ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Обладнання і боєприпаси оборонного призначення: у «Борисполі» зустріли чергову партію допомоги від США

Важливо Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 25 Січня 2022, 22:04

До України прибула чергова партія міжнародної технічної допомоги США Збройним Силам України в рамках пакета на загальну суму 200 мільйонів доларів.

Міністр оборони України Олексій Резніков привітав нове надходження вантажу із Сполучених Штатів Америки, що включає переносні протитанкові ракетні комплекси Javelin та боєприпаси до них.

— Джавеліни в Києві! Новий вантаж безпекової допомоги — пускові установки і ракети — загальною вагою близько 80 тонн. Очікуємо прибуття четвертої пташки з «великої стаї» невдовзі. Дякуємо нашим стратегічним партнерам, — прокоментував Олексій Резніков у Твіттер.

У Міжнародному аеропорту «Бориспіль» літак із сучасним обладнанням і боєприпасами оборонного призначення зустріли заступник Міністра оборони України Ростислав Замлинський та Тимчасова повірена у справах США Крістіна Квін.

Заступник Міністра оборони України подякував за послідовну підтримку нашої країни та зазначив, що співпраця із США лише поглиблюватиметься.

— Для мене велика честь бути присутнім під час чергового кроку поглиблення нашої співпраці та допомоги. Знаємо, що вона буде посилюватися, і ми разом з вами, з вашою допомогою будемо її все більше нарощувати, — зазначив заступник Міністра оборони України Ростислав Замлинський. — Дякую за вашу підтримку в нашій боротьбі за відстоювання суверенітету та незалежності. Наш ворог сильний, але ми знаємо, що ми і наші партнери ще сильніші.

Зі свого боку Тимчасова повірена у справах США наголосила, що Сполучені Штати, союзники та партнери стоять на боці України і працюють разом, щоб пришвидшити надання Україні безпекової допомоги.

Також вона процитувала Президента США Джо Байдена щодо наслідків у разі продовження Росією агресії проти України: «Якщо будь-які російські війська перейдуть український кордон, то це буде вторгненням, за яким буде слідувати швидка, жорстка і об’єднана реакція. Це буде реакція і США, і наших союзників».

— За два з половиною роки в Україні я відвідувала підрозділи Збройних Сил, Національної гвардії та Державної прикордонної служби по усій країні. І з мого особистого досвіду скажу, що вони дисципліновані, добре забезпечені та навчені. Хочу підкреслити, що російські солдати, які підуть в Україну за наказом Кремля, зіткнуться з жорстоким спротивом, і Росія зазнає значних втрат. Якщо президент Путін піде на цей безрозсудний крок, то ми надамо більшу технічну допомогу Україні, ніж ми уже надали, — наголосила Крістіна Квін.

Тимчасова повірена у справах США відзначила, що перевага надається дипломатії, в рамках якої відбувається спілкування із партнерами по НАТО та Україною. Також, вона наголосила, що такі поставки продовжаться в майбутньому.

Крім того, вона повідомила, про найбільшу оборонну підтримку США Україні цього року, ніж у будь-який з попередніх років, починаючи з 2014-го. У 2022 надано понад 650 млн доларів безпекової допомоги, а з 2014 року її надано більш ніж на 2,7 млрд доларів.

— Ми знаємо, що Росія використовує кібератаки, операції під чужим прапором, різні спроби посіяти розбрат. І ми усі повинні бути на сторожі подібних дій і стежити за тим, щоб перш ніж повідомляти про ситуацію, ми зважили з якого джерела вона походить.  Давайте не дозволимо Росії використати операцію під чужим прапором щоб розпочати операцію проти України. Попри все, що відбувається, Сполучені Штати підтримують Україну. Ми надаємо перевагу дипломатичному шляху, але який би шлях не обрала Росія, ми будемо готові захистити Україну. Слава Україні! — завершила Крістіна Квін.

Фото: Назар Волошин

Читайте нас в Telegram
ЗСУ продовжують стримувати ворога на Бахмутському та Новопавлівському напрямках: відбито 29 атак

ЗСУ продовжують стримувати ворога на Бахмутському та Новопавлівському напрямках: відбито 29 атак

Протягом доби зафіксовано 71 бойове зіткнення. Загалом, ворог завдав 6 ракетних та 63 авіаційних удари, здійснив 41 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

На Луганщині росіяни знищили 31 пам’ятку культурної спадщини

На Луганщині росіяни знищили 31 пам’ятку культурної спадщини

31 пам’ятку культурної спадщини зруйнували або знищили росіяни у Луганській області від початку широкомасштабного вторгнення.

Президент подякував єврейській спільноті за залучення допомоги Україні від США

Президент подякував єврейській спільноті за залучення допомоги Україні від США

Напередодні свята Песах Президент України Володимир Зеленський мав можливість зустрітися з представниками іудейських організацій та учнями єврейської школи.

Ворог протягом дня атакував Дніпропетровщину артилерією та ударними БПЛА, є руйнування

Ворог протягом дня атакував Дніпропетровщину артилерією та ударними БПЛА, є руйнування

Армія рф упродовж дня 13 разів атакувала Дніпропетровщину з артилерії та ударними дронами, є значні руйнування.

У Польщі викрили російського агента, який готував замах на Президента України

У Польщі викрили російського агента, який готував замах на Президента України

За результатами тісної взаємодії Служби безпеки, Офісу Генерального прокурора України та органів правопорядку Польщі затримано громадянина Польщі, який співпрацював з воєнною розвідкою рф (більш відомою як гру).

Армія рф завдала ракетного удару по селу на Харківщині: є постраждалий

Армія рф завдала ракетного удару по селу на Харківщині: є постраждалий

Війська рф завдали ракетного удару по селу в Харківському районі, постраждав чоловік.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Заступник командира роти

від 27000 до 31000 грн

Ковель

Військова частина А4825

Фельдшер

від 22000 до 52000 грн

Новомосковськ

Військова частина Т0940

Робота/Військовослужбовець ЗСУ/Суми та Область/Без досвіду

від 20100 до 120000 грн

Суми, Сумська область

Оператор безпілотних літальних апаратів

від 25000 до 125000 грн

Одеса

35 ОБрМП ім. контр-адмірала Михайла Остроградського

Бухгалтер (2 кат.)

від 21000 до 25000 грн

Новомосковськ

Військова частина Т0940