ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

На Харківщині воїни окремої механізованої бригади імені Івана Сірка успішно відбили наступ умовного противника

Вишкіл Новини Репортаж
Прочитаєте за: 3 хв. 10 Лютого 2022, 19:48

Готовність діяти за призначенням, влучність враження цілей та злагодженість дій військовослужбовців – перше, що перевірялось під час ротних тактичних навчань із бойовою стрільбою, які відбувалися на полігоні окремої механізованої бригади імені Івана Сірка, що розташована на Харківщині.

До цього практичного заходу залучалося понад 150 армійців та десятки одиниць бойової чи спеціальної техніки.

Так, у межах проведення чергового етапу бойового злагодження цього разу оцінювалися дії особового складу однієї із ротних тактичних груп із приданими танковим, артилерійським, зенітним та іншими підрозділами.

– Ми поступово нарощуємо свій бойовий потенціал, тому подібних занять нині проводиться чимало і в різних місцях, – розповідає заступник командира бригади полковник Віталій Онацький, – Також останнім часом нам на озброєння надходить велика кількість зброї від західних партнерів, за допомогою якої ми успішно вчимося перемагати противника малими силами.

Так, за легендою полігонного вишколу, умовний противник перетнув держкордон та рухався у бік стратегічно важливих об’єктів. Отримавши бойовий наказ та вивчивши розвіддані, командир українського зведеного підрозділу висунувся у заданий район. Уже на місці воїни-піхотинці вступили в бій, вразили бронетехніку ворога та змусили його відступити. На завершальному етапі навчання українські воїни переслідували непрошених гостей аж до державних рубежів до повного знищення.

Зокрема, десяток бронетранспортерів БТР-4Е та танки Т-64БМ2 «Булат» успішно здійснили марш, розгорнулися в бойовий порядок та, за підтримки артилерії із закритих позицій, відпрацювали по десятках різних мішеній.

За однією із ввідних було пошкоджено бойову машину. Тож на допомогу прибула броньована ремонтно-евакуаційна машина БРЕМ-4РМ, що відтягнула бронетехніку в безпечне місце. Тим часом військові медики зайнялися евакуацію умовних поранених і теж успішно впоралися зі своєю роботою.

– Варто сказати, що в ході цього ротно-тактичного навчання ми активно використовували різні тактичні прийоми та методики, які перейняли від наших колег із армій країн-членів НАТО. Крім того, під час виконання бойових завдань на сході України ми набули й власного досвіду ведення війни, а головне – навчилися прогнозувати дії окупантів, – уточнив полковник Віталій Онацький.

За ходом навчально-бойової роботи стежило керівництво Харківської обласної державної адміністрації на чолі з головою ХОДА Олегом Синєгубовим, а також представники мас-медіа. Присутні поспілкувалися з окремими воїнами та переконалися в їхній готовності протистояти ворогам.

За словами командування частини, останні декілька місяців військовослужбовці бригади проводять на полігонах, вогневих рубежах чи тактичних містечках, удосконалюючи майстерність у військовій справі.

– Після перевірки боєготовності наших механізованих рот буде проведено низку батальйонних тактичних навчань. Також у нас передбачено й інші практичні заходи. Ми задоволені бойовою роботою, відпрацьованою до цього часу. Проте ми й надалі відшліфовуватимемо свої професійні навички, адже, як відомо, немає межі досконалості, – підсумував командир бригади підполковник Павло Федосенко.

Відео Олексій Мосейченок

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Президент відзначив державними нагородами 226 військовослужбовців

Президент відзначив державними нагородами 226 військовослужбовців

Президент України Володимир Зеленський відзначив державними нагородами 226 захисників України.

Крім Patriot Україні потрібні системи Samp/T, які здатні збивати балістику — Дмитро Кулеба

Крім Patriot Україні потрібні системи Samp/T, які здатні збивати балістику — Дмитро Кулеба

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба перед зустріччю глав МЗС країн «Групи семи» наголосив на необхідності якнайшвидшого постачання додаткових систем ППО, зокрема Patriot та SAMP/T для захисту українців від російського терору.

Сили оборони дронами та артилерією вполювали групу росіян

Сили оборони дронами та артилерією вполювали групу росіян

Знищення ворога забезпечили спільними діями оператори FPV-дронів та артилеристи 71-ї окремої єгерської бригади.

Ще один рекрутинговий центр до ЗСУ запрацював в Україні: де його відкрили

Ще один рекрутинговий центр до ЗСУ запрацював в Україні: де його відкрили

На Дніпропетровщині в місті Синельникове розпочав роботу новий центр рекрутингу української армії.

Данія стала першою країною, яка за свій кошт закупить українське озброєння для ЗСУ

Данія стала першою країною, яка за свій кошт закупить українське озброєння для ЗСУ

Україна отримала перше рішення про закупівлю української зброї для Сил оборони України за кошти іноземних партнерів — Данії. Гроші надійшли через нову фандрейзингову платформу «ZBROYARI: Manufacturing Freedom». 

На Закарпатті затримали ухилянта з купленими документами, який прикидався волонтером

На Закарпатті затримали ухилянта з купленими документами, який прикидався волонтером

На Закарпатті прикордонники Чопського загону викрили 26-річного жителя Тернопільщини на спробі виїхати за межі України за підробленими документами.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець стрілецької роти

від 21000 до 51000 грн

Степанівка, Сумська область

Офіцер штабу

від 20100 до 120100 грн

Дніпро

128 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ

Вакансія: механік-водій

від 20000 до 120000 грн

Липники, Львівська область

Кухар, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область

Старший акумуляторник, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Військовослужбовець в ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Ужгород

Старобільський РТЦК та СП