ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Екіпаж БМП Redback бачить крізь броню

Озброєння та техніка
Прочитаєте за: 4 хв. 3 Листопада 2022, 12:11

БМП AS21 Redback створений на базі «побратима» К21, який перебуває на озброєнні південнокорейської армії. Технічну реалізацію цього проєкту здійснила оборонна компанія Hanwha Defense Systems у рамках програми підвищення боєздатності сухопутних військ Австралії. 

БМП AS21 Redback зберегла класичне компонування з розміщенням моторно-трансмісійного відділення та відділення управління в носовій частині, бойового відділення в середній частині корпусу та десантного відділення в кормі. Модернізована версія отримала назву Redback від назви австралійського отруйного павука. Машина вміщує трьох членів екіпажу та вісім десантників.

На цій БМП встановлена двомісна башта Т2000-DE, розроблена австралійською компанією Electro Optic Systems (EOS) спільно з ізраїльською компанією Elbit Systems. У башті можливе встановлення автоматичних гармат калібром від 30 до 40 мм та спареного кулемета калібром 7,62 або 5,56 мм. Комплекс озброєння має у своєму складі висувну пускову установку ізраїльського ПТРК Spike LR2 з двома протитанковими ракетами, а також дистанційно керовану установку озброєння EOS R400S Mk.2 HD, на якій можливе розміщення, зокрема, легкої 30-мм гармати М230LF. За ствердженнями розробників, на башті може бути розміщена лазерна установка потужністю 35 кВт, яка здатна знищити легкий БПЛА.

При цьому для наведення зброї на ціль навідникові достатньо лише подивитися на неї через систему ситуаційної обізнаності Iron Vision, що керується через шолом, яка дає екіпажу змогу бачити крізь броню (це можна побачити на відео). До речі, подібні системи використовується на сучасних винищувачах і ударних вертольотах. 

Блоки модульної броні складаються з п’яти шарів

Суттєву увагу конструктори приділили підвищенню рівня безпеки цієї БМП. Балістичний захист посилили за рахунок установлення на алюмінієвий корпус блоків модульного бронювання. За інформацією з відкритих джерел, блоки модульної броні складаються з п’яти шарів: зовнішній шар — зі зміцненого алюмінієвого сплаву, далі — шар алюмінієвого сплаву, потім найбільш товстий шар керамічного матеріалу, за яким іде шар дисперсно-зміцненого металевого композиційного матеріалу AI-SiC (алюмінієвий сплав у поєднанні з біоморфною керамікою з карбіду кремнію); нарешті, п’ятий (зовнішній) шар знову виконаний зі зміцненого алюмінієвого сплаву. 

На кожному борту БМП AS21 Redback встановлюються 12 блоків модульного бронювання. Борт корпусу від нижньої частини блоків модульної броні до верхньої частини опорних котків прикритий броньовим екраном, що складається із восьми секцій на борт. На нижньому лобовому листі корпусу монтуються вісім блоків модульної броні, а на верхньому лобовому листі та на кормовому листі розміщені екрани складної конфігурації.

Має підвищену протимінну стійкість та захищеність від ракет і гранат

Підвищення протимінної стійкості машини забезпечується за рахунок розміщення десанту на індивідуальних енергопоглинальних сидіннях. На днище корпусу укладаються мати, що гасять частину імпульсу вибуху, тобто підлога десантного відділення має рухому («плаваючу») конструкцію. На дно корпусу знизу встановлюються елементи композитної броні, крім ділянки під моторно-трансмісійним відділенням. 

Захищеність БМП AS21 Redback підвищили шляхом встановлення системи активного захисту Iron Fist («Залізний кулак») ізраїльської компанії Israel Military Industries. Бортові РЛС системи виявляють та ідентифікують ракети та гранати, що загрожують бойовій машині. Далі отримана інформація обробляється бортовою електронікою, яка здійснює запуск назустріч загрозі уражальних боєприпасів із легкозаймистих матеріалів, щоб забезпечити максимальну фугасну дію для гарантованої зміни траєкторії ворожої ПТКР або реактивної гранати без їхнього знищення. 

Маса — 42 тонни, запас ходу — 500 кілометрів

На БМП AS21 Redback встановлені дизельний двигун МТ-881 потужністю 1000 к. с. та гідромеханічна трансмісія Х-1100-5В. Високі характеристики рухливості за маси машини, що суттєво зросла, забезпечуються вдосконаленою ходовою частиною, що має у своєму складі підвіску з поліпшеними характеристиками й нові гусениці з композитного матеріалу. Максимальна швидкість БМП, маса якої сягає 42 т, становить 65 км/год, запас ходу — близько 500 км. 

Фото з відкритих джерел

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Окупанти вдарили по терміналах у порті Південний

Окупанти вдарили по терміналах у порті Південний

Ракетний удар, який нанесено вчора по Одещині зруйнував місткості з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки.

За минулу добу росіяни обстріляли 10 областей України

За минулу добу росіяни обстріляли 10 областей України

Усього були атаковані 97 населених пунктів та 83 об'єкти інфраструктури.

Культурний десант: Миколай Сєрга розповів АрміяInform про творчість, що зцілює поранені душі

Культурний десант: Миколай Сєрга розповів АрміяInform про творчість, що зцілює поранені душі

Від самого початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну українців охопила хвиля як новітніх розробок та технологій на фронті, так і колосального прориву в культурі.

Київ відвідав новий Командувач оборони Данії

Київ відвідав новий Командувач оборони Данії

Генерал Майкл Віґґерс Гілдґаард зустрівся з Міністром оборони України Рустемом Умєровим та Головнокомандувачем ЗСУ генерал-полковником Олександром Сирським.

У місії боротьби ГУР МО України інвестували понад  $1 млн

У місії боротьби ГУР МО України інвестували понад $1 млн

17 квітня під час благодійного балетного вечора в Національній опері український бізнес і приватні благодійники інвестували у місії боротьби ГУР МО України $1 177 082.

Ворог 21 раз обстріляв північне прикордоння

Ворог 21 раз обстріляв північне прикордоння

російські загарбники протягом доби здійснили 21 обстріл (108 вибухів) прикордонних територій Чернігівської та Сумської областей.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Начальник зарядно-акумуляторної станції

від 22000 до 22000 грн

Житомир

Військова частина А1724

Аеророзвідник / оператор fpv дрона

від 30000 до 120000 грн

Івано-Франківськ, Івано-Франківська область

Водолаз-військовослужбовець

від 22000 до 50000 грн

Одеса, Одеська область

Помічник військового коменданта

від 25000 до 25000 грн

Подільськ

Комендатура військових сполучень залізничної станції Подільськ

Звязківець

від 21000 до 121000 грн

Харків

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Начальник зв’язку, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область