ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Холодні підвали, брак продуктів, відсутність газу і світла: досвід окупації на Харківщині

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 3 Травня 2022, 2:56

Ситуація щодо російського вторгнення

Розбиті та пограбовані – так виглядають населені пункти Харківщини, звільнені нещодавнонашими захисниками від російської орди. В селищі Кутузівка, яке понад два місяці було окупованим, росіяни виганяли мирних мешканців з власних осель. Близько сотні громадян, більшість з яких літні люди та діти, увесь цей час жили у холодних підвалах – без світла, газу і продуктів харчування.

ХАРКІВЩИНА

Минулої доби жителів північних та східних районів Харкова, зокрема Салтівки, вкотре закликали без нагальної потреби не виходити з укриття. Навіть за відсутності повітряної тривоги.Артилерією та реактивними системами залпового вогню ворог обстрілював одразу декілька районів міста: вже згадану Салтівку, П’ятихатки та район аеропорту. Напередодні найбільше пожеж зафіксовано у Немишлянському районі міста, а також в області: в Ізюмському, Харківському, та Чугуївському районах.

З початку війни на території області зруйновано або частково пошкоджено близько 2,7тис. багатоквартирних будинків. Серед інших об’єктів найбільші втрати несе освітня галузь – руйнувань зазнали 313 закладів. Постраждали також 57 медичних, 17 соціальних, 39 закладів культури, 18 промислових підприємств та 6 храмів.

Без електроенергії в області залишаються понад 200 тис. домівок у майже 250 населених пунктах. Без газопостачання – близько 90 тис.абонентів у понад 70 населених пунктах. Вода не подається до 42-х багатоповерхівок лише в Харкові. Це без урахування зруйнованих приватних будинківв селищах, порахувати які поки що немає можливості.

Зауважимо, що централізоване водопостачання залежить також від справності електромереж. Тому відновити його, як і житлово-комунальну інфраструктуру загалом, можна лише в комплексі.На жаль, така можливість через регулярні обстріли випадає вкрай рідко.

Через постійну небезпеку життю, зруйновані домівки та пошкоджену інфраструктуру власні домівки покинули понад 1,3 млн мешканцівХарківщини.

Відобразити повну картину руйнувань житла та інфраструктури Харківщини наразі неможливо, оскільки бойові дії на території області тривають.У публікації використана інформація Департаменту масових комунікацій та забезпечення доступу до публічної інформації Харківської ОДА.

За інформацією Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Читайте нас в Telegram
Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Підрозділ «Перун» 42 окремої механізованої бригади за допомогою FPV-дронів завдав ударів по ворогу, що наступав на Часів Яр.

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

Увечері 26 квітня зі спеціальним зверненням до сум’ян звернувся начальник міської військової адміністрації Олексій Дрозденко.

Під суд пішли вісім зрадників

Під суд пішли вісім зрадників

Підозри повідомлено ще трьом колаборантам.

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

США та інші учасники Контактної групи з оборони України (формат «Рамштайн») разом зобов'язалися виділити вже понад 95 млрд доларів на допомогу Україні для її захисту від російської агресії.

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

За добу підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу, 1 радіолокаційній станції, 3 засобах протиповітряної оборони, 1 станції РЕБ, 1 складу матеріально-технічних засобів противника.

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Реформована система закупівель в Міністерстві оборони України, яка прийшла на заміну старій пострадянській, що породжувала корупційні ризики, вже показала свою ефективність.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Навідник-оператор, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Старша медична сестра

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Такелажник, військовослужбовець

від 20500 до 20500 грн

Городок (Житомирська обл.)

Військова частина А2192

медбрат/медсестра 144 окремої піхотної бригади

від 20000 до 120000 грн

Чернігів, Чернігівська область

Навідник/ця-оператор/ка (ЗСУ)

від 20000 до 120000 грн

Київ

130 Батальйон ТрО

Стрілець

Запоріжжя

1 відділ Сватівського РТЦК та СП