ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Військові моряки стали призерами на турнірі з джиу-джитсу

Новини Спорт
Прочитаєте за: 2 хв. 31 Січня 2022, 12:50

Днями в Києві стартував новий спортивний сезон бразильського джиу-джитсу – розпочалася серія національних чемпіонатів Ukraine National Challenge. Атлети з усієї України, Молдови, Казахстану, США, Кіпру, Білорусі, Узбекистану зібралися, аби продемонструвати свою вправність на татамі. Загалом на UNC Kyiv зареєструвалося понад 850 спортсменів. Поповнили свою скарбничку нагород й військові моряки, які представляли на чемпіонаті команду Ukrainian Navy BJJ Team.

Так, до команди Військово-Морських Сил ЗС України увійшли курсанти 1 курсу Інституту ВМС НУ «ОМА» Нікіта Гончаренко та Архип Кириченко, а також лейтенант Родіон Булатов – випускник вказаного навчального закладу.

Спортсмени зійшлися в поєдинках у техніках Gi і No Gi, в категоріях «діти», «юніори», «дорослі» та «майстер». І хоча конкуренція на турнірах такого масштабу зростає з року в рік, флотські спортсмени впевнено здобувають призові місця у запеклих сутичках.

Військові морякиі цього разу показали відмінний результат, завоювавши чотири медалі. Зокрема, лейтенант Родіон Булатов, володар синього поясу, отримав «бронзу» в категорії No Gi у ваговій категорії до 85 кг. Архип Кириченко також став бронзовим призером у No Gi у ваговій категорії до 62 кг. А ось володар білого поясу Нікіта Гончаренко здобув «срібло» в категоріях Gi та No Gi у ваговій категорії до 94 кг.

Усього розіграли 220 комплектів нагород.

– Круто, що є такі національні змагання, де рівень спортсменів постійно зростає, як і кількість учасників. Завдяки цим турнірам ми, флотська команда, стаємо сильнішими та популяризуємо бразильське джиу-джитсу і в країні, і в армії, особливо на флоті, – каже куратор команди Ukrainian Navy BJJ Team Ігор Руляк.–Варто додати, що наша команда існує та тренується завдяки особистому сприянню командувача ВМС ЗС України контрадмірала Олексія Неїжпапи та начальника Інституту ВМС капітана 1 рангу Максима Кіріакіді.

Чому цей вид спорту набирає все більшої популярності? Напевно, приваблює сама ідея, яка лежить в основі джиу-джитсу, коли людина невеликої комплекції і сили може успішно захиститися від більшого та сильнішого противника. Цього можна досягнути, використовуючи принцип важеля і застосовуючи больові техніки та техніки удушення. Тому, як пояснюють професіонали,  основну роль в тренувальному процесі грають спаринги — реальна боротьба з противником. Саме на цьому акцентують увагу під час тренувань команди Ukrainian Navy BJJ.

По завершенню чемпіонату всі переможці були нагороджені дипломами та медалями.

Наступний чемпіонат Ukraine National Challenge збере джитсерів у Харкові 16 квітня.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
З пілотованих літаків у БПЛА: в США вирішили «перевчити» знамениті винищувачі F-16 на дрони

З пілотованих літаків у БПЛА: в США вирішили «перевчити» знамениті винищувачі F-16 на дрони

Три спеціально перебудовані літаки F-16 з'явилися на базі ВПС США Еглін. Ці машини здатні виконувати автономні польоти та місії.

Ворог вночі атакував Івано-Франківщину ударними дронами

Ворог вночі атакував Івано-Франківщину ударними дронами

У четвер на світанку ворог атакував Івано-Франківщину ударними безпілотниками. Ціллю були об’єкти критичної інфраструктури.

В Україні хвилина мовчання

В Україні хвилина мовчання

Згідно з указом Президента України Володимира Зеленського № 143/2022, хвилина мовчання проводиться щодня о 9:00, її оголошують у всіх засобах масової інформації.

543 дитини загинули в Україні внаслідок збройної агресії рф

543 дитини загинули в Україні внаслідок збройної агресії рф

Ще 1296 дітей зазнали поранень різного ступеня тяжкості.

Лідери ЄС підтримали термінове надання Україні засобів ППО

Лідери ЄС підтримали термінове надання Україні засобів ППО

Європейська Рада наголошує на необхідності терміново надати Україні засоби протиповітряної оборони, а також прискорити та інтенсифікувати надання всієї необхідної військової допомоги, включаючи артилерійські боєприпаси та ракети.

Розвідники знищили дев’ять машин ворога

Розвідники знищили дев’ять машин ворога

Бійці спецпідрозділу ГУР МО України «Кабул 9» за дві доби роботи на Запорізькому фронті виявили та знищили дев’ять одиниць військового транспорту та польовий склад боєприпасів московських загарбників.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Бойовий медик в 126 ОБр ТРО

від 20000 до 120000 грн

Херсон, Херсонська область

Фельдшер медичного пункту (ЗСУ)

від 50000 до 120000 грн

Київ

243 окремий батальйон Сил ТрО

Військовий капелан

від 21000 до 21000 грн

Чернігів

Військова частина А7328

Бухгалтер

від 20000 до 50000 грн

Суми

Військова частина А1476

Стрілець-зенітник у 66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ, Київська область

Водій-санітар медичного пункту (ЗСУ)

від 50000 до 120000 грн

Київ

243 окремий батальйон Сил ТрО