ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

IT-спеціалісти отримали відзнаки Міністра оборони України за допомогу та сприяння ЗСУ

Регіони
Прочитаєте за: 4 хв. 3 Листопада 2022, 11:02

Відзнаки МО України — медалі «За сприяння Збройним Силам України» — фахівцям інформаційних технологій вручив керівник експертної групи Директорату політик цифровізації, цифрового розвитку, цифрових трансформацій і кібербезпеки у сфері оборони МОУ полковник Олександр Правдивець.

— Компанії SoftServe, Infopulse, ELEKS — наші надійні помічники в розвитку інформаційних комунікаційних систем, — розповів він. — ІТ-спеціалісти надають нам фахові консультації, послуги, обладнання. Таке партнерство — неоціненне для військового відомства. Наша співпраця сприяє зміцненню оборони країни. І ми дуже вдячні нашим колегам за таку серйозну допомогу.

ІТ-компанії допомагають військовим розвивати робототехніку, технології віддаленого керування приладами та застосування безпілотних апаратів.

 

— Війна для нас, як і для всієї України, почалася у 2014 році. Тоді ми всі разом у нашій компанії вирішили, що маємо допомагати Збройним Силам України, — підкреслив член ради директорів компанії ELEKS Петро Коновалов. — Спершу ми допомагали нашій армії як інженери, згодом — як програмісти. Після 24 лютого наш волонтерський рух став ще сильнішим. Ми надаємо фінансову допомогу Міністерству оборони України, продовжуємо співпрацювати як інженери та програмісти. Працюємо над технологіями, які допомагають зберегти життя наших військових і нищити російських окупантів. Разом ідемо до перемоги.

Спільні розробки вже застосовуються на передовій. Також фахівці інформаційних технологій разом із військовими допомагають удосконалити інформаційні системи військового відомства.

— Це завжди добре, коли результати вашої роботи високо оцінюються, вдвічі краще, коли ви робите це для держави — це значить, що ви берете участь у важливій справі для своєї країни, втричі краще, коли ви це робите для Збройних Сил України. Це означає, що ви зміцнюєте безпеку своєї Батьківщини. Ми залишаємося відкритими для запитів армії, — зазначив менеджер компанії Infopulse Іван Коржов.

— Допомагаємо нашій армії фінансово, матеріально та інтелектуально. Двісті п’ятдесят п’ять працівників нашої компанії вирішили захищати свою країну й нині служать у Збройних Силах України. Наша компанія розуміє й підтримує такий вибір. Ми всебічно сприяємо нашим спеціалістам, які стали на захист своєї рідної землі. Надаємо допомогу їм та підрозділам, в яких вони служать. Це обладнання, засоби захисту й речі, які потрібні воїнам під час бойових дій і в побуті на передовій, — розповів старший віцепрезидент компанії SoftServe Юрій Стогній. — Ми давно беремо участь у цілій низці великих волонтерських проєктів та заохочуємо до цього інших. Багато років тому заснували благодійний фонд «Відкриті очі». Його команда втілила в життя чимало корисних проєктів, які слугують суспільству. Отримати відзнаку від МО України — це особливі емоції. Це означає, що наша допомога доходить до тих, кому вона необхідна. Від імені всієї компанії я дякую за це визнання. Ми будемо й далі робити все, що необхідно для підтримки Збройних Сил України.

Також полковник Олександр Правдивець вручив відзнаки науковцям Інституту телекомунікацій, радіоелектроніки та електронної техніки «Львівської політехніки».

— Це честь для наших працівників — допомагати українській армії, — зазначив директор інституту Богдан Стрихалюк. — Науковці відчули, що їхня інтелектуальна праця потрібна у війську, й мотивовані й далі співпрацювати з військовими задля перемоги.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Кількість жертв російського обстрілу Вовчанська збільшилося до двох

Кількість жертв російського обстрілу Вовчанська збільшилося до двох

Внаслідок сьогоднішнього обстрілу міста Вовчанськ Харківської області загинуло двоє мирних жителів, ще двоє дістали поранення.

США негайно почнуть передавати Україні зброю після рішення Конгресу

США негайно почнуть передавати Україні зброю після рішення Конгресу

США негайно почнуть доправляти військову допомогу Україні, щойно Конгрес США ухвалить рішення про її фінансування.

У Британії стартувало серійне виробництво танків Challenger 3

У Британії стартувало серійне виробництво танків Challenger 3

У Великій Британії у місті Телфорд розпочалося будівництво бойового танка четвертого покоління Challenger 3 на бронетанковому підприємстві RBSL.

Антикорупційні активісти та медіа можуть допомогти виявити порушення в діяльності Міноборони — Юрій Джигир

Антикорупційні активісти та медіа можуть допомогти виявити порушення в діяльності Міноборони — Юрій Джигир

Заступник Міністра оборони України Юрій Джигир розповів про роботу Департаменту внутрішнього аудиту Міністерства оборони.

На Буковині військовослужбовець ТЦК змушений був стріляти, щоб зупинити нападників

На Буковині військовослужбовець ТЦК змушений був стріляти, щоб зупинити нападників

Під час здійснення заходів оповіщення на військовослужбовця Вижницького районного ТЦК та СП було скоєно напад групою цивільних осіб.

Сухопутні війська збили розвідувальний БПЛА

Сухопутні війська збили розвідувальний БПЛА

Бійці зенітного ракетного полку імені генерал-хорунжого Юрія Тютюника знищили ворожий розвідувальний БПЛА оперативного рівня.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Начальник інженерної служби

від 30000 до 60000 грн

Знам'янка

Військова частина А1201

Діловод загального діловодства, працівник ЗСУ

від 6000 до 7000 грн

Дніпро

Комендатура військових сполучень (Дніпро)

Бойовий медик у Дрогобич

від 21000 до 130000 грн

Дрогобич

Військова частина А7079

Гранатометник окремого батальйону сил ТрО

від 20000 до 120000 грн

Дніпро

233 окремий батальйон 128 ОБр Сил ТрО

Водій військовослужбовець

від 21000 до 121000 грн

Харків

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Майстер БПЛА, військовослужбовець

від 20000 до 20000 грн

Лозова

Військова частина А7290