ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

окупанти займаються мародерством і готують «масовку для підтримання референдуму»

Прочитаєте за: 3 хв. 7 Серпня 2022, 10:36

Усім добре відомо, що російські ставленики виконують суто декоративні ролі в процесі захоплення регіону, але на Херсонщині окупанти вирішили, що декорації їм уже не потрібні.

Так, днями колаборант володимир сальдо зіграв свою останню роль у спектаклі під назвою «добровільне приєднання». Між іншим, гауляйтер заявив, що йому потрібна госпіталізація і «в. о. голови Херсонської області» буде сергій єлісєєв, який служить у фсб рф і не має жодного стосунку до України.

Фактично саме єлісєєв керує процесом окупації регіону з моменту призначення «головою уряду» Херсонщини у липні. Тепер же потреба в послугах сальда зникла остаточно й нащадки чекістів можуть офіційно грабувати захоплений регіон і займатися репресіями.

Зокрема, за даними розвідки, останнім часом збільшилась кількість крадіжок елітних автомобілів. Наприклад, зараз російські військовослужбовці мародерствують у гаражних кооперативах Херсона за наведенням зрадників і колаборантів. Крім того, поширюються випадки розселення росіян у захоплених квартирах.

Для цього росіяни складають списки квартир, власники яких лишили місто. Проте не варто думати, що таке мародерство — це приватна ініціатива. Так, ще 26 липня окупанти зламали замки й викрали запаси продуктів захопленого Херсонського бавовняного комбінату, а на Харківщині є випадки мародерства майна місцевих із подальшим його вивезенням на військовій техніці до рф.

Також росіяни практикують «віджимання» бізнесу в підприємців, які не бажають з ними співпрацювати. Проте проблемою для них є те, що бізнес не лише приміщення чи товар, а й персонал. Останній відмовляється співпрацювати з ворогом.

Аналогічна ситуація і з лікарями. Зокрема в Бериславі Херсонської області місцеві лікарі відмовились обслуговувати росіян, тому ті були змушені завозити своїх лікарів, яких планували заселити в покинуті будинки місцевих. Проте громада вигнала окупаційних лікарів.

Масовка для «акцій» з підтримання місцевими «референдуму»

У тимчасово окупованих Мелітополі та Бердянську почався пошук колаборантів, які створюватимуть масовку в акціях із підтримки референдуму.

Нині в Мелітополь уже приїхали російські піарники та політтехнологи. Їхнє завдання — підготовка до «виборів» та «референдуму». Першим результатом є створення так званого громадського руху «ми вмєстє з росією», який використовуватимуть для масовки за гроші в акціях нібито з підтримання «референдуму» місцевими.

Здебільшого така картинка має працювати для громадян рф, аби зменшити градус незадоволення війною серед їхнього населення.

Відповідний центр набору колаборантів уже працює й у Бердянську. Найманням масовки займаються російські «волонтери», які також будуть доповнювати масовку.

Творчість національного спротиву розширює географію

Справжнє ставлення українців, що опинилися на тимчасово окупованих територіях, а також роботу українського підпілля можна побачити на вулицях великих міст і селищ.

Так, тисячі патріотичних листівок поширювали в Севастополі й інших містах Криму, Херсоні, Мелітополі, Вовчанську (Харківська область), Троїцьке (Луганська область) та вищезгаданому Бериславі. Також патріоти України пишуть фарбою всім відомі гасла про «рускій корабель» на мостах, будинках чи автівках колаборантів.

Отже, окупанти ніколи не матимуть спокою на українській землі, бо достеменно знають, що вони тимчасово перебувають в Україні та довго не затримаються на цьому світі.

Джерело: Центр стратегічних комунікацій SPRAVDI

Читайте нас в Telegram
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець, помічник гранатометника в ЗСУ

від 50000 до 150000 грн

Київ, Київська область

Спеціаліст холодильного обладнання, апаратник

від 20000 до 20000 грн

Васищеве

Військова частина 3075 НГУ

Медик-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Суми

Косівський РТЦК та СП

Стрілець

від 20000 до 20000 грн

Київ

Військова частина 2260 НГУ

Розвідник

від 20000 до 120000 грн

Київ

20 окремий батальйон спеціального призначення

Кухар

від 20000 до 20000 грн

Одеса

ВМС ЗС України