима Пасічника та одного з найкращих українських спортсменів Вадима Коваленка триває період напруженої підготовки до благодійного забігу в рамках «Марафону Незламних». Цей свій третій благодійний забіг вони планують провести у Сполучених Штатах Америки та зібрати кошти для реабілітації бойових побратимів. З якими ще цілями українська делегація вирушає за океан, її учасники розповіли сьогодні під час прямого телеефіру.  

За словами українського триатлета Вадима Коваленка, свій перший з марафонів друзі бігли на Київщині, стартувавши з відомого на увесь світ аеропорту в Гостомелі. Тоді їм вдалося зібрати близько 300 тисяч гривень для Збройних Сил України для реабілітації поранених українських військових. Другий марафон по деокупованих територіях Харківської області зібрав для українських захисників понад 200 тисяч гривень.

Третій марафон триватиме у штаті Огайо, в Цинциннаті, у місті-побратимі Харкова. Керівництво американського міста, американські військові ветерани та українська діаспора охоче підтримали ідею проведення благодійного забігу в рамках свого щорічного марафону. Організаторами акції передбачено, що у 2023 році в марафоні візьмуть участь близько 25 тисяч осіб. Українці будуть бігти свою окрему дистанцію удвох, але наприкінці на фініші до них приєднаються їхні американські друзі, щоб продемонструвати світові єдність з українським мужнім народом, з її захисниками.

Головною ціллю, на думку Вадима Коваленка, з одного боку — є намір зібрати кошти для психологічної та фізичної реабілітації українських воїнів. З іншого боку — «Марафон Незламних» має нагадати, що війна в Україні триває й українці надалі потребують всебічної підтримки від американського суспільства. Крім того, організатори благодійного марафону планують відвідати військовий шпиталь, де ознайомляться з сучасними методами реабілітації. Під час свого візиту до військового медичного закладу в Цинциннаті друзі хочуть провести низку перемовин щодо можливого лікування українських захисників в американському місті-побратимі Харкова.

— У нас кожен день будуть тривати по дві – три пресконференції. Перша зустріч відбуватиметься з мером міста, — розповів Вадим Коваленко. — А друга буде у великій залі, бо американські ветерани, які відразу погодились на цю зустріч, приїдуть не лише зі штату Огайо, а й з інших регіонів Америки.

Ветеран ДШВ ЗСУ Максим Пасічник запевнив, що незважаючи на те, що його реабілітація до кінця не завершена, він подолає усю заплановану дистанцію у 42 кілометри. Складність маршруту ускладнюється, за словами українського бойового ветерана, обмеженнями в часі, відведеним на підготовку до марафону. Це пов’язано з тривалою реабілітацією десантника після складної хірургічної операції, яку він переніс у лютому цього року. У підсумку, Максим має лише чотири тижні на підготовку до «Марафону Незламних» у Сполучених Штатах.

— Ми виходимо за межі можливого. Зазвичай люди не тренуються так, як ми. Середня підготовка до марафону триває від пів року до одного року. Це потрібно для того, щоб без травм пробігти його,  — наголосив Максим Пасічник. — Я хочу довести всім, що меж немає. Ти можеш усе! Навіть, якщо в тебе є травми, поранення, якісь вади або відхилення, ти все можеш здолати. Усе це — лише у твоїй голові.

Свій перший благодійний півмарафон десантник вирішив провести після спілкування з бойовими побратимами, які, як і сам Максим, дістали контузії у боях за Батьківщину. У 2022 році Максим Пасічник брав участь в операції зі звільнення аеропорту «Антонов» від російських окупантів та був змушений самотужки виходити з тилу російських військ без води та їжі протягом 10 діб. Наразі понад 100 кілометрів подолав мужній український військовий. Саме про незламність українських захисників, героїзм бойових побратимів планує розповісти ветеран ДШВ ЗСУ своїм американським колегам. «Марафон Незламних» у США має переконливо засвідчити ці невід’ємні якості військових Збройних Сил України.

Фото Руслани Богдан

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
На півдні України ворог активно застосовує FPV-дрони — за добу понад сотню атак

На півдні України ворог активно застосовує FPV-дрони — за добу понад сотню атак

У прифронтових регіонах на півдні України російські окупанти продовжують тероризувати мирне населення, використовуючи FPV-дрони.

На Бахмутському напрямку спалили бронетехніку ворога

На Бахмутському напрямку спалили бронетехніку ворога

Бійці 5-ї Окремої штурмової Київської бригади завдали ударів по танках і БМП росіян, які намагалися наступати.

Українська військово-медична академія розпочала навчання для слухачів «Офіцерського курсу»

Українська військово-медична академія розпочала навчання для слухачів «Офіцерського курсу»

Українська військово-медична академія Медичних сил Збройних Сил України розпочала навчання для слухачів програми «Навчальний взвод резерву офіцерського складу».

На півдні за добу зафіксували проліт 64 розвідувальних БПЛА

На півдні за добу зафіксували проліт 64 розвідувальних БПЛА

Окупанти тиснуть артилерійськими обстрілами, завдають авіаційні удари, застосовують велику кількість ударних дронів різних типів, не припиняють аеророзвідку.

На березі річки затримали волинян, які намагалися переправити ухилянтів до Польщі на човні

На березі річки затримали волинян, які намагалися переправити ухилянтів до Польщі на човні

Оперативники Волинського прикордонного загону у взаємодії з польськими колегами викрили протиправну діяльність з незаконного переправлення осіб через кордон.

У Міноборони прокоментували можливість вручення повісток за кордоном

У Міноборони прокоментували можливість вручення повісток за кордоном

Речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін прокоментував можливість вручення представниками територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки повісток українським військовозобов’язаним чоловікам за кордоном.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Санітарний інструктор 155 окремого батальйону територіальної оборони

від 21000 до 54000 грн

Степанівка, Сумська область

Лікар сімейної медицини

від 23000 до 23000 грн

Мукачево

Мукачівський прикордонний загін

Бухгалтер

від 20000 до 50000 грн

Суми

Військова частина А1476

Кухар

від 20000 до 20000 грн

Житомир

199 навчальний центр ДШВ ЗСУ

Бойовий медик

від 23000 до 123000 грн

Львів

216 окремий батальйон 125 ОБр Сил ТрО

Військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Миколаїв

4 відділ Чортківського РТЦК ТА СП ( м.Заліщики )