ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Підсолена «зрада» роспропаганди не пройшла випробувань

Без категорії
Прочитаєте за: 2 хв. 29 Травня 2022, 12:06

Російська пропаганда створила черговий фейк, аби вкотре спробувати дискредитувати українську владу. Цього разу кремлівські медіа розганяють дезінформацію, що нібито дефіцит солі в Україні з’явився через «київський режим», який власноруч зупинив «Артемсіль», аби швиденько продати зброю зі складів.

Так, російські ЗМІ розповсюджують дезінформацію, що «справжньою» причиною призупинки роботи українського підприємства «Артемсіль» є не російські артобстріли, а наявність там великого складу зброї, що має значну зацікавленість для «корумпованої київської влади». Першим про це заявив ексдепутат Верховної Ради України ілля ківа, який, до речі, підозрюється у держзраді й посяганні на територіальну цілісність України.

Зокрема, зрадник-утікач заявив, що українські воїни будуть вести стримувальні бої навколо цього підприємства на Бахмутському напрямку, аби встигнути евакуювати звідти найбільший у світі склад стрілецької зброї. Також ківа говорить, що українська влада нібито раніше «таємно продавала» це озброєння на Ближній Схід та країни Африки, а тепер українські солдати мають «за будь-яку ціну затримати наступ росіян, аби вивести зброю».

— І знову українці вмирають за збагачення Зеленського.., – підсумовує у своєму телеграм-каналі ілля ківа.

Насправді на Бахмутських складах боєприпасів та зброї у товарній кількості вже немає. Ще від початку проведення АТО, коли була загроза захоплення цих складів, військові вивезли звідти 95 відсотків сучасного озброєння, що там зберігали з розформованих військових частин. Його перевезли в інші регіони держави. Раритетні трофейні та радянські зразки зброї також вивозилися за межі району ведення бойових дій.

Ба більше, підприємство «Артемсіль» призупинило свою роботу ще у квітні через постійні обстріли з боку російських окупантів. Про це розповів в ефірі Вільного радіо виконувач обов’язків директора «Артемсіль» Віктор Юрін.

— Підприємство не працює, простоює відповідно до наказу на невизначений термін. Обстріли постійно, частково зруйнована адміністративна будівля. Були потрапляння в рудники, склад. Виробничий процес неможливий. Ми не піддамо людей небезпеці. Тим паче, що більшість жителів Солевара, співробітників ДП «Артемсіль» вже евакуювалися. Більшість працівників адміністрації, ІТП (інженерно-технічних працівників. — Ред.) немає на місці, — повідомив Віктор Юрін.

Отже, чергова спроба російської пропаганди розігнати «підсолену зраду» не увінчалася успіхом. Цим фейком вони вкотре довели, що їхні так звані медіа абсолютно не опираються на факти, а лише підхоплюють різну маячню зрадників-утікачів.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
В Україні хвилина мовчання

В Україні хвилина мовчання

Згідно з указом Президента України Володимира Зеленського № 143/2022, хвилина мовчання проводиться щодня о 9:00, її оголошують у всіх засобах масової інформації.

Українська ППО знищила дві російські ракети та три розвідувальні БПЛА

Українська ППО знищила дві російські ракети та три розвідувальні БПЛА

У ніч на 20 квітня російські окупанти атакували Україну трьома балістичними ракетами «Іскандер-М», двома зенітними керованими ракетами С-300/С-400 із Бєлгородської області рф, а також двома керованими авіаційними ракетами Х-59/Х-69 із акваторії Чорного моря.

Сьогодні у Дніпрі — день жалоби за загиблими від російських ударів

Сьогодні у Дніпрі — день жалоби за загиблими від російських ударів

Сьогодні, 20 квітня, у Дніпрі оголосили днем жалоби за загиблими від російських ударів.

На Херсонщині через ворожі обстріли загинула людина

На Херсонщині через ворожі обстріли загинула людина

Минулої доби через ворожі обстріли Херсонщини загинула людина, пошкоджені житлові будинки, об’єкт критичної інфраструктури та газогін.

У Середземному морі ворог збільшив кількість ракетоносіїв

У Середземному морі ворог збільшив кількість ракетоносіїв

Станом на ранок 20 квітня на бойовому чергуванні у Чорному та Азовському морі ворожі кораблі відсутні.

Війська росії атакували ракетами промислову інфраструктуру Запоріжжя

Війська росії атакували ракетами промислову інфраструктуру Запоріжжя

Сьогодні під ранок 20 квітня російські загарбники завдали ракетного удару по промисловій інфраструктурі Запоріжжя.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Снайпер 14 ОМБр ім. князя Романа Великого

від 23000 до 123000 грн

Володимир, Волинська область

Звязківець

від 21000 до 121000 грн

Київ

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Водій, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Рівне, Рівненська область

Водій-механік танка, танкіст

від 25000 до 125000 грн

Київ

Азов, 12-та бригада спеціального призначення НГУ

Радіотелефоніст, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Київ

20 окремий батальйон спеціального призначення

Оператор-розвідник 155 окремого батальйону територіальної оборони

від 23000 до 53000 грн

Степанівка, Сумська область