ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Наші воїни вполювали рідкісного «птаха» — вертоліт Мі-35М

Озброєння та техніка
Прочитаєте за: 2 хв. 1 Червня 2022, 16:00

Українські захисники знищили унікальний російський вертоліт Мі-35М з автоматом перекосу, як в ударного гелікоптера Мі-28. Про це повідомив спікер Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук. Розповімо докладніше про цей зразок авіаційної техніки.

Російський транспортно-бойовий вертоліт Мі-35М розроблений в ОКБ Міля. Серійно випускається на заводі Роствертол (Ростов-на-Дону) як для потреб міноборони рф, так і на експорт. Призначений для знищення бронетанкового озброєння й техніки, десантування і вогневої підтримки підрозділів Сухопутних військ, евакуації поранених, а також для перевезення вантажів у кабіні або на зовнішній підвісці.

Як зазначають виробники, Мі-35М має покращені льотно-технічні та експлуатаційні характеристики. Здатен виконувати бойові завдання цілодобово та ефективніше, застосовувати всі види озброєння в різних фізико-географічних умовах, зокрема в умовах високогір’я та спекотного клімату.

Вертоліт озброєний носовою незнімною рухомою гарматною установкою НППУ-23 із гарматою «ГШ-23Л». Залежно від варіанта озброєння гелікоптер може бути оснащений: протитанковими керованими ракетами «Штурм-В» та «Атака-М» із різними типами бойових частин; 2-ма або 4-ма блоками Б8В20-А з НАР типу «С-8»; підвісним гарматним озброєнням, яке становлять два контейнери КПК-23-250 з гарматами «ГШ-23Л».

Знищений Мі-35М


Фото: t.me/Bratchuk_Sergey

Мі-35М, на відміну від Мі-24 інших модифікацій, має шасі, що не збираються і забезпечують енергопоглинання під час падіння, та укорочене крило з двома, замість трьох, точками підвіски озброєнь.

Лопаті несучого гвинта виготовлені з композиційних матеріалів, що дозволяє зберегти їхню працездатність до завершення польоту при ураженні артилерійськими снарядами калібром до 30 мм. До того ж композитні лопаті несучого і кермового гвинтів забезпечені електротепловою системою проти обледеніння.

Гелікоптер оснащений сучасним бортовим радіоелектронним обладнанням, до якого входять тепловізійний і телевізійний канал, лазерний далекомір і пеленгатор.

На ньому також встановлений автомат перекосу механізм для управління несучим гвинтом, який забезпечує управління вертикальним переміщенням вертольота, а також його нахилом по крену і тангажу (кільова хитавиця). Для цього автомат періодично змінює кут установки кожної лопаті гвинта в залежності від того, де лопать виявляється в певний момент часу в процесі обертання гвинта як цілого.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Антикорупційні активісти та медіа можуть допомогти виявити порушення в діяльності Міноборони — Юрій Джигир

Антикорупційні активісти та медіа можуть допомогти виявити порушення в діяльності Міноборони — Юрій Джигир

Заступник Міністра оборони України Юрій Джигир розповів про роботу Департаменту внутрішнього аудиту Міністерства оборони.

На Буковині військовослужбовець ТЦК змушений був стріляти, щоб зупинити нападників

На Буковині військовослужбовець ТЦК змушений був стріляти, щоб зупинити нападників

Під час здійснення заходів оповіщення на військовослужбовця Вижницького районного ТЦК та СП було скоєно напад групою цивільних осіб.

Сухопутні війська збили розвідувальний БПЛА

Сухопутні війська збили розвідувальний БПЛА

Бійці зенітного ракетного полку імені генерал-хорунжого Юрія Тютюника знищили ворожий розвідувальний БПЛА оперативного рівня.

Міноборони активізує залучення вітчизняного бізнесу до постачання ЗСУ

Міноборони активізує залучення вітчизняного бізнесу до постачання ЗСУ

«Агенція оборонних закупівель» Міністерства оборони України уклала низку державних договорів на закупівлю озброєння та інших товарів оборонного призначення.

Президент розповів бразильським журналістам про відновлення оборонного виробництва в Україні

Президент розповів бразильським журналістам про відновлення оборонного виробництва в Україні

Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю бразильським журналістам акцентував на відновленні і розвитку українського оборонного виробництва.

На півдні знищили ЗРК, 5 гармат і 2 станції РЕБ

На півдні знищили ЗРК, 5 гармат і 2 станції РЕБ

Протягом доби на південній ділянці фронту було знищено 99 окупантів та 31 одиницю ворожого озброєння і військової техніки.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Оператор РЕБ в 126 ОБр ТРО

від 20000 до 120000 грн

Херсон, Херсонська область

Заступник командира роти з морально-психологічного забезпечення

від 27000 до 31000 грн

Ковель

Військова частина А4825

Кулеметник 155 окремого батальйону територіальної оборони

від 21000 до 51000 грн

Степанівка, Сумська область

Водій до 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади

від 24000 до 124000 грн

Мукачеве, Закарпатська область

ВОДІЙ-КРАНІВНИК військова частина А1836

від 21000 до 51000 грн

Миколаїв Жовтневий, Миколаївська область

Інженер з автоматизованих систем управління

від 21000 до 24000 грн

Мукачево

Мукачівський прикордонний загін