ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Військовослужбовиця ТрО «Оса» готова прицільно «жалити» окупантів, аж поки вони не покинуть Україну

Life story
Прочитаєте за: 3 хв. 28 Травня 2022, 13:43

Ми познайомилися з Ларисою в день першого виходу її батальйону для виконання бойового завдання. До цього моменту особовий склад підрозділу ніс службу на блокпостах та опановував військову справу на полігонах. Військовослужбовиця батальйону ТрО Харкова з позивним «Оса» обіймає посаду головного сержанта батальйону. Якщо говорити просто, до її обов’язків входить робота з особовим складом підрозділу, надання командиру інформації про морально-психологічний стан підпорядкованих, а також робота із сержантами.

— По суті, попри те, що я змінила цивільний одяг на однострій, мої обов’язки мало в чому помінялися — до широкомасштабного вторгнення росії в Україну я обіймала посаду менеджера з персоналу на одному з оборонних підприємств Харкова. Я відповідала за кадрові питання, організацію адміністрування соціальних питань, нормування праці. В чомусь ці дві посади схожі між собою, навички кризис-менеджера дуже згодилися.

З жорстокістю «русского мира» жінка познайомилася ще у 2014 році. На той момент HR-менеджера на одному з підприємств у Донецьку. З початком агресії росії на сході України жінці разом з колегами довелося терміново вивозити з обласного центру документацію та обладнання заводу. Кілька разів вони потрапляли під «дружні» обстріли окупантів, опиняючись на крок від загибелі. З початком широкомасштабного вторгнення 24 лютого цього року жінка вирішила приєднатися до лав ЗС України. Впродовж кількох тижнів Лариса закрила всі службові питання на колишньому місці роботи і вже 25 березня прийняла нову посаду в батальйоні ТрО.

Друга освіта жінки — електромеханік. Тому у вільний від виконання прямих обов’язків Лариса із задоволенням конструює і модерує озброєння, яке має на балансі підрозділ. Так, під час нашого з «Осою» спілкування повз нас проїхала вантажівка зі встановленою на ній зенітною установкою радянських часів.

— Після відкриття вогню у цього розрахунку є буквально 5 хвилин часу, аби покинути місце стрільби, — розповідає Лариса. — Інакше ворог легко визначить їх місце розташування та знищить вогневу точку. Перед моєю командою постала ідея зробити це застаріле, але ефективне озброєння мобільним. Креслення ще вчора ми командою робили буквально на колінах, передивилися купу іноземних відео, спільно визначилися, як краще зварити ребра жорсткості. І ось вже сьогодні наша красуня їде нищити ворога!

У вільний від роботи час жінка захоплюється стендовою стрільбою. Ще у юнацтві отримала КМС з цього виду спорту.

— Хто б знав, що хобі може стати у пригоді? Звичну для тренувань зброю прийшлося міняти на більш сучасну. Спеціально для цього придбала карабін Diamondback та кілька сотень патронів. А ще наліпки у вигляді соняшників. Наші пращури робили зарубки на прикладах, коли вбивали ворога. А я буду ліпити соняшники за кожного вбитого орка. Я хочу, щоб українські діти мали європейський рівень життя, європейську освіту, мали змогу подорожувати світом. Тому буду «жалити» окупантів, аж поки ворог не повернеться на територію мокшанії, де йому і місце!

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
ЗСУ вперше збили бомбардувальник Ту-22М3, бої біля Авдіївки: стрім із прифронтового міста

ЗСУ вперше збили бомбардувальник Ту-22М3, бої біля Авдіївки: стрім із прифронтового міста

ГУР Міноборони у взаємодії з Повітряними Силами ЗСУ збили російський стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 за 300 км від кордону. Це перший літак стратегічної авіації, який вдалось знищити Україні під час польоту.

Кількість жертв російського ракетного удару в Дніпрі зросла: з-під завалів дістали тіло жінки

Кількість жертв російського ракетного удару в Дніпрі зросла: з-під завалів дістали тіло жінки

На цю годину рятувальники дістали з-під завалів будинку в Дніпрі тіло жінки. Ще одну людину шукають.

В ООН відреагували на ракетний удар рф по Дніпру: В Україні немає мирних ранків

В ООН відреагували на ракетний удар рф по Дніпру: В Україні немає мирних ранків

Гуманітарна координаторка в Україні Деніз Браун рішуче засудила удари військ росії по Дніпру та інших містах області.

Унаслідок ворожого артудару по Миколаївщині загинула жінка та поранено дитину

Унаслідок ворожого артудару по Миколаївщині загинула жінка та поранено дитину

Армія рф обстріляла з артилерії Куцурбську громаду Миколаївської області.

Країни G7 зобовʼязалися посилити українську ППО

Країни G7 зобовʼязалися посилити українську ППО

Міністри закордонних справ країн «Великої сімки» (G7) мають намір посилити протиповітряну оборону України, аби врятувати життя життя наших громадян і захистити критично важливу інфраструктуру.

У Києві провели в останню путь військового та активіста Павла Петриченка

У Києві провели в останню путь військового та активіста Павла Петриченка

У Михайлівському Золотоверхому соборі відбулося прощання з активістом, сержантом 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка Павлом Петриченком.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Фельдшер, військовослужбовець

від 21000 до 121000 грн

Покровськ

107 ОБТРО м. Маріуполь

Начальник електростанції відділення зв’язку

від 25000 до 35000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Стрілець-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Черкаси

Косівський РТЦК та СП

Стаpший pозвідник-опеpатоp

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Військовослужбовець. Оператор БПЛА

від 20100 до 120100 грн

Київ, Київська область

Бойовий медик

від 20000 до 120000 грн

Краматорськ

23 ОМПБ 56 ОМПБр