ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Партнерство України та Франції у сфері безпеки сьогодні має особливе значення – Президент

Міжнародне співробітництво Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 8 Лютого 2022, 19:25

Україна та Франція мають спільне бачення актуальних загроз та безпекових викликів для нашої країни, Європи та світу в цілому. Тому партнерство наших держав у сфері безпеки сьогодні має особливе значення.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками ЗМІ за результатами перемовин з Президентом Франції Еммануелем Макроном у Києві, інформує Офіс Президента України.

«Франція відіграє активну роль у межах Нормандського формату. І ми дуже цінуємо офіційну позицію Парижа й зусилля особисто пана Еммануеля Макрона для досягнення миру в Україні – він для цього дуже багато робить», – сказав Володимир Зеленський.

За словами глави Української держави, сьогодні саме мирний процес був одним із ключових питань перемовин із французьким колегою.

«Ми очікуємо, що ближчим часом, згідно з домовленостями, досягнутими під час Паризького саміту в грудні 2019 року, ми зможемо провести наступні перемовини лідерів «Нормандської четвірки». Важливий крок на цьому шляху – активізація діалогу на рівні політичних радників. Розраховуємо, що зустріч у Парижі, яка відбулася 26 січня 2022 року, і майбутні перемовини в Берліні наблизять нас до проведення саміту «Норманді», – зазначив Президент України.

Володимир Зеленський зауважив, що має з Президентом Франції спільне бачення щодо актуальних загроз та безпекових викликів для України, Європи та світу загалом.

«Вони вимагають єдності та нових проактивних підходів європейського лідерства. Ми продовжимо взаємодіяти для деокупації частини території України», – наголосив він та додав, що сьогодні безпекова та економічна підтримка України з боку партнерів, зміцнення її стійкості та обороноздатності є виграшною в цілому для всього регіону і, впевнений, для всіх країн Європейського Союзу.

У цьому контексті Володимир Зеленський відзначив кроки солідарності з боку Франції та рішення про виділення 1,2 млрд євро макрофінансової допомоги, яке допоможе зміцнити економічну стійкість України.

Президент Франції зауважив, що Україна підтверджує готовність до виконання Мінських угод, які є шляхом до деескалації та стійкого миру. Еммануель Макрон додав, що під час нещодавніх переговорів з Президентом Російської Федерації Володимиром Путіним також отримав підтвердження готовності з боку Росії продовжувати виконання цих угод.

Крім того, французький лідер заявив про бажання відновити мирний порядок на Європейському континенті, про що вже розмовляв на перемовинах у Росії та Україні. За його словами, найближчим часом потрібно спільно напрацювати новий механізм гарантування безпеки, що забезпечить деескалацію та посилення безпеки.

Читайте нас в Telegram
Війська рф вдарили по Донеччині понад 2000 разів та вбили чотирьох жителів

Війська рф вдарили по Донеччині понад 2000 разів та вбили чотирьох жителів

За минулу добу російські війська завдали по Донецькій області 2160 ударів. Армія рф застосувала авіацію, зенітні ракетні комплекси, артилерію.

Очільник Дніпропетровщини повідомив про врятоване життя дитини після російського удару

Очільник Дніпропетровщини повідомив про врятоване життя дитини після російського удару

Очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак уточнив інформацію щодо кількості загиблих внаслідок російського ракетного удару.

За катування жителів Іванівки на Чернігівщині засуджено військових рф

За катування жителів Іванівки на Чернігівщині засуджено військових рф

До 12 років позбавлення волі засуджено військовослужбовців армії російської федерації за жорстоке поводження з цивільними в селі Іванівка Чернігівської області.

У МОУ розповіли про гарантії, які надають рекрутингові центри

У МОУ розповіли про гарантії, які надають рекрутингові центри

Уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець розповів, які є гарантії, що людина потрапить служити саме в ту частину, яку для себе обрала в рекрутинговому центрі.

Більше засобів захисту та боєприпасів вже на шляху до України — Генсек НАТО

Більше засобів захисту та боєприпасів вже на шляху до України — Генсек НАТО

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг оголосив, що більше оборонного обладнання та боєприпасів для України вже в дорозі.

Українських зброярів відзначили нагородами, одного — посмертно

Українських зброярів відзначили нагородами, одного — посмертно

17 працівників підприємств, які входять до Акціонерного товариства «Українська оборонна промисловість», нагороджено за сумлінну працю задля зміцнення обороноздатності держави.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Начальник сховища

Львів

Військова частина А2678

Стрілець

від 21000 до 121000 грн

Запоріжжя

113 окремий батальйон 110 ОБр Сил ТрО

Військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Харків

4 відділ Чортківського РТЦК ТА СП ( м.Заліщики )

Тракторист, військовослужбовець

від 20000 до 50000 грн

Кропивницький

Військова частина А3406

водій-електрик висока заробітна плата

від 25000 до 130000 грн

Київ, Київська область

Фотограф, Відео монтаж, Прес-служба, Медіа

від 20000 до 120000 грн

Суми

129 окрема бригада ТрО