ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Окупанти брешуть про «благополуччя» у Маріуполі 

Прочитаєте за: 2 хв. 16 Червня 2022, 18:57

Усім добре відомо, що росіяни будь-яку проблему намагаються відразу завуалювати або ж приховати від суспільства. Для цього вони вигадують нові «казки», аби відвернути увагу на іншу подію, чи просто брешуть, демонструючи через підзвітні медіа «потрібну картинку». 

Цього разу роспропаганда почала розганяти чергову дезінформацію про «благополуччя» на тимчасово захоплених російськими окупантами українських територіях, зокрема у вщент зруйнованому ними Маріуполі. Між іншим, заявивши, що Всесвітня організація охорони здоров’я нібито «повністю спростувала український фейк про загрозу спалаху холери» у тимчасово захоплених українських населених пунктах. Зокрема, кремлівські ставленики запевняють, що у Маріуполі «епідемічна ситуація знаходиться під контролем». 

Цю брехливу кремлівську тезу вивчила команда StopFake та спростувала існування «благополуччя» на тимчасово захоплених територіях.

Українські фактчекери звернули увагу на те, що ще місяць тому представники ВООЗ попереджали, що Маріуполю загрожує низка спалахів інфекційних захворювань. Адже, як відомо, що в тимчасово захоплених росіянами містах панує повна антисанітарія: зруйновані каналізації, відсутнє централізоване водопостачання, електропостачання, а також не вивозиться побутове сміття, що розноситься по місту. Ці чинники активно сприяють виникненню та поширенню різних інфекційних епідемій.

17 травня директор з надзвичайних ситуацій Всесвітньої організації охорони здоров’я Доріт Ніцан заявила про підготовку ВООЗ до боротьби зі спалахами холери у знищеному росіянами Маріуполі. Вона наголосила, що ВООЗ отримує інформацію про те, що в місті на вулицях просто болото і каналізаційна вода змішується з питною. Останнє й може спровокувати спалах холери.

На початку червня радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко заявив, що в Маріуполі зберігається висока загроза розповсюдження холери. 

Також  Петро Андрющенко написав у Telegram, що, попри публічне заперечення холери, окупанти терміново готують до запуску інфекційне відділення у Маріуполі.

Пан Андрющенко зазначив, що наразі майже готові чотири бокси для ізоляції хворих. Відділення буде відкрите на базі ковідного відділення, яке під час вуличних боїв у Маріуполі використовувалось окупантами для зберігання близько 600 тіл загиблих.

Водночас представник ВООЗ Маргарет Харріс під час спілкування з журналістами підтвердила, що Маріуполю справді загрожує епідемія холери через обмежений доступ місцевого населення до чистої питної води.

Проте, заяви світових організацій самими рашистами не сприймаються, адже вони свято вірять тільки у «доводи» росагітпрому.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Кількість жертв російського обстрілу Вовчанська збільшилося до двох

Кількість жертв російського обстрілу Вовчанська збільшилося до двох

Внаслідок сьогоднішнього обстрілу міста Вовчанськ Харківської області загинуло двоє мирних жителів, ще двоє дістали поранення.

США негайно почнуть передавати Україні зброю після рішення Конгресу

США негайно почнуть передавати Україні зброю після рішення Конгресу

США негайно почнуть доправляти військову допомогу Україні, щойно Конгрес США ухвалить рішення про її фінансування.

У Британії стартувало серійне виробництво танків Challenger 3

У Британії стартувало серійне виробництво танків Challenger 3

У Великій Британії у місті Телфорд розпочалося будівництво бойового танка четвертого покоління Challenger 3 на бронетанковому підприємстві RBSL.

Антикорупційні активісти та медіа можуть допомогти виявити порушення в діяльності Міноборони — Юрій Джигир

Антикорупційні активісти та медіа можуть допомогти виявити порушення в діяльності Міноборони — Юрій Джигир

Заступник Міністра оборони України Юрій Джигир розповів про роботу Департаменту внутрішнього аудиту Міністерства оборони.

На Буковині військовослужбовець ТЦК змушений був стріляти, щоб зупинити нападників

На Буковині військовослужбовець ТЦК змушений був стріляти, щоб зупинити нападників

Під час здійснення заходів оповіщення на військовослужбовця Вижницького районного ТЦК та СП було скоєно напад групою цивільних осіб.

Сухопутні війська збили розвідувальний БПЛА

Сухопутні війська збили розвідувальний БПЛА

Бійці зенітного ракетного полку імені генерал-хорунжого Юрія Тютюника знищили ворожий розвідувальний БПЛА оперативного рівня.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Рульовий-мотоpист, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Фельдшер

від 20000 до 50000 грн

Київ

Військова частина А4269

Старший інспектор прикордонної служби

від 25000 до 30000 грн

Бориспіль

Київ, ОКПП ДПСУ

Водій-електрик 155 окремого батальйону територіальної оборони

від 21000 до 51000 грн

Степанівка, Сумська область

Інструктор з топографії, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Провідний спеціаліст групи публічних закупівель

від 17000 до 17000 грн

Запоріжжя

Державна прикордонна служба України