ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Мешканці Харківщини активно долучаються до Сил тероборони

Новини
Прочитаєте за: 4 хв. 29 Січня 2022, 19:12

Різні форми та методики підготовки застосовує командування Харківської окремої бригади територіальної оборони для вдосконалення армійських знань та вмінь підлеглого особового складу.

– Минулого року ми активно брали участь у чималій кількості практичних заходів, що значно посилило харківську тероборону. Зокрема неодноразово проводилися інструкторсько-методичні заняття, єдиний всеукраїнський стрілецький день, навчальні збори з фактичним призовом резервістів тощо. Також щотижня відбуваються заняття у бригаді та всіх батальйонах, – зазначив командир бригади підполковник Євген Задорожний.

За словами офіцера, в разі необхідності харківська тероборона в короткі терміни зможе посилити понад 300 кілометрів держкордону, забезпечити охорону десятків важливих об’єктів, організувати перепускний режим на блокпостах, вести боротьбу з диверсійно-розвідувальними групами противника тощо.

– Це можливо завдяки тому, що у кожному районі області наші батальйони сформовано виключно з патріотично налаштованих хлопців та дівчат. З особовим складом постійно відбуваються заняття із залученням досвідчених інструкторів. Вони досконало навчають надавати першу медичну допомогу та поводитися зі штатною зброєю, ставити інженерні загородження, діяти в умовах просування ворога, виживати в екстремальних умовах та багато чого іншого, – говорить командир бригади. – Вінцем бойової роботи стають навчальні збори чи навчання, які ми проводимо на загальновійськовому полігоні окремої механізованої бригади імені Івана Сірка оперативного командування «Схід». Наприклад, минулого року ми провели масштабні двоступеневі командно-штабні навчання з практичними діями, до яких залучили майже 2500 військовослужбовців, резервістів та військовозобов’язаних. Також було залучено близько 300 інструкторів із бойовим досвідом.

Окрім цього, на танкодромі Військового інституту танкових військ НТУ «ХПІ» воїни територіальної оборони Харківщини вперше змогли пройти обкатку танком. Також вони долали психологічну смугу перешкод з усіма необхідними елементами, які наближають умови до бойових, на полігоні виконували стрільби з мінометів та іншого озброєння. Щобільше, в одному з батальйонів уперше відбулися тренування з опанування специфічних практичних навичок зі скелелазіння.

Як зазначають у бригаді, на сьогодні, після введення в дію Закону «Про основи національного спротиву», вже майже остаточно вирішено низку важливих питань щодо комплектування бригади, забезпечення озброєнням та військовою технікою, запасів матеріально-технічних засобів тощо. А  нещодавно Харківська бригада територіальної оборони почала обживатися на новому місці постійної дислокації.

– Наразі визначено пункти постійної дислокації для бригади та батальйонів. Усіх військовослужбовців тероборони та резервістів забезпечуємо формою, на зборах – харчуванням, штатною зброєю відповідно до штату. Все за кошти Міноборони, – розповідає підполковник Євген Задорожний. – У цьому році ми вже кілька разів залучалися до службових нарад за участю керівництва області та районних адміністрацій, де обговорювалися питання співпраці та надання нам допомоги.

У розпорядженні воїнів тероборони є сучасний електронний тир, який за необхідності ефективно замінює стрільби на полігоні. Також бригада отримала нові сучасні засоби зв’язку турецької фірми  Aselsan, які добре захищені від зовнішнього впливу та відповідають стандартам НАТО. Це значно покращує підготовку воїнів територіальної оборони та робить комфортніші умови проходження служби.

У 2021 році більше ніж 800 осіб доєдналися до резерву Харківської бригади територіальної оборони. У командуванні бригади впевнені, що цей рік не стане виключенням і мешканці Харківщини продовжать активно поповнювати ряди резервістів.

Фото з архіву бригади

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Кирило Буданов: Тиждень була, скажімо так, сама «засідка». Чекали, коли він вийде на потрібний рубіж

Кирило Буданов: Тиждень була, скажімо так, сама «засідка». Чекали, коли він вийде на потрібний рубіж

Начальник ГУР МО України генерал-лейтенант Кирило Буданов в інтерв’ю BBC розкрив деякі деталі знищення російського дальнього стратегічного бомбардувальника Ту22М3.

Ворог вдарив ракетами по Запоріжжю та Одесі

Ворог вдарив ракетами по Запоріжжю та Одесі

росіяни продовжують системний ракетний терор півдня України.

Кремлю «зробили нерви»: у Швеції на Балтиці з’явився новий корабель для збору розвідданих

Кремлю «зробили нерви»: у Швеції на Балтиці з’явився новий корабель для збору розвідданих

Швеція, яка тільки-но долучилася до Альянсу, ввела в експлуатацію новий корабель для збирання розвідувальної інформації у Балтійському морі, яке все більше підпадає під ознаки «внутрішньої водойми» НАТО.

В Україні хвилина мовчання

В Україні хвилина мовчання

Згідно з указом Президента України Володимира Зеленського № 143/2022, хвилина мовчання проводиться щодня о 9:00, її оголошують у всіх засобах масової інформації.

Українська ППО знищила дві російські ракети та три розвідувальні БПЛА

Українська ППО знищила дві російські ракети та три розвідувальні БПЛА

У ніч на 20 квітня російські окупанти атакували Україну трьома балістичними ракетами «Іскандер-М», двома зенітними керованими ракетами С-300/С-400 із бєлгородської області рф, а також двома керованими авіаційними ракетами Х-59/Х-69 із акваторії Чорного моря.

Сьогодні у Дніпрі — день жалоби за загиблими від російських ударів

Сьогодні у Дніпрі — день жалоби за загиблими від російських ударів

Сьогодні, 20 квітня, у Дніпрі оголосили днем жалоби за загиблими від російських ударів.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій військовослужбовець

від 21000 до 121000 грн

Запоріжжя

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Снайпер (за контрактом ЗСУ)

від 20100 до 120000 грн

Вінниця

Вінницький РТЦК та СП

Оператор БПЛА в ОБр ТРО

від 20000 до 120000 грн

Херсон, Херсонська область

Робота/Військовослужбовець ЗСУ/Житомир та Область/Без досвіду

від 20100 до 120000 грн

Житомир, Житомирська область

Кухар, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Старі Кодаки, Дніпропетровська область

Лікар медичного пункту, офіцер

від 55000 до 125000 грн

Ужгород, Закарпатська область