ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Ракетна атака на Україну: реакція світу

Новини Новини світу та України
Прочитаєте за: 11 хв. 10 Жовтня 2022, 22:06

У світі обурені обстрілами рф українських міст вранці 10 жовтня.

Офіційний Вашингтон засуджує російські ракетні удари по мирних українських містах та продовжить разом із союзниками й партнерами зусилля для того, щоби путін та росія відповіли за всі свої злодіяння.

Про це йдеться в офіційній заяві глави Білого дому Джо Байдена.

«Сполучені Штати рішуче засуджують сьогоднішні ракетні удари рф по Україні, включно з Києвом. Ці напади вбили та поранили мирних жителів, а також знищили цілі невійськового призначення», – наголосив глава американської держави.

Байден підкреслив, що останні атаки стали ще одним підтвердженням жорстокості путіна, який розв’язав війну проти українського народу.

«Ці атаки лише посилюють наші зобов’язання підтримувати народ України стільки, скільки знадобиться. Разом із нашими союзниками й партнерами ми продовжимо накладати на росію витрати, притягувати путіна й рф до відповідальності за їхні звірства та воєнні злочини, а також надавати підтримку, необхідну українським силам для захисту своєї країни та свободи»,- наголосив президент США.

У Страсбурзі під час спілкування з представниками ЗМІ президент Парламентської Асамблеї ради Європи Тіні Кокс заявив, що масованими ракетними обстрілами міст України, вбивством мирного населення та руйнуванням цивільної інфраструктури росія сягнула нового рівня звірства у своїй агресивній війні проти України та її народу.

«Цього ранку ми всі були шоковані новим рівнем звірства росії проти народу України. Знову був досягнутий новий рівень звірства у невибіркових обстрілах українських міст, української інфраструктури та, наприкінці, у вбивстві та пораненнях настільки великої кількості українських громадян», – зазначив Президент ПАРЄ.

Він нагадав, що ПАРЄ під час весняної сесії проголосувала за термінове створення трибуналу для розслідування злочинів рф в Україні.

«Заклик до спеціального трибуналу було підтримано переважною більшістю, але це має бути втілено на практиці та створено трибунал щодо злочину агресії. Це дуже складно, але той факт, що це складно, не є виправданням для того, щоб цього не робити», – сказав він.

Кокс зазначив, що наразі тривають обговорення з різними інституціями, як можна створити спеціальний міжнародний трибунал для покарання причетних до жахливих подій в Україні.

«Має бути зрозуміло, як ми можемо притягнути їх до відповідальності. На це піде час. Це складна справа. Але врешті-решт всі люди мають відповідати, якщо це солдати, які зараз вбивають громадян України, якщо це пілоти, які зараз бомблять Україну, якщо це командири, які керують своїми військами, чи якщо це президент, уряд і парламент, які керують всіма цими злочинами проти громадян України», – підкреслив він.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш «глибоко шокований сьогоднішніми широкомасштабними ракетними ударами збройних сил російської федерації по містах в усій Україні, що, як повідомляється, спричинили значні руйнування у цивільних районах і загибель та поранення десятків людей».

«Це чергова неприйнятна ескалація війни, і як завжди, найвищу ціну платить цивільне населення», – ідеться в заяві речника генсека ООН Стефана Дюжарріка.

Президент Австрії Александер Ван дер Беллен і канцлер Карл Негаммер «найрішучіше» засудили російські ракетні удари по цивільній інфраструктурі України.

Відповідні заяви вони опублікували у Твітері.

«Нова хвиля смертоносних ракетних обстрілів мирних жителів та цивільної інфраструктури у Києві та інших українських містах викликає глибокий шок в найрішучіше засудження», – написав Ван дер Беллен.

Він додав, що «ці атаки мають бути негайно припинені».

Своєю чергою Негаммер заявив: «Я найрішучіше засуджую атаки росії на цивільну інфраструктуру в Києві та по всій Україні. Це свідчить про те, що путін продовжує розкручувати спіраль ескалації».

За словами канцлера, у цій надзвичайно небезпечній ситуації важливо «знову вжити заходів для деескалації». «Навіть якщо зараз це здається безнадійним, метою має бути повернення за стіл переговорів», – заявив глава австрійського уряду.

Адміністрація США відстежує ситуацію, пов’язану з ракетними ударами по мирних містах України 10 жовтня, та вважає це ще одним проявом звірств з боку путіна.

Про це сказав CNN високопоставлений представник адміністрації.

«Білий дім уважно стежить за повідомленнями про (ракетні – ред.) атаки по Україні, що сталися впродовж ночі, та вважає їх такими, що викликають тривогу», – наводить телеканал слова представника адміністрації США.

Чиновник також зауважив, що це стало ще одним нагадуванням про те, наскільки звірячими можуть бути дії президента росії путіна.

Державний департамент США висловив солідарність із народом України на тлі масованої ракетної атаки з боку російських сил по українських містах.

Про це йдеться в дописі на офіційній сторінці зовнішньополітичного відомства США.

«У цей жахливий день наші серця – з народом України. Слава Україні!», – зазначається в дописі Державного департаменту США.

Бомбардування території України є варварством і воєнним злочином, який скоює росія.

Про це написав у Твіттері глава МЗС Польщі Збігнєв Рау.

«Сьогоднішні російські бомбардування українських міст і мирного населення є актом варварства і воєнним злочином. росія не може виграти цю війну. Ми з тобою, Україно»,- написав Рау.

Водночас МЗС Польщі у Твіттері зазначило, що російському варварству щодо мирного населення України немає виправдання.

«Ще не минув відгомін вчорашніх атак, як сьогодні росія вчиняє чергові обстріли українських міст, у тому числі столиці. Ми не забудемо ці російські злочини»,- наголосили в польському зовнішньополітичному відомстві.

Президент Європейської ради Шарль Мішель назвав атаки росії по мирних жителях у Києві та інших українських містах воєнними злочинами.

«Жахливі атаки росії на Київ та інші міста по всій Україні демонструють відчай кремля. Ці невибіркові напади на мирних жителів є воєнними злочинами. Відданість підтримці України та притягнення російського режиму до відповідальності – ми обговоримо це з партнерами по G7», – написав Мішель у Твіттері.

Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте повідомив про телефонну розмову з Президентом України Володимиром Зеленським щодо російського ракетного обстрілу.

«Зеленський більш детально поінформував мене про російські ракетні атаки, які явно націлені на мирних українських цивільних. Це не помста, це тероризм. Я висловив свою огиду та ще раз підкреслив непохитну підтримку Нідерландів України», – написав він у Твіттері.

НАТО продовжуватиме підтримувати хоробрий український народ у відсічі агресії кремля стільки, скільки буде потрібно.

Про це генсек НАТО Єнс Столтенберг сказав у телефонній розмові з главою МЗС України Дмитром Кулебою після російських обстрілів українських міст у понеділок вранці, 10 жовтня.

«Розмовляв з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою, і засудив російські жахливі та невибіркові напади на цивільну інфраструктуру в України», – зазначив Столтенберг.

Рада Європи рішуче засудила російські удари по українських містах.

На цьому у спільній заяві наголосили міністр закордонних справ Ірландії та голова Комітету міністрів Ради Європи Саймон Ковені, президент Парламентської Асамблеї Ради Європи Тіні Кокс та генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович Бурич.

«Ми рішуче засуджуємо російські авіаудари по містах України протягом останніх двох днів, які призвели до численних жертв серед цивільного населення, у тому числі багатьох дітей, а також до руйнування цивільної інфраструктури. Такі невибіркові напади демонструють відверту зневагу до людського життя та є серйозними порушеннями міжнародного гуманітарного права», – йдеться у заяві.

Президент Естонії Алар Каріс обіцяє допомогу Україні всіма можливими способами

Посилення підтримки України в умовах агресивної війни росії, наближення зими, загроз енергетичній безпеці Каріс обговорив сьогодні з президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн.

Численні ракетні удари по мирних містах України підтверджують весь цинізм, а також боягузтво російського керівництва, яке зациклене на знищенні українського народу.

Про це йдеться у заяві МЗС Чеської Республіки.

Масовані ракетні удари по Україні «ще раз підтверджують, що росія зацікавлена ​​лише в тому, щоб знищити сусідню державу та завдати страждань її мужнім громадянам… Сьогоднішній варварський напад є ще одним доказом цинізму та боягузтва російського режиму», йдеться у заяві.

росія продовжує вчиняти злочини на території України, але Чехія натомість продовжуватиме наполягати на створенні спеціального судового трибуналу для притягнення до відповідальності всіх російських представників, винних у цьому акті неспровокованої агресії.

Чеська Республіка й надалі допомагатиме Україні та її громадянам у справедливому захисті від злочинної агресії росії та в боротьбі за звільнення всіх окупованих територій, зазначається у заяві.

Глава МЗС Великої Британії Джеймс Клеверлі вважає, шо путін показує свою слабкість, а не силу.

«Ракетні обстріли цивільних об’єктів України росією є неприйнятними. Сьогодні вранці я поспілкувався з Дмитром Кулебою, щоб підсилити постійну моральну та практичну підтримку Великої Британії Україні», – написав Клеверлі у Твіттері.

Президент Європарламенту Роберта Мецола зазначила, що жорстокими атаками проти Києва та інших мирних міст України режим путіна ще раз виявив свою злочинну суть.

«Від того, що відбувається зараз у Києві, нудить. Це демонструє світу знову, з яким режимом ми маємо справу: з тим, що не обирає цілей. З тим, що обрушує терор та смерть на дітей. Це злочин. Вони (росіяни – ред.) будуть притягнуті до відповідальності. Україна переможе. Європа не відводитиме погляду», – написала Мецола у Твіттері.

Причиною варварських атак на мирні міста України сьогодні вранці є відчай путінського режиму, який зазнає суцільної поразки на полі бою, тому в цих умовах ЄС продовжить надавати Україні допомогу та залишатиметься солідарним із її народом.

Про це у Брюсселі під час брифінгу заявила єврокомісар з питань внутрішніх справ Йлва Йоганссон.

«Цього ранку ми знову прокинулися із новинами, що бомби падають на Київ, Одесу, Львів та на багато інших міст України, й це продовжується. Це свідчить лише про те, наскільки важливою є наша підтримка й солідарність з Україною та українцями у ці дні… Ми щойно бачили суттєвий прогрес української сторони на полі бою, це надихає. Але саме це, ймовірно, є причиною відчайдушної спроби режиму путіна знову кидати бомби», – зауважила єврокомісар.

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі прокоментувала масовані ракетні обстріли Києва та інших міст України.

«Жахливі новини про бомбардування Києва та інших міст. Цілі невибіркового нападу на мирне населення – руйнування та навіювання страху. Але світ побачив рішучість українського народу» – написала Зурабішвілі у Твіттері.

Вона також додала, що зараз вся Грузія стоїть з Україною.

Міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнссалу закликав визнати росію «державою, яка спонсорує тероризм».

«Я найрішучішим чином засуджую ракетні обстріли Києва, Запоріжжя, Дніпра та інших українських міст. росія вкотре показала своє боягузливе обличчя і повинна бути оголошена державою, яка спонсорує тероризм», – написав Рейнсалу у Твіттері.

ФРН засуджує сьогоднішній масований удар росії по Україні.

«Німеччина зробить все можливе, щоби мобілізувати додаткову допомогу, особливо для відновлення та ремонту знищеної і пошкодженої цивільної інфраструктури, зокрема, енергетичної», – сказав речник федерального уряду ФРН Штеффен Гебештрайт.

Європейський Союз відповість на російські атаки проти цивільного населення в Києві й інших містах України подальшим посиленням військової допомоги.

Про це сьогодні у Tвіттері написав високий представник ЄС Жозеп Боррель.

«Глибоко шокований російськими атаками проти цивільного населення в Києві та в інших містах України. Такі дії не повинні мати місце у 21-му столітті. Я засуджую їх у найбільш рішучих термінах. Ми стоїмо поряд з Україною. Додаткова військова допомога від ЄС вже в дорозі», – зазначив Боррель.

Сьогоднішнє бомбардування росією об’єктів цивільної інфраструктури в різних містах України є актом відчаю і наслідком безпорадності російської армії на фронті.

Про це в коментарі PAP заявив голова Бюро міжнародної політики канцелярії президента Польщі Якуб Кумох.

«Маємо справу з державним тероризмом і злочином, який вчинила росія. Якщо хтось мав якісь сумніви, що росія скоює злочини у цій війні, то сьогодні ці сумніви, напевно, розвіяно»,- заявив Кумох.

Він підкреслив, що росіяни вражають цивільні об’єкти в такі години, щоб спричинити якомога більше жертв.

«Це має всі ознаки злочину», – сказав він.

Відповідаючи на запитання, чи цей напад можна вважати відповіддю на суботнє руйнування Кримського мосту, Кумох сказав, що це “свого роду безпорадність і відплата за те, що росія зазнає поразки у цій війні”. Відтак, ця безпорадність штовхає росію до злочинних дій.

Утім, голова Бюро міжнародної політики застеріг від порівняння руйнування Кримського моста із сьогоднішнім бомбардуванням українських міст.

«Знищення інфраструктури, яка служить транспортуванню (озброєння – ред.), є актом війни. Україна має право знищувати дороги, бити по військових колонах, руйнувати шляхи сполучення. Натомість тут ми маємо справу з ударом по мирному населенню, тому говоримо про воєнний злочин або навіть злочин проти людяності. Це дві абсолютно різні категорії», – наголосив президентський міністр.

Міністр закордонних справ Австрії Александер Шалленберг. назвав обстріли росією цивільної інфраструктури Києва та інших міст України «огидними та боягузливими».

«Обстріли росією цивільної інфраструктури у Києві та інших містах України є огидними та боягузливими. Ці атаки мають бути негайно припинені», – написав він у Твіттері.

Міністр додав, що співробітники посольства Австрії в Україні внаслідок атаки не постраждали.

«Ми й надалі будемо підтримувати Україну», – наголосив Шалленберг.

Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте наголосив, що воля українського народу незламна.

«Знову путін масово тероризує невинних мирних жителів у Києві та інших містах України. Нідерланди засуджують ці жахливі дії. путін, схоже, не розуміє, що воля українського народу незламна. Україна залишається рішучою, і ми продовжуємо підтримувати Україну», – написав він у Твіттері.

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс закликав збільшити постачання зброї Україні.

«Єдиний спосіб зупинити путінський геноцид – продовжувати зупиняти його, доки він не зупиниться. З великою кількістю зброї, а не лише з великою кількістю слів», – написав Ландсбергіс у Твіттері.

Президент Молдови Мая Санду засудила обстріли росією українських міст вранці 10 жовтня.

«Рішуче засуджую триваючі масовані російські ракетні атаки на українські міста, включаючи Київ», – написала Санду у Твіттері.

Вона наголосила, що жорстокість, терор і вбивства невинних мирних жителів повинні негайно припинитися.

Як повідомлялося, у понеділок вранці росіяни завдали ракетних ударів по багатьох містах України. Зокрема, пролунали вибухи у Києві, Хмельницькому, Львові, Житомирі, Дніпрі, Харкові, Кривому Розі та інших населених пунктах.

У столиці загинули щонайменше вісім осіб та 24 зазнали поранень.

Загалом росія в ході масованого обстрілу 10 жовтня випустила, за даними головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, вже 75 ракет, з них сили ППО знешкодили 41.

Читайте нас в Telegram
Армія рф завдала ракетного удару по селу на Харківщині: є постраждалий

Армія рф завдала ракетного удару по селу на Харківщині: є постраждалий

Війська рф завдали ракетного удару по селу в Харківському районі, постраждав чоловік.

Наші воїни на півдні ліквідували понад 100 окупантів, антену управління БПЛА та спостережний пункт

Наші воїни на півдні ліквідували понад 100 окупантів, антену управління БПЛА та спостережний пункт

Сили оборони півдня протягом доби знищили 104 окупанти і 9 одиниць озброєння та військової техніки.

Сапери розмінували майже 37% правобережжя Херсонщини

Сапери розмінували майже 37% правобережжя Херсонщини

Наразі вдалося розмінувати близько 37% правобережжя Херсонщини.

Ми повинні дістати Patriot з казарм, де вони стоять про всяк випадок, і передати їх ЗСУ — Жозеп Боррель

Ми повинні дістати Patriot з казарм, де вони стоять про всяк випадок, і передати їх ЗСУ — Жозеп Боррель

Високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель закликав європейські країни дістати системи Patriot із казарм і передати їх Україні. Рішення треба ухвалити швидко.

Куди планується витратити гроші із заморожених російських активів — Денис Шмигаль відповів

Куди планується витратити гроші із заморожених російських активів — Денис Шмигаль відповів

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час міністерського круглого столу в США заявив, що заморожені російські активи будуть направлені на відновлення України.

Зброя і безпекова ситуація в Україні: Руслан Стефанчук провів зустріч з маршалком Сенату Польщі

Зброя і безпекова ситуація в Україні: Руслан Стефанчук провів зустріч з маршалком Сенату Польщі

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук у Варшаві обговорив із маршалком Сенату Республіки Польща Малгожатою Кідавою-Блонською безпекову ситуацію і нагальні потреби України.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Зовнішній пілот, оператор БпЛА

від 20000 до 120000 грн

Чернігів

119 ОБр Сил ТрО

Розвідник

від 55000 до 125000 грн

Слов'янськ

Батальйон спеціального призначення Донбас 18 Слов'янської бригади Національної гвардії України

Стpілець-зенітник, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Електрик-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Черкаси

Косівський РТЦК та СП

Такелажник, військовослужбовець

від 21000 до 22000 грн

Київ, Київська область

Водій (за контрактом ЗСУ)

Вінниця

Вінницький РТЦК та СП