ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Сенс робити фейки про події, у яких немає сенсу

Blogger pool Публікації
Прочитаєте за: 5 хв. 23 Квітня 2022, 12:48

Те, що російська пропаганда є фабрикою брехні, вже давно переконався увесь світ. Сьогодні навіть певна частина «запарєбріківської вато-спільноти» починає все уважніше придивлятися, прислуховуватись і вчитуватись у те інфолайно, яке «запускають» для внутрішнього споживання російські медіа.

Дурити своїх їм треба постійно, адже кожна наступна партія «гарматного м’яса», яке відбуває воювати в Україну за абсолютно безглузді ідеали, придумані Кремлем, стає все меншою. Але кожна з подальших партій все більше задумується над сенсом віддачі власного життя і здоров’я у війні за «кремлівські ідеали». Тому пропаганда свою роботу змушена постійно «урізноманітнювати і активізовувати», проте, якщо на це не вистачає мозкових звивин,  то доводиться йти іншим шляхом – робити хоч тупо і безглуздо, зате постійно і багато.

Саме тому за кілька останніх днів у російському інформпросторі  почали регулярно з’являтись новини про напад України на російську територію. Починаючи з 11-го квітня 2022 року в прикордонних з Україною російських областях оголошений високий рівень терористичної загрози. З того часу російське інтернет-видання Репортер нарахувало …аж п’ять випадків нападу українських «диверсантів» (терористів, нападників і т.ін.) на «мирні» російські прикордонні міста і села.

«Київ у такий спосіб намагається відвернути збройні сили росії від спецоперації на території України», – стверджує російська пропаганда. Але віри в подібні напади уже немає ні в кого, особливо в світової спільноти, тому пропагандистам доводиться «придумувати» ці українські «напади» все зухвалішими і неймовірнішими.

Цього разу суть повідомлення стосувалась українського танкового нападу на прикордонну Бєлгородську область. Декілька російських медіа повідомили, що вранці 22 квітня 2022 року Збройні Сили України спробували танковий прорив на територію Росії.

Посилаючись на телеграм-канал «Харьков Z»,  видання EADaily повідомило, що цей інцидент стався у Дергачівському районі Харківської області в районі Гоптовки, де знаходиться прикордонний пункт пропуску на українсько-російському кордоні.

І навіть розповіло про «перебіг подій» під час цього «нападу», розповсюдивши «Блискавку» від цього телеграм-каналу: «До району Гоптовки (прикордонний пункт пропуску на українсько-російському кордоні в Дергачівському районі Харківської області) вранці прорвалося 10 українських танків, 8 знищено, 2 розвернулися назад. Пункт пропуску Нехотєєвка закрито до особливого розпорядження».

Ця інформація з’явилася на Телеграм-каналі «Харьков Z» об 11:39. 22.04.2022 року, але вже за годину, о 12:35, повідомлення мало дещо інший вигляд: «Техніка рухалася із н.п. Світличне у бік Козачої Лопані. Збройними силами російської федерації було зафіксовано колону до 15 одиниць бронетехніки. Було відкрито вогонь, у результаті якого 6 одиниць підбито і знищено протитанковими ракетними комплексами, по інших українських танках ведеться прицільний вогонь з РСЗВ»

Інші російські пропагандисти повідомили цю ж новину, але посилались вже на інші джерела. Вище згадане видання Репортер, (о 12.45 22.04. 2022 року) заявило, що танки ЗСУ у кількості десяти машин спробували здійснити прорив на російську територію з боку Харківської області в районі перепускного пункту Гоптовка. Видання посилалось на Телеграм-канал відомого російського пропагандиста, якого називають «воєнкором», на ім’я Юрій Котенок. Той спочатку повідомив про «можливий прорив 10 українських танків».

А за півтори години навіть опублікував власний «аналіз» інциденту, в якому назвав «причини» таких дій: «Україна намагається контратакувати на Харківсько-Білгородському напрямку, діючи малими групами, згідно з тактикою та стратегією, розробленими Пентагоном спеціально для України», – заявляє Котенок. За його словами, нам американці розробили відповідну «стратегію», згідно з якою «створені малі автономні механізовані посилені бронетехнікою групи, які мають супутниковий зв’язок і БПЛА, вони прив’язані до артилерії та корегують її вогонь. Їхнє завдання прориватись на території противника і діяти цілком автономно».

Усе це написане військовими словами і термінами, але загалом воно складає повну МАЯЧНЮ!!! Адже навіщо створювати такі групи, які приречені на загибель? Сенс їхнього створення, існування і тих завдань, які вони можуть виконати?

Підтверджуючи власні «роздуми», Котенок наводить приклад і з проривом цієї «бронегрупи», яка, на його думку, має завдання «захопити контрольно-перепускний пункт рф» (навіщо??? – Авт.). А далі розповідає, що російські військові – молодці й професіонали, адже швидко «змалювали» дії супротивника. Було завдано удару. (на якій території завдано удару???  уже на російській??? – Авт.). Групу розкидали, завдання противник не виконав», – констатує Котенок.

А далі робить узагальнення і власні висновки, згідно з якими:  «Цей «інцидент» – тривожний сигнал, тому що спроби продовжуватимуться у Білгородській, Курській, Брянській, Воронезькій та інших областях. Їхнє завдання – скувати сили рф, нав’язати нам бої вже на нашій території, продемонструвати ефективність тактики дій, контрударів формувань київського режиму», – підсумовує «воєнкор» Котенок, знову аргументуючи військовими термінами повну маячню.

Він стверджує, що здійснюючи «прориви», в яких немає жодного сенсу з будь-якої точки зору, – це нам потрібно, щоб «демонструвати ефективність власної тактики»…

А далі у історії з «українським танковим проривом» взагалі відбуваються феєричні речі. Голова адміністрації Бєлгородського району Володимир Перцев інформацію про спробу прориву українських військовослужбовців на територію Білгородської області на танках назвав просто ФЕЙКОМ (!!!), який розповсюджують для виклику паніки у місцевих мешканців.

З боку російського міноборони теж не надходило жодної інформації про якісь танкові бої у цьому регіоні. Повідомлення про це спішно видалили чимало російських видань. Усе вказує на те, що ця інформаційна атака російських пропагандистів виявилась не лише не узгодженою, а просто тупою, і такою, що не має жодного розумного сенсу.

Але росія продовжує «клепати» фейки про українське вторгнення в прикордонні регіони. І робить це для того, щоб населення цих областей довести до «українофобської істерії», і тим самим примусити його не задумуватись про причини вторгнення росії на територію сусідньої держави.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Ворог 12 разів обстрілював Чернігівщину та Сумщину

Ворог 12 разів обстрілював Чернігівщину та Сумщину

Всього протягом доби нараховано 12 обстрілів (69 вибухів) прикордонних територій Чернігівської та Сумської областей.

В Україні хвилина мовчання

В Україні хвилина мовчання

Згідно з указом Президента України Володимира Зеленського № 143/2022, хвилина мовчання проводиться щодня о 9:00, її оголошують у всіх засобах масової інформації.

Сили оборони знищили ворожий ЗРК «Стріла-10»

Сили оборони знищили ворожий ЗРК «Стріла-10»

Бійці підрозділу активних дій ГУР Міноборони на фронті виявили та завдали удару по російському зенітно-ракетному комплексу «стрєла 10».

Ворог атакував Дніпровщину FPV-дронами

Ворог атакував Дніпровщину FPV-дронами

Звечора та вночі російські війська тероризували Нікопольський район: його піддали артобстрілу й пʼяти атакам FPV-дронами.

У Силах оборони пояснили, як росіяни змінили тактику застосування ракетоносіїв у Чорному морі

У Силах оборони пояснили, як росіяни змінили тактику застосування ракетоносіїв у Чорному морі

Ворожі ракетоносії останнім часом не виходять на бойове чергування, проте це не означає зниження рівня загрози ракетних ударів по території України.

Ворог намагається компенсувати невдачі наземних операцій повітряними ударами — Наталія Гуменюк

Ворог намагається компенсувати невдачі наземних операцій повітряними ударами — Наталія Гуменюк

Війська рф не припиняють терор на суходолі, де не можуть досягти помітних успіхів, які запланували, і компенсують свої невдачі повітряними ударами.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Гранатометник

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Навідник/ця-оператор/ка (ЗСУ)

від 20000 до 120000 грн

Київ

130 Батальйон ТрО

Майстер з ремонту та обслуговуванню безпілотних літальних апаратів

від 20000 до 120000 грн

Покровськ

107 ОБТРО м. Маріуполь

Кулеметник

від 20000 до 120000 грн

Херсон

126 ОБр Сил ТрО

Військовий капелан

від 21000 до 21000 грн

Чернігів

Військова частина А7328

Старший механік автомобільної роти

від 21000 до 23000 грн

Запоріжжя

Військова частина А3130