ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Морпіх «Диспетчер»: «Я воюю, мій син воює і, якщо нам не вистачить часу, воюватиме онук»

Life story
Прочитаєте за: 4 хв. 9 Липня 2022, 14:35

Одесит Ігор за позивним «Диспетчер» до повномасштабного вторгнення працював старшим диспетчером у порту. Чоловік надзвичайно любив свою роботу й не планував нічого змінювати. Але коли 24 лютого пролунали перші вибухи, Ігореві довелося облишити мирну професію й узяти до рук зброю. Сьогодні він боронить свою Батьківщину й рідне місто у складі морської піхоти.

— Мені знадобилося рівно кілька секунд, щоб ухвалити таке рішення, й один день, щоб здати справи на роботі. Тож 25 лютого я вже був у військкоматі й чекав, куди мене направлять. Якщо чесно, спочатку було байдуже, стану я десантником, розвідником чи навіть водолазом — головне, щоб там я був корисним і мав змогу захистити свою родину, свій народ від військової агресії росії, — пригадує «Диспетчер». — Але тепер я дуже радий, що потрапив саме до морської піхоти. У нас висококласні командири із солідним бойовим досвідом. І це важливо. Бо ми не маємо піти на фронт, щоб померти, ми маємо, хай там що, виконати обов’язок — вигнати рашистів з нашої землі.

«Диспетчер» разом із побратимами щоденно тренуються, щоб не залишити ворогові жодних шансів. І хоча в Ігоря практично немає досвіду у військовій справі та й вік вже поважний, але він швидко опанував усі необхідні навички й не може дочекатися, коли застосує їх на ділі.

— Я давно зрозумів, що війна, яка почалася у 2014-му, перейде в такий формат, і готувався до цього морально. Можливо, тому мені трохи легше, ніж деяким іншим, сфокусуватися на найважливішому — підготовці до майбутніх боїв. Востаннє я тримав зброю на «срочці», яку проходив ще за радянських часів у ростові-на-дону. Але то дрібниці, бо я доросла людина, яка вміє слухати й готова вчитися, — каже військовий.

До слова, Ігор не єдиний в родині, хто нині боронить Україну. Також завдає жару рашистам і його син.

— Як я зустрічав 55-річчя на війні, так і мій син зустрів свої 25 зі зброєю в руках. Я пишаюся ним, бо він справжній чоловік і воїн. Тож, хоч як це пафосно звучить, я воюю, мій син воює і, якщо раптом нам не вистачить часу довести справу до кінця, — воюватиме онук. Бо це наша земля й ніхто не має права диктувати нам, як жити, — із запалом говорить «Диспетчер».

А ще він із захватом розповідає про своїх побратимів, з якими потоваришував за останні місяці. Чоловік каже, хоча й раніше знав, що багато людей по-справжньому люблять Україну, але тільки тепер він усвідомив: вони не просто люблять, а готові захищати кожен її клаптик.

— Ось є у нас у підрозділі Олексій. У нього 5 дітей, а він уже вдруге йде на війну. Ще одному товаришеві лише 22, нещодавно дружина прислала йому фото УЗД, так він дізнався, що вперше стане татом. І я дивлюся на цих мужніх молодих чоловіків і мене переповнює гордість за те, що я українець та стою з ними в одному строю. І молюся лише про одне: аби вони повернулися живими до своїх дітей. Докладу всіх зусиль, щоб так і було, бо я вже посмакував життя, а їм ще нашу державу відбудовувати й майбутніх козаків ростити, — говорить «Диспетчер».

Ігор пригадує, як у мирному житті сідав на свій мотоцикл і подорожував Україною — неймовірно гарною, з багатою історією та культурою. Нині він бачить, як ворог плюндрує все, що він так любить, і лють переповнює серце.

— Коли хтось ставить запитання: «за що ви воюєте?», то значить, ця людина ніколи не була в Україні. Роззирніться — все ж очевидно, — переконаний морпіх.

Фото автора

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
У МОУ розповіли про гарантії, які надають рекрутингові центри

У МОУ розповіли про гарантії, які надають рекрутингові центри

Уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець розповів, які є гарантії, що людина потрапить служити саме в ту частину, яку для себе обрала в рекрутинговому центрі.

Більше засобів захисту та боєприпасів вже на шляху до України — Генсек НАТО

Більше засобів захисту та боєприпасів вже на шляху до України — Генсек НАТО

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг оголосив, що більше оборонного обладнання та боєприпасів для України вже в дорозі.

Українських зброярів відзначили нагородами, одного — посмертно

Українських зброярів відзначили нагородами, одного — посмертно

17 працівників підприємств, які входять до Акціонерного товариства «Українська оборонна промисловість», нагороджено за сумлінну працю задля зміцнення обороноздатності держави.

Ракетна атака на Дніпропетровщину: кількість загиблих зросла до 9, серед них — троє дітей

Ракетна атака на Дніпропетровщину: кількість загиблих зросла до 9, серед них — троє дітей

Наразі число загиблих зросло до 9 через російську атаку по Дніпропетровщині — у лікарні померла поранена дитина.

Речник ГУР розповів про втечу другого літака після знищення Ту-22МЗ

Речник ГУР розповів про втечу другого літака після знищення Ту-22МЗ

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов розповів, що після знищення російського бомбардувальника Ту-22М3 другий російський літак був змушений розвернутися.

Олаф Шольц закликав країни ЄС передати системи Patriot Україні якнайшвидше

Олаф Шольц закликав країни ЄС передати системи Patriot Україні якнайшвидше

Канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав країни ЄС посилити допомогу Україні, зокрема відправити більше систем ППО Patriot.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водолаз-військовослужбовець

від 22000 до 50000 грн

Одеса, Одеська область

Водій-радіотелефоніст, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Кухар, військовослужбовець

від 20000 до 50000 грн

Покровськ

Бахмутський ОБ ТрО (Військова частина А7270)

Стрілець-помічник.

від 20000 до 120000 грн

Львів, Львівська область

Старший майстер виробничого відділення

від 21000 до 22000 грн

Запоріжжя

Військова частина А3130