ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Україна започатковує системну співпрацю з американськими компаніями у сфері ОПК

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 13 Січня 2022, 18:54

12 січня за сприяння US-Ukraine Business Council відбулася установча зустріч з метою налагодження постійної взаємодії між профільними українськими відомствами та провідними компаніями оборонно-промислового комплексу США для забезпечення української армії високотехнологічними видами озброєння та військової техніки, а також розвитку українського ОПК за рахунок партнерства. Про це повідомляє сайт оборонного відомства.

У зустрічі взяли участь Міністр оборони України Олексій Резніков, Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Павло Рябікін, Надзвичайний і Повноважний Посол України у США Оксана Маркарова, а також представники понад 30 американських корпорацій, які спеціалізуються на пріоритетних для оборонного сектору України напрямках виробництва.

Серед іншого, обговорювалися актуальні потреби Збройних Сил України, зокрема, щодо систем зв’язку, управління та автоматизації, аерокосмічних систем, систем ППО/ПРО, ракетного озброєння, спеціалізованих видів боєприпасів, рішень для військово-морських сил, технічної розвідки та РЕБ тощо.

«Це перша зустріч у подібному форматі. Вона була дуже продуктивною. Ми з колегою-міністром Павлом Рябікіним ознайомили представників американських корпорацій з планами наших відомств і потенційними можливостями для співпраці. Це один з конкретних напрямків розвитку стратегічного партнерства з США. Після візиту Президента України Володимира Зеленського до Вашингтону та підписання Рамкової угоди у нас дуже інтенсивна динаміка. Я побачив спільне зацікавлення у створенні постійно діючої платформи для комунікації, щоб налагодити прямий діалог з фахівцями. Ми запросили американських партнерів відвідати Україну, щоб ознайомитися з нашими виробничими майданчиками, які можуть в подальшому виконувати завдання з локалізації», — відзначив за підсумками зустрічі Міністр оборони Олексій Резніков.

Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Павло Рябікін, в свою чергу, розповів про механізм залучення інвестицій, який став можливим завдяки змінам до законодавства.

«Минулого року було внесено зміни до законодавства, які відкривають можливість приватизації підприємств ОПК. Це створює передумови для залучення інвестицій і модернізації українських виробництв. Що одночасно сприятиме кращому оснащенню нашої армії і розвитку економіки. Ми бачимо тут простір для партнерства з американськими корпораціями» — зазначив Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Павло Рябікін.

Наразі Міноборони та Мінстратегспром вживають заходів для створення ефективної та прозорої системи оборонних закупівель згідно з вимогами законодавства, які набрали чинності в силу з 1 січня 2022 року.

Читайте нас у Facebook
«Лінія фронту попереду нас була всіяна трупами росіян»: як військові тримали Бахмут рік тому. Фоторепортаж АрміяInform

«Лінія фронту попереду нас була всіяна трупами росіян»: як військові тримали Бахмут рік тому. Фоторепортаж АрміяInform

Рік тому тривали важкі бої за Бахмут на Донеччині. Підрозділи Збройних Сил України стійко тримали оборону. Інколи, на жаль, ціною власного життя.

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

Воїни ССО спалили склад БК та знищили військових противника на Півдні.

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

Сьогодні, 18 квітня, Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про атаку невідомого безпілотного літального апарату по території навчального центру Запорізької атомної електростанції, що примикає до майданчика.

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

Суд виніс вирок жителю Полтави, який співпрацював з аналітичним порталом рф «Фонд стратегічної культури».

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із віцеканцлером Німеччини Робертом Габеком під час його візиту до Києва. Темою розмови було зміцнення ППО України сучасними системами та двостороння співпраця у сфері ОПК.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Заступник командира роти охорони з морально-психологічного забезпечення

від 27000 до 30000 грн

Запоріжжя

Військова частина А3130

Гранатометник

від 20000 до 120000 грн

Запоріжжя

112 окремий батальйон 110 ОБрТрО

Механік-моторист

від 20000 до 120000 грн

Запоріжжя

65 ОМБр

Інженер-електронік

від 16000 до 19000 грн

Львів

4762 військове представництво МОУ

Командир міномета 155 окремого батальйону територіальної оборони

від 21000 до 54000 грн

Степанівське, Сумська область