ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Маріуполь і 8 років рашистської пропаганди

Публікації
Прочитаєте за: 3 хв. 13 Червня 2022, 13:32

13 червня 2014 року українські захисники звільнили від проросійських терористів місто Маріуполь. Це надовго визначало долю міста і містян, забезпечивши їм мирне життя і стабільний розвиток на наступні майже вісім років.

«Где вы были восемь лет», — волає навіжена рашистська пропаганда, й услід за нею — російське суспільство, оскаженіле від ненависті до українців та небажання розуміти, що відбувається насправді.

Питання для них риторичне і не потребує відповіді. Головний меседж російських пропагандистів настільки ж зрозумілий, наскільки й брехливий. Полягає він у тезі, буцімто українці бомбили Донбас, і тепер російська окупаційна армія «захищає» тамтешніх мешканців.

При цьому зомбовані рашистськими пропагандистами росіяни навіть не намагаються зрозуміти, що насправді відбулося на українському Донбасі вісім років тому. Хоча вже тоді будь-якому неупередженому спостерігачеві було зрозуміло, що рф вчинила пряму агресію проти України, не надто успішно замасковану під «громадянську війну» і «сепаратизм».

До 24 лютого 2022 року рф маскувала свої загарбницькі цілі й дії під рух місцевих донбаських сепаратистів, хоча насправді повністю організовувала і контролювала все, що відбувалося в так званих самопроголошених «днр» і «лнр».

3 червня численні українські та світові ЗМІ підбили підсумки 100 днів опору України широкомасштабному вторгненню російської федерації. Матеріали ЗМІ виходили під схожими заголовками — «100 днів війни». Натомість насправді Велика Визвольна війна українського народу проти рашистських загарбників триває значно довше — вже понад 8 років, починаючи від весни 2014 року.

24 лютого 2022 року всі маски нарешті було остаточно зірвано — рф розпочала відкритий широкомасштабний збройний напад на Україну, кострубато названий «специальной военной операцией». З цього моменту пропагандистські помиї рашистів, затхлі вже 2014 року, стали не просто непридатними для споживання, отруйними — відтоді вони перетворились на токсичні відходи діяльності російської держави. Споживати їх без зайвих запитань можуть лише громадяни рф, яких роками і навіть десятиліттями дурила  російська пропаганда.

Внаслідок багаторічної пропагандистської обробки росіяни вважають, що армія рф «звільнила» Маріуполь, тоді як насправді рашисти повністю зруйнували квітуче українське місто й убили багато тисяч маріупольців.

Упродовж майже восьми років — від звільнення українськими захисниками до «звільнення», а насправді знищення рашистськими агресорами — Маріуполь був одним із найбільш розвинених міст України. Місто було одночасно важливим морським логістичним транспортними центром і центром важкої промисловості. Маріуполь і маріупольці з року в рік збагачувались і покращували свій рівень життя, а міський простір ставав усе більш привабливим і комфортним для містян.

Якщо порівняти Маріуполь 2014–2022 років, до моменту широкомасштабного російського вторгнення в Україну, з Донецьком або Луганськом — центрами так званих самопроголошених «днр» та «лнр», то можна побачити, наскільки разючою була відмінність на користь приморського міста, яке впродовж майже восьми років залишалося в межах вільної України.

Контраст між Маріуполем і Донецьком упродовж восьми років — це контраст між розвитком і деградацією, заможністю і бідністю, свободою і поневоленням, дотриманням прав людини і громадянина й тотальним безправ’ям.

Схожою з Маріуполем була ситуація й в інших містах і містечках Донбасу, які впродовж восьми років перебували в межах вільної України — Слов’янську, Краматорську, Бахмуті, Сєвєродонецьку, Лисичанську, Волновасі та інших. Вони розвивалися і навіть процвітали, тоді як населені пункти у межах «днр» і «лнр» стагнували, занепадали і деградували.

24 лютого 2022 року рашистські агресори прийшли «звільняти» Україну від прогресу, добробуту, свободи і прав людини. Все це було в Маріуполі та інших містах вільного українського Донбасу впродовж восьми років. І саме цього рашисти позбавили окуповані ними Донецьк і Луганськ та інші міста й містечка «днр» та «лнр» вже тоді.

Насамкінець хочу додати, що українські військові визволили Маріуполь 8 років тому і неодмінно зроблять це знову.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Помічник Шуфрича отримав 8 років тюрми за фінансування росгвардії в Криму

Помічник Шуфрича отримав 8 років тюрми за фінансування росгвардії в Криму

Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одного фігуранта у справі народного депутата Нестора Шуфрича, якого підозрюють у фінансуванні росгвардії у тимчасово захопленому Криму.

Чернігівщина отримала техніку для розчищення завалів

Чернігівщина отримала техніку для розчищення завалів

Програмі розвитку ООН в Україні (UNDP) передала шістьом громадам Чернігівщини спецтехніку для розчищення завалів та переробки відходів руйнувань, а також для транспортування та збору твердих побутових відходів.

«Історії тих, хто обрав боротьбу»: Мистецький арсенал та Стратком ЗСУ анонсували спільний проєкт

«Історії тих, хто обрав боротьбу»: Мистецький арсенал та Стратком ЗСУ анонсували спільний проєкт

Мистецький Арсенал та Управління стратегічних комунікацій Генерального штабу Збройних Сил України повідомили про програмне партнерство.

Звільнені з полону тепер матимуть право на демобілізацію

Звільнені з полону тепер матимуть право на демобілізацію

Новий закон про мобілізацію містить норму, яка передбачає, що звільнені з ворожого полону українські Захисники та Захисниці мають право на демобілізацію.

На прикордонні Чернігівщини окупанти розстріляли машину з хлібом

На прикордонні Чернігівщини окупанти розстріляли машину з хлібом

На прикордонні Чернігівської області росіяни атакували водія автомобіля, який привіз хліб у місцевий магазин.

Міноборони активно працює над Стратегічним оглядом оборонних закупівель Україна-НАТО

Міноборони активно працює над Стратегічним оглядом оборонних закупівель Україна-НАТО

Виконуючий обов’язки директора Департаменту політики закупівель Міноборони України Гліб Канєвський зустрівся з Директором Управління оборонного і безпекового співробітництва НАТО Пірсом Казалетом.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Фельдшер 155 окремий батальйон територіальної оборони

від 21000 до 51000 грн

Степанівка, Сумська область

Командиp бойової машини, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Снайпер

від 22000 до 22000 грн

Ужгород

Військова частина 3115 НГУ

Інспектор прикордонної служби (1 кат.), фельдшер

від 23000 до 23000 грн

Могилів-Подільський

Державна прикордонна служба України

Водій категорії С

від 21000 до 22000 грн

Прилуки, Чернігівська область

Старший стрілець-оператор, військовослужбовець

від 21000 до 120000 грн

Миколаїв

189 окремий батальйон 123 ОБр ТрО