ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Служба військового капеланства стане частиною ЗСУ – Ганна Маляр

Важливо Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 11 Липня 2022, 21:03

Сьогодні, у час війни за нашу свободу, роль капеланства в ЗСУ – важлива. Нині чимало священників пліч-о-пліч з військовими перебувають на передовій та духовно допомагають захисникам. Робота військового капелана багатогранна, має багато особливостей та потребує спеціального вишколу для священників.

Про це написала заступник Міністра оборони України Ганна Маляр у Фейсбук.

«Власне, ці питання ми сьогодні обговорили  з Митрополитом Сімферопольським та Кримським Климентом, який духовно опікується однією з військових частин ЗС України, що виконує завдання на передовій», – повідомила вона.

Оборонне відомство опрацьовує нагальні питання впровадження Служби військового капеланства у ЗСУ. Верховна Рада України 30 листопада 2021 року ухвалила відповідний Закон, який набрав чинності 19 березня 2022-го. Тож незабаром військові капелани будуть частиною ЗС України.

За словами Ганни Маляр, Митрополит Сімферопольський та Кримський Климент дуже цікаво та емоційно розповів про свою місію на фронті, бойовий дух воїнів свого підрозділу, значення капелана поряд з солдатами.

– Я бачу очі воїнів, бачу їх настрій. Пишаюся такими мужніми людьми і побратимами. Вони воюють, страждають від ран, радіють успіхам. Хлопці рішуче налаштовані на перемогу. Присутність капелана у бойовому підрозділі має свій позитив. Воїни можуть звертатися не тільки до командирів, але й священників. Моє завдання – бути поруч, не дати солдату втомитись. Ми теж воюємо, тільки в сфері духовній. Поряд з тим, ще існує потреба у духовному супроводі військових, так само, як й потреба у спеціальній підготовці капелана до своєї місії в районі бойових дій, – розказав він.

«Також ми торкнулися питань допомоги військовим підрозділам на передовій, підтримки належного морально-психологічного стану захисників та соціального захисту родин військовослужбовців, які загинули в боях за Україну», – резюмувала Ганна Маляр.

Читайте нас в Telegram
Сухопутні війська збили розвідувальний БПЛА

Сухопутні війська збили розвідувальний БПЛА

Бійці зенітного ракетного полку імені генерал-хорунжого Юрія Тютюника знищили ворожий розвідувальний БПЛА оперативного рівня.

Міноборони активізує залучення вітчизняного бізнесу до постачання ЗСУ

Міноборони активізує залучення вітчизняного бізнесу до постачання ЗСУ

«Агенція оборонних закупівель» Міністерства оборони України уклала низку державних договорів на закупівлю озброєння та інших товарів оборонного призначення.

Президент розповів бразильським журналістам про відновлення оборонного виробництва в Україні

Президент розповів бразильським журналістам про відновлення оборонного виробництва в Україні

Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю бразильським журналістам акцентував на відновленні і розвитку українського оборонного виробництва.

На півдні знищили ЗРК, 5 гармат і 2 станції РЕБ

На півдні знищили ЗРК, 5 гармат і 2 станції РЕБ

Протягом доби на південній ділянці фронту було знищено 99 окупантів та 31 одиницю ворожого озброєння і військової техніки.

На півдні ворог застосував 260 FPV-дронів проти мирного населення

На півдні ворог застосував 260 FPV-дронів проти мирного населення

Продовжуючи терор мирного населення прифронтових територій півдня, російська армія застосовує FPV-дрони та БПЛА різних типів.

Над розмінуванням території України працюють 347 саперних груп Міноборони

Над розмінуванням території України працюють 347 саперних груп Міноборони

347 груп розмінування підрозділів Міноборони продовжують очищення звільнених регіонів України від вибухонебезпечних залишків війни.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Старший авіаційний технік-інструктор

від 27000 до 30000 грн

Васильків, Київська область

Військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро

Соборний РТЦК м. Дніпра

Навідник

від 21000 до 120000 грн

Миколаїв

189 окремий батальйон 123 ОБр ТрО

.Net engineer

від 55000 до 130000 грн

Ужгород

68 ОЄБр ім. Олекси Довбуша

Водій-електрик, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область

Міноментник

від 21000 до 121000 грн

Київ

1 відділ Сватівського РТЦК та СП