ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Михайло Подоляк та Давид Арахамія у Львові: основні тези

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 4 Березня 2022, 17:54

У Львівській обласній військовій адміністрації відбувся брифінг за участю голови фракції «Слуги народу» у Верховній Раді України Давида Арахамії та радника голови Офісу Президента України Михайла Подоляка.

Пропонуємо ознайомитися з основними тезами заяв:

Фактично терористичні угруповання захопили атомні станції в Україні. Атака на Запорізьку атомну електростанцію та захоплення Чорнобильської АЕС —  це міжнародна загроза. Цієї ночі був військовий наступ на ЗАЕС,  вбито кількох фахівців, які забезпечують її функціонування, станом  на зараз станцію захопили кадирівці. І спрогнозувати, як вони використають цю ситуацію, не може ні Україна, ні Росія. Про це заявив під час брифінгу глава фракції у ВРУ «Слуги народу» Давид Арахамія.

За його словами, ворог  планував за три дні захопити Україну і підняти російський прапор у Києві над Верховною Радою та Адміністрацією Президента. Але цього не сталося, наразі тривають затяжні бої. Також керівництво держави працює на всіх можливих фронтах: воєнному, міжнародному, гуманітарному.

— Під час учорашніх перемовин були узгоджені певні домовленості щодо гуманітарних коридорів, евакуації іноземних громадян. Зараз українська сторона спільно з представниками російської армії та представниками Червоного Хреста напрацьовує вирішення  питання щодо забезпечення постраждалих областей усім необхідним. «Це справжня гуманітарна катастрофа в центрі Європи», — додав Давид Арахамія.

Водночас Подоляк зазначив: «РФ вважала, що операція буде швидкою. Ми отримали затяжну битву, це гуманітарна катастрофа в центрі Європи. Санкції створюють для них складну ситуацію. Зрозуміло, що вони хочуть вийти на якісь рішення, але ці рішення мають бути й на користь України. Україна воює так, як цього ніхто не очікував!»

Щодо концепції «закритого неба» Михайло Подоляк повідомив, що Україна працюватиме із західними партнерами, щоб збільшити тиск на РФ і вийти на реалізацію цієї концепції практично.

— Упевнений, ця концепція суттєво змінить диспозицію війни і допоможе нам вирішити гуманітарні питання. У результаті — зміниться ситуація в Україні, — заявив радник голови Офісу Президента України Михайло Подоляк.

Також він додав: «Якщо ми хочемо зупинити війну, якщо ми хочемо не мати проблем у цивільного населення в тому обсязі, який уже є, ми повинні голосно заявляти про потребу закритого неба. Щоб не було крилатих ракет і ударної авіації в небі. Якщо ми вирішимо це питання упродовж 1–2 днів, то ми всі побачимо, як суттєво зміняться переговорні позиції України, та й взагалі ситуація в країні зміниться. Крім того, не буде панічних настроїв у людей, оскільки вони розумітимуть, що зверху нічого не впаде».

Крім того, відповідаючи на запитання журналістів, Михайло Подоляк повідомив:

– Перемовини відбуваються в Білорусі, бо російська сторона відмовляється від інших посередників.

– Росіяни жили в ілюзії, що 80% українців ставляться до них позитивно, а 20% незгідних вони «приберуть». Вони зіткнулися із тим, що нема ніяких 80%. Вони хочуть створити картинку для себе, що є якась підтримка. Але це немає ніякого сенсу. Всі знають, що таке «русскій мір».

  • У нас є ще один інструмент проти Путіна — тиск на нього через його міжнародні зв’язки.
  • Третій етап перемовин може бути завтра або післязавтра.
  • Опір окупації є тотальним. Українці скрізь, вони будуть нищити противника в будь-якому місті. Вони думають, що вони якісь території контролюють. Ні. Наші люди є скрізь і вони будуть знищувати техніку. У нас не лінійна війна.

– Одеса точно не впаде. Миколаїв теж не впав. Херсон — інша ситуація, бо там пряма дорога з Криму.

– Щодо поточної ситуації на Волині, я б не перебільшував ризики. На сьогодні немає мобілізації в достатньому обсязі для бойових дій. Поки Білорусь не готова вести бойові дії. Це перевірена інформація.

– Мене хвилює лише одне — закрите небо. Як тільки ми його закриємо, позиція сили буде в іншої сторони.

– Щоб збити ту кількість ракет, яка є в РФ, нам не вистачить «Байрактарів». Ми не мілітарна країна, Росія вкладалася у зброю більше.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Голова Пентагону обговорив з міністром оборони Румунії подальшу допомогу Україні

Голова Пентагону обговорив з міністром оборони Румунії подальшу допомогу Україні

Голова Пентагону Ллойд Остін у телефонній розмові з міністром національної оборони Румунії Анхелем Тілваром обговорили вторгнення росії в Україну і подальшу координацію допомоги Україні у сфері безпеки.

Танки десантуватись не бояться: Армія США вперше після появи Abrams почала отримувати нові бронемашини M10 Booker

Танки десантуватись не бояться: Армія США вперше після появи Abrams почала отримувати нові бронемашини M10 Booker

У підрозділи Армії США почали надходити на озброєння нові легкі танки M10 Booker, що поєднують в собі вогневу міць та мобільність для підтримки військ.

В Україні хвилина мовчання

В Україні хвилина мовчання

Згідно з указом Президента України Володимира Зеленського № 143/2022, хвилина мовчання проводиться щодня о 9:00, її оголошують у всіх засобах масової інформації.

Ворог двічі цілив по Нікополю FPV-дронами, а Марганецьку громаду обстріляв з важкої артилерії

Ворог двічі цілив по Нікополю FPV-дронами, а Марганецьку громаду обстріляв з важкої артилерії

Ввечері 25 квітня і в ніч на п'ятницю 26 квітня російські війська атакували Нікополь і Марганецьку громаду Дніпропетровської області.

У Житомирі ботанічний сад перейменували на честь Героїв-десантників

У Житомирі ботанічний сад перейменували на честь Героїв-десантників

Поліський національний університет ухвалив рішення внести зміни в назву Ботанічного саду, назвавши його на честь Героїв-десантників.

Окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області: надійшло 8 повідомлень про руйнування

Окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області: надійшло 8 повідомлень про руйнування

Упродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області: під ворожим вогнем перебували 8 населених пунктів.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Начальник складу безпілотних авіаційних комплексів

від 25000 до 30000 грн

Полтава

Військова частина А4759

Водій, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Розвідник

від 20000 до 25000 грн

Київ

Військова частина А4682

Санітарний інструктор 155 окремого батальйону територіальної оборони

від 21000 до 54000 грн

Степанівка, Сумська область

Медична сестра, фельдшер, військовослужбовець

від 52000 до 122000 грн

Ужгород, Закарпатська область