ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Щодоби ворог втрачає особового складу фактично по батальйону — Сергій Череватий

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 25 Грудня 2022, 13:44
Ілюстративне фото

Про оперативну ситуацію на сході нашої країни в ефірі телемарафону «Єдині новини» розповів речник Східного угруповання військ ЗСУ полковник Сергій Череватий.

Він зауважив, що схід України залишається головним театром воєнних дій, де ворог зосередив найбільше збройних формувань, особового складу, техніки, артилерії. Щодоби противник використовує ствольну артилерію, реактивні системи залпового вогню, танковим вогнем намагається вражати українські позиції, використовує авіацію.

— Російські окупанти намагаються просуватись за трьома основними напрямками: Бахмутському, Авдіївському і зараз спробує проводити контрнаступальні дії на Лиманському. Українські військовослужбовці, під постійним шквалом вогню, проявляючи масовий героїзм, злагодженість, мужність, взаємопідтримку, не дають ворогові прорвати нашу оборону й завдають йому системних втрат. За цю добу лише на Бахмутському напрямку понад 50 окупантів було вбито і близько 80 поранено. Так само й на інших напрямках ворогу не дають прорватись і системно його знищують. Цього ранку, за даними Генштабу, знищено 620 окупантів. Фактично щодоби ворог втрачає по батальйону.

Сергій Череватий розповів про один з елементів доктрини ведення війни Збройними Силами України. Це, зокрема, принцип — майже ніколи не давати ворогу спокою.

— Ще під час київської операції Герой України генерал-полковник Сирський, який зараз командує східним фронтом, дотримувався такого принципу — постійно не давати противнику перепочинку, бити по ньому так званим турбуючим артилерійським вогнем, вражати його диверсійними групами, всіма видами ураження, проводити атаки малими мобільними групами. Тобто робити так, щоб ворог постійно відчував небезпеку та загрозу, не міг зосередитись на побудові своїх бойових порядків на напрямку, де хоче проводити контрнаступальні дії, і побудові системи оборони на напрямку, де обороняється. І наразі це теж принципова позиція нашого командування на всіх напрямках, де є можливість, зокрема й на східному фронті. Наші сили оборони, використовуючи високоточну зброю, щодоби вночі вражають командні пункти, артилерійські польові склади, склади ПММ, великі скупчення техніки або особового складу ворога.

Також речник Східного угруповання військ ЗСУ зауважив, що українські підрозділи краще підготовлені, зокрема й з погляду забезпечення, до ведення бойових дій у зимових умовах.

Розказав полковник Череватий і про те, як українські захисники відсвяткували Святвечір. «Навіть те, що воїни за можливості накривали імпровізовані столи, є показом сили духу, незламності, непереможного оптимізму, яке й несе це свято. Все одно світло переможе темряву, а добро переможе зло. І це такий черговий промінчик у світло нашої Великої Перемоги і доказ того, що наші воїни не здаються і показують бажання жити, незважаючи на те, у яких складних умовах вони ведуть зараз бойові дії».

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
У місії боротьби ГУР МО України інвестували понад  $1 млн

У місії боротьби ГУР МО України інвестували понад $1 млн

17 квітня під час благодійного балетного вечора в Національній опері український бізнес і приватні благодійники інвестували у місії боротьби ГУР МО України $1 177 082.

Ворог 21 раз обстріляв північне прикордоння

Ворог 21 раз обстріляв північне прикордоння

російські загарбники протягом доби здійснили 21 обстріл (108 вибухів) прикордонних територій Чернігівської та Сумської областей.

Кирило Буданов: Тиждень була, скажімо так, сама «засідка». Чекали, коли він вийде на потрібний рубіж

Кирило Буданов: Тиждень була, скажімо так, сама «засідка». Чекали, коли він вийде на потрібний рубіж

Начальник ГУР МО України генерал-лейтенант Кирило Буданов в інтерв’ю BBC розкрив деякі деталі знищення російського дальнього стратегічного бомбардувальника Ту22М3.

Ворог вдарив ракетами по Запоріжжю та Одесі

Ворог вдарив ракетами по Запоріжжю та Одесі

росіяни продовжують системний ракетний терор півдня України.

Кремлю «зробили нерви»: у Швеції на Балтиці з’явився новий корабель для збору розвідданих

Кремлю «зробили нерви»: у Швеції на Балтиці з’явився новий корабель для збору розвідданих

Швеція, яка тільки-но долучилася до Альянсу, ввела в експлуатацію новий корабель для збирання розвідувальної інформації у Балтійському морі, яке все більше підпадає під ознаки «внутрішньої водойми» НАТО.

В Україні хвилина мовчання

В Україні хвилина мовчання

Згідно з указом Президента України Володимира Зеленського № 143/2022, хвилина мовчання проводиться щодня о 9:00, її оголошують у всіх засобах масової інформації.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Психолог батальйону

від 30000 до 60000 грн

Слов'янськ

Військова частина 3035 НГУ

Водій в Збройні Сили України

від 20100 до 125000 грн

Охтирка, Сумська область

Оператор БПЛА, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Радіотелефоніст-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Дніпро

Косівський РТЦК та СП

Фельдшер

від 51000 до 51000 грн

Запоріжжя

Державна прикордонна служба України

Стаpший навідник, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ