ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Ми поруч!»: у Києві діє фотовиставка, присвячена діяльності Червоного Хреста України під час війни

Новини
Прочитаєте за: 4 хв. 22 Лютого 2023, 19:44

У столиці відбувається дводенна фотовиставка, яка розповідає про діяльність Червоного Хреста України під час широкомасштабної війни рф проти українського народу. Про щоденну гуманітарну діяльність волонтерів та міжнародну підтримку цивільних осіб, найбільш незахищених та нужденних, які зазнали страждань внаслідок бойових дій, читайте у матеріалі АрміяІnform.

На майданчику перед Українським домом, що знаходиться на центральній вулиці країни, розташував свій табір один із загонів швидкого реагування Національного комітету Червоного Хреста України (НКЧХУ). Окрім намету, устаткування для надання первинної медичної допомоги, обладнання для облаштування пунктів незламності та автомобіля невідкладної допомоги, відвідувачів фотовиставки «Ми поруч» зустрічає пошкоджена вибухами та уламками автівка з символікою Червоного Хреста України.

Як повідомив командир загонів швидкого реагування НКЧХУ Тарас Логгінов, виставка є матеріальним свідченням систематичного порушення з боку російських окупантів міжнародного гуманітарного права та щоденного героїзму його колег – волонтерів та працівників Червоного Хреста України.

— Це наша машина, яка працює на Сході, у Слов’янську. Там двічі відбувся обстріл нашої бази з боку росіян, хоча вони дуже добре знають, що там знаходився Міжнародний Червоний Хрест, а зараз підрозділ Червоного Хрест України, – розповів Тарас Логгінов. – Спочатку нас обстріляли трьома 152-мм снарядами, а коли ми переїхали на запасну базу, по нас відразу відпрацювали з комплексу С-300. На щастя, ця ракета не долетіла й впала перед воротами нашої бази. Було пошкоджено три автомобілі, зруйнований будинок,

— За цей рік ми втратили командира ланки у Чаплинці, який загинув у перші часи широкомасштабної війни, й нещодавно у Херсоні загинула наша волонтерка під час роздачі гуманітарної допомоги. Багато наших колег було поранено, зокрема ті четверо зі Слов’янську, які, окрім поранень, ще дістали й контузії, – додав Тарас Логгінов.

Світлини, що були представлені на фотовиставці «Ми поруч» відомими фотографами Євгеном Малолєткою, Олегом Легеньким, Костянтином Чернічкіним, Павлом Петровим та іншими фотомитцями, наочно продемонстрували жахливі умови, в яких опинились мирні українські громадяни внаслідок російської збройної агресії. Понад 70 фотосвідчень жертовності та героїзму людей, вдягнених у яскраву форму Червоного Хреста, певною мірою відтворили атмосферу, яка й донині панує у прифронтовій зоні, у місцях руйнувань, вчинених російськими окупаційними військами в Україні.

Як повідомив генеральний директор НКЧХУ Максим Доценко, з початку широкомасштабного вторгнення рф Червоний Хрест України надав допомогу вже понад 10 мільйонам людей. Це і гуманітарна допомога продуктовими та гігієнічними наборами, і психосоціальна підтримка, і відновлення зруйнованого житла, і надання тимчасових місць проживання, і допомога у розшуку зниклих, і навчання за різними напрямками, зокрема з мінної небезпеки тощо.

— Ми у настільки жорстоку війну, звичайно не вірили, але готувалися. За три місяці до її початку ми почали масштабну підготовку, в якій брали участь 12 областей України і які були підсилені відповідно до їхніх потреб. Ми розробили три сценарії надзвичайного реагування. Один з них якраз й відбувся, – розповів Максим Доценко. – У нас були розроблені усі нормативи, як ми оповіщаємо наших співробітників, що люди роблять під час цієї ситуації, хто має залишитись, хто має виїхати, яким чином ми переміщуємось. У нас були розроблені навіть маршрути евакуації та заготовлені складські приміщення для роботи з подальшим проживанням співробітників Червоного Хреста. У нас 95 відсотків персоналу, який був на 24 лютого 2022 року, залишився, не покинули організацію.

У приміщенні, де відбувалась фотовиставка Червоного Хреста України, також було створена інсталяція з коробок з символікою організації у вигляді величезної піраміди гуманітарної допомоги. За даними НКЧХУ, протягом 2022 року організація надала постраждалим від війни українцям понад 8 мільйонів наборів, в яких знаходиться набір харчування на одну людину на один місяць та гігієнічні засоби.

Фото Дмитра Юрченка та НКЧХУ

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Інженерам-конструкторам зірвали спробу продати росії секретні українські розробки

Інженерам-конструкторам зірвали спробу продати росії секретні українські розробки

Служба безпеки України у взаємодії з Урядом та керівництвом одного зі стратегічних заводів Харкова зірвала спробу рашистів отримати новітні технологічні розробки України в галузі паливно-енергетичного комплексу.

На Донеччині Володимир Зеленський відвідав поранених захисників однієї з бригад

На Донеччині Володимир Зеленський відвідав поранених захисників однієї з бригад

Президент України Володимир Зеленський під час поїздки на Донеччину відвідав поранених воїнів 95-ї бригади.

Війська рф вдарили по Донеччині понад 2000 разів та вбили чотирьох жителів

Війська рф вдарили по Донеччині понад 2000 разів та вбили чотирьох жителів

За минулу добу російські війська завдали по Донецькій області 2160 ударів. Армія рф застосувала авіацію, зенітні ракетні комплекси, артилерію.

Очільник Дніпропетровщини повідомив про врятоване життя дитини після російського удару

Очільник Дніпропетровщини повідомив про врятоване життя дитини після російського удару

Очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак уточнив інформацію щодо кількості загиблих внаслідок російського ракетного удару.

За катування жителів Іванівки на Чернігівщині засуджено військових рф

За катування жителів Іванівки на Чернігівщині засуджено військових рф

До 12 років позбавлення волі засуджено військовослужбовців армії російської федерації за жорстоке поводження з цивільними в селі Іванівка Чернігівської області.

У МОУ розповіли про гарантії, які надають рекрутингові центри

У МОУ розповіли про гарантії, які надають рекрутингові центри

Уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець розповів, які є гарантії, що людина потрапить служити саме в ту частину, яку для себе обрала в рекрутинговому центрі.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Майстер виробничого відділення

від 20000 до 21000 грн

Запоріжжя

Військова частина А3130

Стрілець військовослужбовець

від 22000 до 125000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Снайпер

від 40000 до 120000 грн

Житомир

1 ОБрСпП ім. Івана Богуна

Командир міномета, сержант

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Радіотелефоніст відділення мінометної батареї

від 22000 до 122000 грн

Яворів

Яворівський РТЦК та СП