ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Кремлівські «стратеги» формують нову дивізію на… Чукотці

Прочитаєте за: 3 хв. 24 Січня 2022, 14:53

Російське міноборони планує вчергове побрязкати зброєю. Наразі йдеться про північно-східний напрямок. Кремлівські «стратеги» згадали про неосяжні простори Крайньої Півночі й вирішили створити нову дивізію берегової оборони у Східному військовому окрузі. Зоною відповідальності нового з’єднання стане Чукотський автономний округ, острів Сахалін та Камчатка. Основне завдання — охорона рубежів і Північного морського шляху.

Згідно з амбітними планами російських «лампасоносців», як повідомляє «Известия», формування дивізії має бути завершено до кінця цього року. До складу новоствореної дивізії увійде 50-й полк берегової оборони, який було сформовано наприкінці 2020 року.

У російському оборонному відомстві планують озброїти дивізію всім необхідним. Обіцяють, що для дій в умовах, де 9 місяців на рік сніг, дивізія буде оснащена потрібною для цього спеціальною технікою: снігоходами, модульними системами життєзабезпечення, польовими їдальнями на базі всюдиходів тощо.

Звісно, що згідно з заявами військових чиновників РФ, все це створюється лише з однією метою — «захисту власних рубежів». Але ж хто повірить в ці заяви росіян?

До того ж і російські експерти, не підбираючи слів, говорять про істинне призначення новоствореного з’єднання.

Наприклад, директор центру комплексних європейських та міжнародних досліджень НДУ «ВШЄ» Василь Кашин зазначив: «Берингова протока стає ключовою точкою глобальної водної артерії, яка у майбутньому може мати величезне значення для всієї світової економіки. Дивізія, що діє разом із протикорабельними береговими ракетними комплексами, дозволить Росії тримати протоку під контролем. Сили в цій точці матимуть стратегічне значення. До того ж це єдине місце у РФ, звідки ракети середньої дальності можуть долітати не лише до Аляски, а й до північно-західних районів основних територій США».

В Арктичному регіоні зосереджено близько 13 % потенційних нерозвіданих світових запасів нафти, 30 % природного газу, 20 % газового конденсату, великі поклади кам’яного вугілля, залізних, марганцевих, мідних, свинцевих, нікелевих, цинкових руд та інших корисних копалин.

Про російські апетити в Арктиці АрміяInform уже писала раніше. Ще б пак, в Арктичному регіоні зосереджено близько 13 % потенційних нерозвіданих світових запасів нафти, 30 % природного газу, 20 % газового конденсату, великі поклади кам’яного вугілля, залізних, марганцевих, мідних, свинцевих, нікелевих, цинкових руд та інших корисних копалин. До того ж через глобальне потепління значні площі акваторії Північного Льодовитого океану звільняються від крижаного покриву та стають придатними для судноплавства. Таким чином Північний морський шлях стає привабливішим для комерційного судноплавства, адже арктичний шлях з Європи, наприклад, до Японії коротший приблизно на 30 % у порівнянні зі шляхом через Суецький канал та Індійський океан.

Боротьба за такий «ласий Арктичний пиріг» із часом загострюватиметься. Саме для представлення російських інтересів в Арктиці й формуватиметься нове з’єднання.

Звісно, боротьба за такий «ласий Арктичний пиріг» з часом загострюватиметься. Саме для представлення російських інтересів в Арктиці й формуватиметься нове з’єднання. Проте зрозуміло, що від планів до їх реалізації пройде чимало років. Уперше про бажання створити дивізію на Чукотці Шойгу розповів ще у 2016 році. До того ще під час СРСР з 1980-х до середини 1990-х там була дислокована 99-та мотострілецька дивізія, але навіть тоді вона комплектувалася за скороченим штатом. Причина досить проста — розміщення військ у цих районах пов’язане з величезними труднощами. Для створення тут хоча б елементарної інфраструктури необхідні величезні кошти, з якими останнім часом у російському бюджеті є проблеми.

Фото з відкритих джерел

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

Воїни ССО спалили склад БК та знищили військових противника на Півдні.

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

Сьогодні, 18 квітня, Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про атаку невідомого безпілотного літального апарату по території навчального центру Запорізької атомної електростанції, що примикає до майданчика.

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

Суд виніс вирок жителю Полтави, який співпрацював з аналітичним порталом рф «Фонд стратегічної культури».

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із віцеканцлером Німеччини Робертом Габеком під час його візиту до Києва. Темою розмови було зміцнення ППО України сучасними системами та двостороння співпраця у сфері ОПК.

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

Військовослужбовці Збройних сил Естонської Республіки в рамках базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних Сил України у Великій Британії проводять заняття з навчання ведення позиційних бойових дій.

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Українська сторона провела переговори з чеською стороною щодо підготовки проєкту майбутньої безпекової угоди.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Кулеметник

від 20000 до 120000 грн

Дніпро

128 ОБр Сил ТрО

Старший бойовий медик

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Водій кат. B, C, СЕ, D, військовослужбовець

від 21500 до 51500 грн

Кам'янка-Бузька

Військова частина А4623

Медик-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Суми

Косівський РТЦК та СП

Санітаp, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Водій-радіотелефоніст, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область