ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Відведення військ РФ від кордонів України стане важливим сигналом про деескалацію – Президент

Міжнародне співробітництво Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 2 Лютого 2022, 8:12

Росія має відвести свої війська від українських кордонів, що стане важливим сигналом про деескалацію. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час спільної з Прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном зустрічі з представниками ЗМІ за результатами перемовин у Києві, інформує Офіс Президента України.

«Війна нікому не потрібна. Але ми нікого зі зброєю до себе на землю не запрошуємо. Я точно можу сказати, що змінилася держава, змінилося суспільство, армія. І тепер окупації якогось міста чи території не буде. А буде, на жаль, трагедія, якщо почнеться ескалація проти нашої держави. Тому я відверто говорю: це буде не війна України з Росією – це буде війна у Європі. Повномасштабна, тому що ніхто більше не віддасть своїх територій і людей», – заявив Президент, відповідаючи на запитання журналістів.

Володимир Зеленський зауважив, що наразі складно передбачити подальші дії Росії, тому й світова спільнота, і Україна мають готуватися до будь-якого розвитку подій та вживати заходів для зменшення ризиків.

«Зменшувати ризики – це потужна озброєна армія, яка не наступає. Ми обороняємося. Ми захищаємо нашу державу. Вважаю, що це справедливо, тому що це наші землі й наш суверенітет. Захищаємо свою історію, мову, традиції. І найголовніше – ми захищаємо своїх людей. І будемо це робити», – наголосив Глава держави.

Президент зазначив, що очікує від Росії відведення військ від українських кордонів.

«В принципі, це єдина правдива відповідь Росії на питання, чи збираються вони продовжувати ескалацію. Не треба слів, просто треба зробити такий потужний, важливий крок. Психологічно важливий не лише для народу України, а й для росіян, багато з яких точно не хочуть воювати проти України й помирати», – сказав він.

Водночас, за словами Глави держави, нині, попри певне зменшення напруги, зарано стверджувати, що Російська Федерація відвела війська.

«Зараз ми бачимо ті чи інші ротації, але відповісти хочеться відверто: я точно зможу сказати, що Росія відвела війська, коли вона відведе війська», – резюмував Президент.

Читайте нас в Telegram
Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Підрозділ «Перун» 42 окремої механізованої бригади за допомогою FPV-дронів завдав ударів по ворогу, що наступав на Часів Яр.

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

Увечері 26 квітня зі спеціальним зверненням до сум’ян звернувся начальник міської військової адміністрації Олексій Дрозденко.

Під суд пішли вісім зрадників

Під суд пішли вісім зрадників

Підозри повідомлено ще трьом колаборантам.

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

США та інші учасники Контактної групи з оборони України (формат «Рамштайн») разом зобов'язалися виділити вже понад 95 млрд доларів на допомогу Україні для її захисту від російської агресії.

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

За добу підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу, 1 радіолокаційній станції, 3 засобах протиповітряної оборони, 1 станції РЕБ, 1 складу матеріально-технічних засобів противника.

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Реформована система закупівель в Міністерстві оборони України, яка прийшла на заміну старій пострадянській, що породжувала корупційні ризики, вже показала свою ефективність.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Начальник сховища

Львів

Військова частина А2678

Водій-механік танка

від 20000 до 120000 грн

Київ

130 окремий батальйон 241 ОБр Сил ТрО

Командир міномета, Військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Вогнеметник, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область

Стрілець-санітар, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Оператор дрона

від 20100 до 50000 грн

Запоріжжя

Сватівський районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки