ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Українці всього світу доєднались до створення Армії дронів

Публікації
Прочитаєте за: 4 хв. 8 Липня 2022, 21:38

Спільний фандрейзинг платформи Світового конгресу українців (СКУ) UniteWithUkrene та національної платформи UNITED24 дозволив передати на фронт 10 сучасних дронів українського виробництва. Які завдання виконуватиме БПЛА, закуплені за кошти українців всього світу, читайте в публікації АрміяInform.

 Близько 2,5 тис. кілометрів російсько-українського фронту мають моніторити Збройні Сили України. Задля більш ефективного протистояння окупаційним військам рф, Генеральним штабом ЗСУ та Міністерством цифрової трансформації, спільно з фандрейзинговою платформою  UNITED24 (U24) у перший день липня було розпочало проєкт «Армія дронів». Він передбачає придбання 200 професійних авіаційних комплексів тактичного рівня та тисяч інших простіших дронів для ведення повітряної розвідки. СКУ, який є громадською організацією чисельністю майже 20 млн українців у близько 60 країн світу, доєднався до цього амбітного проєкту. Під час проведення Міжнародної конференції у м. Лугано у Швейцарії з питань відновлення України  (4-5 липня, URC 2022) Конгрес разом із Мінцифрою уклали Меморандум про співпрацю у підтримці U24. Отримавши фінансові перекази на власну фандрейзингову платформу UniteWithUkrene, СКУ придбало та передало на передову десять сучасних БПЛА АІ-СМ «Фурія».

Така тісна співпраця у забезпеченні ЗСУ сучасними технічними засобами стала можливою завдяки тісним зв’язкам між українським оборонним відомством та глобальною міжнародною мережею українських громад в усьому світі. Нагадаємо, що під час офіційної зустрічі у червні цього року української делегації на чолі із заступником Міністра оборони України Ганною Маляр та делегації СКУ, яку очолив його президент пан Павло Ґрод, була укладена програма спільних дій. Вона передбачала подальшу координацію зусиль щодо надання міжнародної технічної допомоги Збройним Силам України та протидію російської дезінформації.

– Це не війна двох країн, це – війна двох цивілізацій, – зауважила Ганна Маляр під час зустрічі з керівним складом Конгресу. – Війна, яка триває в Україні, – це сигнал цивілізованим країнам, що ніякі безпекові механізми не працюють. Тому так важливо сьогодні донести західному суспільству інформацію про серйозність цієї війни, інформацію про негайну допомогу зброєю нашій країні.

Для стартової поставки перших безпілотників від українців всього світу, після консультацій з військовими експертами, були обрані саме українські безпілотні авіаційні комплекси розвідки та коригування вогню артилерії «Фурія». З квітня 2020 року БпАК А1-СМ «Фурія» від науково-виробничого підприємства Атлон Авіа було прийнято на озброєння ЗСУ. БПЛА, який профінансував СКУ, має радіус дії до 50 км., тривалість польоту до 3 годин, яка здійснюється у напівавтоматичному, автономному або керованого камерою режимах. Роботу електродвигуна живлять Li-ion акумулятори 42000 мАг. Вони забезпечують протяжність маршруту БпАК А1-СМ «Фурія» до 200 км. Базова комплектація передбачає оснащення дрона денними/нічними модулями оптичної розвідки та фотоапаратом із необмеженою робочою висотою, 12х оптичним збільшенням, 24-цифровим зумом та цифровою стабілізацією тощо. Колектив підприємства Атлон Авіа було відзначено Премією Кабінету Міністрів України за досягнення у галузі створення безпілотних авіакомплексів та впровадження інноваційних технологій.

«Армія дронів» стала першою програмою підтримки Світовим конгресом українців Національної фандрейзингової платформи U24. Нагадаємо, що її створення було ініційовано Президентом України Володимиром Зеленським у травні цього року для збору коштів на підтримку України. Вони розподіляються за трьома напрямками: оборона та розмінування, гуманітарна та медична допомога, відбудова країни. Будь-яка фізична або юридична особа у світі може зробити свій внесок у допомозі Україні, яка відстоює свободу та демократичні цінності, в один клік на сайті u24.gov.ua

Станом на сьогодні загальна сума фінансової допомоги Україні на платформі U24 становить понад 70,5 млн доларів США. Завдяки цій допомозі для Збройних Сил України було придбано: 39 496 шоломів, 43 189 бронежилетів, 7 спеціальних автомобілів, 65 569 комплектів форми, 68 327 комплектів білизни, 15 005 головних уборів, 6 034 пар взуття, 34 781 одиниць індивідуального майна, 1 машина для розмінування, 20 тепловізорів та приладів нічного бачення, 30 дронів.

− Ваші пожертви допомогли доставити 10 дронів «Фурія» на передову! − відзвітував у соцмережі СКУ перед українцями всього світу. − В єдності – наша сила! Перемога над загарбниками – неминуча!

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Україна відреагувала на делімітацію кордону між Азербайджаном і Вірменією

Україна відреагувала на делімітацію кордону між Азербайджаном і Вірменією

Міністерство закордонних справ України привітало досягнуті домовленості між Азербайджаном та Вірменією щодо делімітації міждержавного кордону на підставі Алма-Атинської декларації 1991 року.

Україна та Італія обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Україна та Італія обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак у телефонній розмові з головою Єпископської конференції Італії кардиналом Маттео Дзуппі обговорили проблему повернення з держави-агресорки депортованих дітей і військовополонених, зокрема бойових медиків.

Продавали автівки, які завозили для потреб Сил оборони: викрито ділків

Продавали автівки, які завозили для потреб Сил оборони: викрито ділків

Сім автомобілів, ввезених в Україну як гуманітарна допомога військовим, спритні ділки намагалися незаконно реалізувати на території Київської області.

Президент відзначив державними нагородами 271 військових. 51 з них — посмертно

Президент відзначив державними нагородами 271 військових. 51 з них — посмертно

Президент Володимир Зеленський відзначив державними нагородами 271 захисника України, 51 із них — посмертно.

Норвегія виділить додаткові 600 млн доларів на підтримку України

Норвегія виділить додаткові 600 млн доларів на підтримку України

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що Норвегія вирішила виділити додаткові 600 млн доларів на підтримку України.

Розмінування України: уряд дозволив ДСНС надавати платні послуги

Розмінування України: уряд дозволив ДСНС надавати платні послуги

Кабінет Міністрів дозволив підрозділам Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) надавати платні послуги для оцінки відповідності у сфері цивільного захисту.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Номер обслуги ЗУ 23-2

від 20000 до 120000 грн

Київ

130 окремий батальйон 241 ОБр Сил ТрО

Військовий медик

від 21000 до 21000 грн

Черкаси

Головний центр підготовки особового складу ДПСУ ім. генерал-майора Ігоря Момота

Стрілець, помічник гранатометника

від 21000 до 21000 грн

Чернігів

Військова частина А7328

Водій категорії С

від 20100 до 120000 грн

Запоріжжя

Сватівський районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки

Інженер РЕБ в 126 ОБр ТРО

від 20000 до 120000 грн

Херсон, Херсонська область

Електрик-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Черкаси

Косівський РТЦК та СП