ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У Вінниці вшанували захисників Донецького аеропорту

Армія і суспільство
Прочитаєте за: 2 хв. 20 Січня 2022, 15:31

Саме цього дня, 20 січня, коли сім років тому завершилася оборона ДАПу і Україна водночас втратила найбільше його захисників, вінничани вшанували полеглих Героїв. Загалом оборона Донецького аеропорту забрала життя понад 200 воїнів, 8 з яких вінничани.

Розпочалось вшанування із заупокійної літії за загиблими захисниками, яку звершив митрополит Вінницький і Барський Симеон у каплиці на території Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону. 

Потім ветерани, серед яких безпосередні учасники боїв за Донецький аеропорт, волонтери та громадськість поклали квіти до інтерактивної Стели пам’яті Героїв на Європейській площі міста. 

Цей день для мене неймовірно важкий і дуже важливий. Я його пам’ятаю, як учора, це день останньої евакуації з аеропорту. Я, військовий лікар, проводив евакуацію поранених з ДАПу. Ми виїхали з аеропорту, а вже за годину він «впав». Ми мали забрати останніх 27 воїнів, але не вийшло, звернувся до присутніх «кіборг» Андрій Грачов. Сьогодні дуже важливо пам’ятати всіх полеглих, хто захищав землю, на якій ми зараз тут стоїмо. А ми, ті, хто вижив, готові ще раз взяти зброю, аби дати відсіч ворогу. 

Подібні зустрічі дуже важливі для нас, тих, хто пройшов війну і хто сьогодні боронить кордони нашої держави, додав інший «кіборг» Віктор Садич.   Я захищав аеропорт близько 2 тижнів у складі 93-ї бригади, був кулеметником. У пам’яті залишились лише безперервний бій та друзі, які загинули. А 17 січня біля мене вибухнула міна, я зазнав поранення. Евакуювали на БМП. Завантажили в нього людей, скільки змогли. На щастя, цьому «маленькому гробику на колесах» вдалось вискочити. І сьогодні дуже важливо розказувати про події тих днів, особливо молоді. 

Після цього відбулась дружня зустріч захисників у Ветеранському просторі (Міському освітньо-аналітичному центрі допомоги ветеранам АТО/ООС, членам їхніх сімей та сім’ям загиблих), де в колі побратимів виконував пісні лауреат фестивалю «Пісні, народжені в АТО» вінницький бард Олександр Клец.

Фото автора та Ветеранського простору

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Польща піднімала в небо військову авіацію під час ударів рф по Україні

Польща піднімала в небо військову авіацію під час ударів рф по Україні

Польща піднімала в повітря військову авіацію для забезпечення безпеки свого повітряного простору під час атаки рф по Україні.

У Повітряних Силах ЗСУ назвали знищення Ту-22М3 вендетою за Дніпро

У Повітряних Силах ЗСУ назвали знищення Ту-22М3 вендетою за Дніпро

Речник Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш прокоментував знищення Силами оборони України російського стратегічного бомбардувальника Ту-22М3, носія крилатих ракет Х-22.

Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 — носій крилатих ракет Х-22

Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 — носій крилатих ракет Х-22

Командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Микола Олещук прокоментував знищення дальнього стратегічного бомбардувальника Ту-22М3.

росія становить екзистенційну загрозу і для ЄС — Жозеп Боррель

росія становить екзистенційну загрозу і для ЄС — Жозеп Боррель

Високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель провів зустріч із міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою. Він наголосив, що наразі безпека ЄС також перебуває перед загрозою. 

Повітряні Сили ЗСУ підтвердили знищення Ту-22М3, а також ракет та дронів

Повітряні Сили ЗСУ підтвердили знищення Ту-22М3, а також ракет та дронів

Командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Микола Олещук заявив про знищення російського бомбардувальника Ту-22М3, а також 15 ворожих ракет та 14 БПЛА.

Обидві партії Конгресу США запевнили Україну в підтримці законопроєктів про допомогу

Обидві партії Конгресу США запевнили Україну в підтримці законопроєктів про допомогу

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що обидві партії Конгресу США запевнили українську делегацію у підтримці законопроєктів про допомогу.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

військова служба за контрактом

від 21000 до 123000 грн

Львів, Львівська область

Військовий Кухар

від 20100 до 50000 грн

Запоріжжя

Сватівський районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки

Програміст-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Дніпро

Косівський РТЦК та СП

водій (служба в Збройних Силах України)

від 20100 до 123000 грн

Кам'янське, Дніпропетровська область

Снайпер

від 20500 до 120000 грн

Кривий Ріг

Арей, окремий штурмовий батальйон