ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Характерники» окремої бригади утилізують орків під Харковом у режимі нон-стоп

Публікації
Прочитаєте за: 5 хв. 5 Квітня 2022, 13:12

Наведені нижче інтерв’ю з вояками однієї з рот окремої механізованої бригади імені славетного гетьмана-характерника Івана Сірка отримані у коротких перервах між масованими обстрілами з реактивних систем залпового вогню, танків і мінометів противника. Цей вже бувалий підрозділ, слава Богу, нині втрат не зазнає. Й продовжує професійно полювати на бронетехніку, артилерію і живу силу московитів (всі псевдо захисників зі зрозумілих причин автором змінені).

 «Родзинка на тістечку» наших перемог – трофейна боєздатна техніка»

Командир роти Андрій на позивний «Ловець»:

– Захоплювали ми нинішні позиції з боями. Спочатку усіма вогневими засобами нищили техніку й живу силу ворога, потім закріплювалися на визначених рубежах, й тепер боронимо передній край оборони міста на так званих нулях. Хлопці у нас бойові, свою роботу знають. Більшість мали бойовий досвід у районі проведення АТО/ООС до початку російської широкомасштабної навали.

Але раніше необстріляне поповнення підрозділу – сьогодні вже бувалі воїни. Звичайно, більш досвідчені хлопці продовжують їх навчати, а вони – охоче вчитися. Багатьох з них представлено до державних нагород. Але найкраща наша нагорода – утилізована в металобрухт позаду й попереду нас бойова техніка орків. Родзинка ж на тістечку – затрофеєна, та через нетривалий час готова до бою техніка. Маємо з такої у останньому боєзіткненні «Град» і вантажний «КАМАЗ», ще дві бронеодиниці ворога підуть на запчастини.

«На колону техніки росіян ми просто полювали»

Навідник-оператор БТР-4Е Сергій на псевдо «Дракон»:

– Першої ж днини, щойно ми почали займати тут оборонні позиції, старший командир наказав нашій ударній групі влаштувати засідку на розвідану колону ворожої техніки. Чекали на неї у вірогідному місці її появи довше ніж три години, і недарма. Першим пострілом наш гранатометник поцілив у вантажний «ЗІЛ». Другий постріл був за мною: пуском ракети з установки ПТУР я вщент спалив БМП орків. Екіпаж її в тому багатті не вижив. А рештки колони в темряві втекли – не дуже далеко…

 «Ненависть до орків люта – бо я із Маріуполя»

Заступник командира роти офіцер Іван на псевдо «Дикий»:

– Орки б’ють по мирних будівлях, свідомо вбиваючи цивільне населення. Нас їм знайти й намацати вогнем важко – а от цивільні об’єкти вже примітивно просто. Мені це особливо боляче – бо я із Маріуполя. У мене там в оточенні багато найрідніших для мене людей, про долю яких мені нічого не відомо. Якось бачив на світлинах в Інтернеті свій перетворений в руїни мікрорайон. Вразили тіла мирних людей на вулицях – видно, що ці гниди вбивають всіх, кого тільки можуть. Ненависть до них люта, але заспокоюю себе тим, що ми безжально нищимо цих нелюдей тут, де вони себе поводять не краще. На рахунку наших хлопців – «Гради», «КАМАЗи», БМП і БТР, автотехніка з живою силою та боєприпасами. І хлопці в нас – це щось! Один «Топтала» чого тільки вартий…

У підрозділі поповнення: мавпочка-капуцин із розстріляного орками Харківського зоопарку

 «Посеред орків виживають щасливчики»

Харківянин, навідник-оператор БТР-4Є Влад «Топтала»:

– Після широкомасштабного вторгнення росіян у боях під рідним містом я воюю оператором-навідником вже на другій БТР-4Е. Бо так сталося – першу мою броню з дистанції у півтори сотні метрів пострілом прямою наводкою з гармати пошкодив російський танк. Слава Богу, весь екіпаж якимось дивом уцілів.

Після зміни броні ми наздогнали колону техніки росіян, яка намагалася вислизнути із нашого оточення. Нам допомагала темрява й знання місцевості. Попереду нас вискочила й підставилася боком установка «Град». Мій БТР вони не помітили, й тому влучити у неї та спалити було питанням чисто технічним. Я вдарив її ракетою ПТУР у борт. Боєкомплект системи рвався довго. Наступною ціллю став «КАМАЗ», завантажений боєприпасами. Довго не хотів спалахувати. Але я його тридцятим калібром «умовив».

А до того, також на околицях Харкова, мені вдалося «розібрати пушкою на запчастини» бронеавтомобіль орків «Тигр» і знищити танк. Взагалі-то танків було два. Вони вийшли на нас парою, на дистанціях менше ніж двісті метрів. Одного я спалив першою ж ракетою ПТУР, а от другому пощастило. Він ломився через ліс, й випущену в нього ракету відхилило вбік гілля дерев. «Щасливчик» розвернувся й почав по нас наводитися. Часу на запуск другої ракети в мене не було, тому від його двох прицільних пострілів ми, маневруючи, ухилилися…

Фото автора

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

Воїни ССО спалили склад БК та знищили військових противника на Півдні.

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

Сьогодні, 18 квітня, Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про атаку невідомого безпілотного літального апарату по території навчального центру Запорізької атомної електростанції, що примикає до майданчика.

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

Суд виніс вирок жителю Полтави, який співпрацював з аналітичним порталом рф «Фонд стратегічної культури».

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із віцеканцлером Німеччини Робертом Габеком під час його візиту до Києва. Темою розмови було зміцнення ППО України сучасними системами та двостороння співпраця у сфері ОПК.

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

Військовослужбовці Збройних сил Естонської Республіки в рамках базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних Сил України у Великій Британії проводять заняття з навчання ведення позиційних бойових дій.

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Українська сторона провела переговори з чеською стороною щодо підготовки проєкту майбутньої безпекової угоди.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

такелажник 144 окремої піхотної бригади

від 20000 до 120000 грн

Чернігів, Чернігівська область

Водій, військовослужбовець у ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ

66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго

Діловод, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Стрілець

від 20000 до 50000 грн

Українка, Миколаївська обл.

Військова частина А7095

Кухар, контрактна служба

від 22000 до 55000 грн

Черкаси, Черкаська область

Пілот, оператор безпілотних літальних апаратів

від 50000 до 120000 грн

Покровськ

Бахмутський ОБ ТрО (Військова частина А7270)