ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

В Україні стартувала Національна програма «Врятуй кінцівку»

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 24 Листопада 2022, 23:33

Сьогодні в Інституті травматології та ортопедії НАМН України відбулася презентація Національної програми #ВрятуйКінцівку,  місія якої зупинити інвалідизацію українців, як учасників бойових дій так і цивільних постраждалих.

Програма передбачає проведення від п’ятнадцяти до сорока тисяч операцій на кінцівках протягом одного-трьох років.

Про це АрміяInform повідомив керівник агенції Batteries Роман Мединський.

Ця війна є війною травмованих кінцівок. Основним засобом ведення бою є артилерійські, ракетні та мінометні обстріли і як результат — тисячі поранених з вогнепальними та мінно-вибуховими травмами рук та ніг. Через війну тисячі людей можуть стати інвалідами. При якісному лікуванні, до 65% поранених можуть повернутися в стрій, а при професійній реабілітації — більшість із них живуть повноцінним життям.

Аби вирішити цю проблему, Міжнародний благодійний фонд «Здоров’я українського народу» за підтримки Інституту травматології та ортопедії НАМН України, Української асоціації ортопедів-травматологів та Кафедри ортопедії та травматології НУОЗ України ім. П.Л. Шупика оголосили про запуск Національної програми #ВрятуйКінцівку.

«Сьогодні вся країна донатить на дрони. Але кожного дня з фронту та атакованих міст до лікарень поступають сотні поранених. Понад 70% травм — це травми кінцівок! Якщо не врятувати руки й ноги наших бійців та цивільних  зараз, держава та суспільство отримає десятки тисяч людей з інвалідністю, — розповідає Сергій Сошинський — ініціатор програми #ВрятуйКінцівку, президент МБФ “Здоров’я українського народу”. — Середня вартість лікування кінцівки, за умови її збереження, становить в межах 60 000 – 70 000 грн. Ми закликаємо всіх українців взяти участь у зборі Першого медичного мільярда. Це допоможе повести 15 тисяч операцій пораненим, допоможе зберегти їх кінцівки та повернути до життя».

Організатори для цієї мети планують зібрати Перший медичний мільярд. Підтримати програму можна за посиланням.

Для реалізації програми вже сформована Експертна рада, куди увійшли понад 60 найкращих лікарів-ортопедів та реабілітологів України, які працюють у більшості регіонів. Також почалось створення реєстру медпрацівників та закладів охорони здоров’я (обласні, міські, районні та інші лікарні), що опікуються травмами кінцівок та реабілітацією.

Кожен складний випадок травми буде зареєстрований в межах програми #ВрятуйКінцівку й винесений на розгляд експертів програми, найважчі — на національні консиліуми, за результатами яких буде призначене лікування та конкретний медзаклад, який візьметься його оперувати. Найскладніші операції будуть проводитись на базі Інституту травматології та ортопедії НАМН України.

Складовими програми є невідкладна допомога постраждалим, створення експертної спільноти, її професійний розвиток та лікування травм кінцівок з наступною реабілітацією. Також на меті програми — забезпечення безперервного професійного розвитку медпрацівників задля підвищення якості надання медичних послуг та зменшення кількості лікарських помилок.

Довідково: Серед реалізованих проєктів Міжнародного благодійного фонду «Здоров’я українського народу» — Програма Національна медична премія, Програма «Зірки за здоров’я», Банк благодійних подарунків, Програма «Лікарням від Серця», Програма «Доброволець Добрих Справ», Акція «Крок до життя», Проєкт «Інформатика та медицина», Проєкт «Вечірня Школа Фандрейзингу», Благодійна акція «Вітамінки для дитинки» та інші.

Підготував Володимир Поліщук

 

Читайте нас в Telegram
У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

Речник Командування Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш висловив сподівання, що Україна таки отримає від партнерів крилаті ракети Taurus.

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу противника.

Україна розпочала переговори про укладення безпекової угоди з Португалією

Україна розпочала переговори про укладення безпекової угоди з Португалією

Українська та португальська сторони розпочали роботу над проєктом двосторонньої безпекової угоди й узгодили графік подальших переговорів.

Українські морпіхи пробігли Лондонський марафон, щоб зібрати кошти на протезування

Українські морпіхи пробігли Лондонський марафон, щоб зібрати кошти на протезування

Українські морські піхотинці Олексій Руденко з Військової академії в Одесі та Георгій Рошка з 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського виступили на Лондонському марафоні.

Кабмін запровадив видачу паспортів для чоловіків мобілізаційного віку лише в Україні

Кабмін запровадив видачу паспортів для чоловіків мобілізаційного віку лише в Україні

Кабінет Міністрів України запровадив видачу паспортів громадянина України або паспортів для виїзду за кордон для чоловіків віком від 18 до 60 років лише на території України.

Український боєць зумів збити з ПЗРК дві російські крилаті ракети

Український боєць зумів збити з ПЗРК дві російські крилаті ракети

Український військовослужбовець зумів збити з переносного зенітного ракетного комплексу дві російські крилаті ракети.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій-заправник, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Кулеметник 155 окремого батальйону територіальної оборони

від 21000 до 51000 грн

Степанівка, Сумська область

Механік-водій, військовослужбовець

від 30000 до 120000 грн

Київ

20 окремий батальйон спеціального призначення

Оператор протитанкового ракетного комплексу 14 ОМБр

від 23000 до 123000 грн

Володимир, Волинська область

Старший стрілець – оператор портативних цифрових радіостанцій

від 22000 до 52000 грн

Степанівка, Сумська область

Сапер, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Хмельницький, Хмельницька область