ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Хотіли «денацифікацію» – отримали «дерусифікацію»

Blogger pool Публікації
Прочитаєте за: 2 хв. 16 Квітня 2022, 12:41

«Дерусифікація», що розпочалася в Україні після початку широкомасштабного вторгнення рф, набирає обертів. Усе більше місцевих громад по всій країні прибирають з мапи пов’язані з росією назви вулиць, а також звільняють площі від радянських пам’ятників.

Див. також: Дерусифікацію вулиць в українських містах підтримують 92% громадян

Упродовж століть російський імперський режим намагався нав’язати міф про вторинність української культури та її «спільні корені» з російською. Насправді українська культура самобутня та унікальна, і є складовою частиною європейського культурного простору. А росія, як тепер уже широко відомо, є продовженням орди та її дикунських традицій. Тож відмежування українського культурного простору від маркерів імперської спадщини є надзвичайно важливим, особливо в нинішній час.

Якщо ще на початку березня «дерусифікація» мала дещо стихійний характер, то тепер вона набуває цивілізованих форм. Так, 14 квітня за розмежування українського культурного простору від імперської росії виступило Міністерство культури та інформаційної політики України. У МКІП наголошують, що законне право ухвалювати рішення про демонтаж пам’ятників, перейменування назв площ чи вулиць, які називаються іменами російських діячів, мають місцеві органи влади й закликають позбавлятися імперського минулого цивілізовано, з дотриманням українського та міжнародного законодавства.

Допомогти процесу «дерусифікації» покликаний внесений до Верховної Ради України законопроєкт №7253.

Проте місцеві ради не чекають на рішення народних депутатів і активно позбавляються будь-якого зв’язку з країною-агресором. Оперативно інформує про всі рішення місцевих рад фейсбук-сторінка «Декомунізація. Україна».

Так, тільки за один день – 15 квітня, про масштабну «дерусифікацію» оголосили в Києві та Дніпрі, а також у кількох громадах від Харківщини до Закарпаття. Київський метрополітен запустив онлайн-опитування щодо перейменування 5 станцій, назви яких пов’язані з росією та білоруссю.

У квітні розпочалася нова хвиля так званого ленінопаду. За даними Вікіпедії, в перші два тижні місяця було демонтовано понад 20 радянських і російсько-імперських символів. Зокрема, чотири пам’ятники «найбільшому національному російському поету» Пушкіну – автору українофобської поеми «Полтава».

Серед інших уже демонтованих маркерів імперії – пам’ятник «Гренадер» у Білій Церкві, присвячений російським солдатам, які воювали у 1812 році, назви російських і білоруських міст-героїв у Києві, пам’ятник комсомольцям у Кропивницькому.

Перефразовуючи кремлівського фюрера, можемо констатувати, що «денацифікація» України від російського мотлоху йде за планом – ще трохи й наша держава остаточно порве будь-які зв’язки з країною-агресором, її культурою та ідеологією. А Збройні Сили України, поза всяким сумнівом, довершать «демілітаризацію» так званої другої армії світу.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

Речник Командування Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш висловив сподівання, що Україна таки отримає від партнерів крилаті ракети Taurus.

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу противника.

Україна розпочала переговори про укладення безпекової угоди з Португалією

Україна розпочала переговори про укладення безпекової угоди з Португалією

Українська та португальська сторони розпочали роботу над проєктом двосторонньої безпекової угоди й узгодили графік подальших переговорів.

Українські морпіхи пробігли Лондонський марафон, щоб зібрати кошти на протезування

Українські морпіхи пробігли Лондонський марафон, щоб зібрати кошти на протезування

Українські морські піхотинці Олексій Руденко з Військової академії в Одесі та Георгій Рошка з 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського виступили на Лондонському марафоні.

Кабмін запровадив видачу паспортів для чоловіків мобілізаційного віку лише в Україні

Кабмін запровадив видачу паспортів для чоловіків мобілізаційного віку лише в Україні

Кабінет Міністрів України запровадив видачу паспортів громадянина України або паспортів для виїзду за кордон для чоловіків віком від 18 до 60 років лише на території України.

Український боєць зумів збити з ПЗРК дві російські крилаті ракети

Український боєць зумів збити з ПЗРК дві російські крилаті ракети

Український військовослужбовець зумів збити з переносного зенітного ракетного комплексу дві російські крилаті ракети.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Автомеханік

від 22000 до 51000 грн

Дрогобич

Військова частина А1546

Стрілець

від 53000 до 120000 грн

Миргород

148 батальйон 116 ОБр Сил ТрО

Комендор

від 21000 до 50000 грн

Київ

Військова частина А4269

Оператор БПЛА, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Водій-заправник, контрактна служба

від 22000 до 55000 грн

Черкаси, Черкаська область

Стрілець-зенітник

від 25000 до 50000 грн

Павлоград

Військова частина А4759