ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Якщо світ дозволить Україні впасти це спричинить ефект доміно і матиме глобальні наслідки

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 12 Травня 2022, 23:57

Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС взяла участь у дискусії: «Парламентський діалог з українськими законодавцями: поточна ситуація, робота та роль парламентарів, а також потреби та варіанти міжнародної підтримки». Цю дискусію організували Парламентарі за «Глобальну дію» (PGA), Парламентський центр (Канада) та Лабораторія законодавчих ініціатив, щоб обговорити шляхи посилення національного, регіонального та міжнародного співробітництва. Про це повідомляє офіційний вебпортал парламенту України.

Іванна Климпуш-Цинцадзе нагадала учасникам зустрічі, що війна в Україні почалася не 24 лютого цього року. Вона тривала вже вісім років до того. Але світ не покарав росію за те, що вона, як один з гарантів безпеки України, напала на Україну, цинічно порушивши міжнародне право та окупувавши і анексувавши території України. «Непокаране зло лише зростатиме. Його апетити збільшуватимуться. Непокаране зло буде почуватися підбадьореним до здійснення нових злочинів і руйнувань», — сказала вона.

Голова Комітету переконана, що весь світ сьогодні має об’єднати свої демократичні зусилля і гарантувати, що жоден диктатор, жодна автократія ніколи більше не наважиться атакувати іншу державу. Бо якщо світ дозволить Україні впасти — тоді усім іншим доведеться на власному досвіді пережити те, що переживає зараз Україна. Це спричинить ефект доміно і матиме глобальні наслідки.

Іванна Климпуш-Цинцадзе закликала парламентарів працювати на всіх можливих рівнях, щоби якомога більше країн у світі визнали росію державою, що підтримує тероризм. Це допоможе ще більше посилити санкції проти країни-нападника: «Ми зараз дуже добре відчуваємо наслідки політики замирення, яку роками застосовували щодо росії. Це призвело до надто сильної залежності від російських ресурсів в регіоні. І навіть зараз росія не спить. Лавров у Алжирі намагається зробити так, щоб Алжир не надавав додаткових обсягів пального Європейському Союзу. Тому ми всі маємо бути мобілізовані. І кожен має робити свою частину справи, щоб відрізати джерела фінансування російської федерації. Я чудово розумію економічний інтерес, але тут вже час визначитися — життя людей чи короткострокові вигоди».

Голова Комітету наголосила, що з допомогою міжнародних організацій, парламентарів та політиків зі всього світу треба допомогти Україні достукатися до тих держав, які все ще перебувають під впливом російської пропаганди: «Те, що росія розповідає у світі — це не протилежна точка зору і не інша правда. Це тотальна брехня і маніпуляції. І, на жаль, це не очевидно у багатьох країнах, як наприклад, в Індії, Південній Африці та Монголії, які не голосували за резолюцію Генасамблеї ООН із засудження війни росії проти України». Росія, за словами Іванна Климпуш-Цинцадзе, вкладає багато грошей і багато зусиль, щоб тримати у зоні свого впливу ці країни, має там своїх лобістів. Тому треба працювати на всіх можливих рівнях, щоби донести світу правду.

Іванна Климпуш-Цинцадзе також наголосила — важливо, щоб якомога більше політиків, урядовців, парламентарів з різних куточків світу приїздили в Україну та на власні очі бачили жахи і наслідки тих звірств, які здійснює росія. Україна, за словами голови Комітету, всіляко сприятиме цим візитам.

Читайте нас в Telegram
Данія виділяє 420 млн євро на відбудову та підтримку критичної інфраструктури України

Данія виділяє 420 млн євро на відбудову та підтримку критичної інфраструктури України

Україна та Данія уклали Меморандум про взаєморозуміння щодо довгострокової співпраці та відбудови України.

МЗС пояснило, як діятимуть обмеження на консульські послуги для чоловіків призовного віку

МЗС пояснило, як діятимуть обмеження на консульські послуги для чоловіків призовного віку

Міністерство закордонних справ відповіло на поширені питання щодо тимчасових обмежень у прийнятті нових заяв на надання консульських послуг.

Володимир Зеленський: Наше виробництво має щомісяця відчутніше доповнювати постачання зброї від партнерів

Володимир Зеленський: Наше виробництво має щомісяця відчутніше доповнювати постачання зброї від партнерів

Президент України Володимир Зеленський наголосив на необхідності збільшувати власне виробництво зброї на додачу до допомоги західних партнерів.

Міноборони створює єдину ефективну систему надання допомоги на основі стандартів НАТО  

Міноборони створює єдину ефективну систему надання допомоги на основі стандартів НАТО  

Про це заступниця Міністра оборони України Наталія Калмикова розповіла під час обговорення реформування системи допомоги при бойовій травмі.

ГУР отримав розвідувальні БПЛА майже на 60 мільйонів гривень

ГУР отримав розвідувальні БПЛА майже на 60 мільйонів гривень

Розвідники отримали комплекси безпілотників тактичного рівня EOS від одного з українських благодійних фондів.

Авіація Сил оборони завдала ударів по 15 районах зосередження противника

Авіація Сил оборони завдала ударів по 15 районах зосередження противника

Протягом доби авіація Сил оборони України завдала ударів по 15 районах зосередження особового складу противника.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Спеціаліст холодильного обладнання, апаратник

від 20000 до 20000 грн

Васищеве

Військова частина 3075 НГУ

Майстер БПЛА, військовослужбовець

від 20000 до 20000 грн

Лозова

Військова частина А7290

Фельдшер медичного пункту (ЗСУ)

від 50000 до 120000 грн

Київ

243 окремий батальйон Сил ТрО

Начальник майстерні, військовослужбовець

від 21000 до 21000 грн

Миколаїв

Військова частина А1080

Оператор радіолокаційної станції

від 20000 до 120000 грн

Геча, Закарпатська область

Лікар невідкладної допомоги

Запоріжжя

1 відділ Сватівського РТЦК та СП