ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Перемоги можна досягти лише в бою, а оформлення кінця війни все одно буде дипломатичним – глава держави

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 21 Травня 2022, 11:40

Перемоги у війні з росією Україна може досягти лише на полі бою, але остаточну крапку все одно буде поставлено за столом переговорів, тому що тільки так можна розібратися в багатьох складних питаннях.

Про це сказав Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю ведучим телемарафону «Єдині новини», повідомляє Офіс Президента України.

Глава держави зазначив, що й сьогодні може повторити слова, сказані ним три роки тому після обрання Президентом України: не ми починали цю війну, але нам її закінчувати. Однак зміст цих слів змінився.

«Я справді думав, що закінчити війну можна діалогом. Але, на жаль, я гадав, що це діалог, у якого є відповідні терміни, що в ньому можна буде знайти відповіді на багато питань і багато рішень з російською стороною. Я справді так вважав. А зараз це – гібрид. Тому війна така складна. І перемога буде дуже складна. Вона буде й кривава, вона буде в бою, але кінцівка точно буде в дипломатії», – пояснив Президент.

Водночас Володимир Зеленський переконаний, що саме остаточне завершення війни все одно лежатиме в дипломатичній площині, тому що є низка питань, які можна розв’язати лише за столом переговорів.

«Ми хочемо повернути все. А російська федерація хоче всього не віддати, нічого не віддати. Тому все одно закінчення буде таким», – сказав він.

Глава держави також зазначив, що конкретна мета й порядок денний його майбутньої зустрічі з російським Президентом, яка є невідворотною задля остаточного оформлення завершення війни, залежатиме від моменту, коли вона відбуватиметься.

«Все змінюється. Як війна гібридна, так, чесно, буде й гібридний мир. І гібридні зустрічі. Наприклад, якби ми сьогодні зустрічалися, питання Маріуполя також було б на порядку денному. Якщо ми будемо зустрічатися за два-три місяці, може, цього питання вже не буде, а може, ще буде. Ми не знаємо», – зазначив він.

Водночас Президент України наголосив, що в будь-якому разі за столом переговорів мають розв’язуватися питання остаточного припинення війни та встановлення миру, деокупації українських територій, обміну й повернення додому українських військових і цивільних.

«Від нас залежить багато речей, але багато залежить і від росії. Не говорячи з ними, ми повинні тоді констатувати той результат, який маємо. Ми хочемо повернення територій і закінчення цієї війни. Але як це буде, коли це буде – залежить саме від часу, коли відбудеться розмова з Путіним. Думаю, що розмова України й росії точно буде. Але ми не знаємо, у якому форматі: з посередниками чи без посередників, у широкому колі чи двостороння розмова», – сказав Володимир Зеленський.

Читайте нас в Telegram
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілок, військовослужбовець

від 21000 до 22000 грн

Київ, Київська область

Оператор БПЛА , військовослужбовець

від 22000 до 120000 грн

Луцьк, Волинська область

Військовослужбовець, Стрілець

від 50000 до 50001 грн

Бурлача Балка, Одеська область

Лікар-травматолог

від 21000 до 70000 грн

Харків

Військова частина 9951 ДПСУ

Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Надвірна

Косівський РТЦК та СП

Стрілець

від 20000 до 120000 грн

Кропивницький

Військова частина А7343