ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Хмельницькі «Суперельфи» відправили дітям загиблих героїв 1500 подарунків

Армія і суспільство Новини
Прочитаєте за: 4 хв. 7 Січня 2022, 10:34
Головний Суперельф Хмельницької резиденції Олександр Баурін (справа)

Минулого року таких подарунків було 3500, цього ж року – майже 4000! І саме стільки дітей по всій Україні, батьки яких загинули або були важко поранені в російсько-українській війні, отримають днями гостинці від Святого Миколая через його казкових помічників «Суперельфів» у рамках акції «Свято без тата».

Як вже повідомляла «АрміяInform», різдвяна акція «Свято без тата» – знак пам’яті та вдячності нащадкам героїв – захисників України, яка успішно діє вже восьмий рік поспіль. Ідейними натхненницями й засновницями акції є дві українки, які вже тривалий час мешкають в Польщі – це Галина Андрушкова та її донька Вікторія Батрин. Дівчата упродовж року через свою сторінку «Świętabeztaty/Свята без тата» у «Фейсбук» організовують збір коштів для акції від українців, і не тільки, з усього світу.

Як працюють помічники Святого Миколая у Хмельницькому – найбільшій резиденції «Ельфів» в Україні, АрміяInform розповів її головний «Суперельф», військовий волонтер Олександр Баурін. До речі, саме Олександрові належить ідея розширити в акції «Свята без тата» коло дітей наших героїв-захисників. Він запропонував надсилати подарунки не лише тим, у кого загинули тато чи мама, а й тим, чиї батьки дістали важкі поранення та зараз прикуті до ліжка чи інвалідного візка. Погодьтеся – це правильно і справедливо.

1500 із 4000 подарунків поїхали до дітей із Хмельницького

– Я допомагаю Святому Миколаю з 2016-го. Для того, аби кожна дитина до 18 років, у якої на війні загинув чи є важко поранений батько, отримала до новорічно-різдвяних свят подарунок, 36 наших «Суперельфів» працювали від 26 грудня. Ми уточнили через Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки дані, сформували і звірили списки дітей. Це важливо, адже щоразу є сім’ї загиблих військових чи добровольців, які мігрують Україною чи за кордон. У Хмельницькому офісі, від старту цьогорічної акції, ми запакували 1500 подарунків, з яких 1080 відправили швидкими санчатами (рейсові автобуси.-Авт.) у Закарпатську, Донецьку, Луганську, Чернігівську, Сумську, Харківську, Херсонську, Запорізьку, Миколаївську, Полтавську, Кіровоградську, Черкаську, Одеську, Чернівецьку області. Решту – 320 подарунків- ми передали безпосередньо офіцерам обласного ТЦК та СП для діток Хмельницької області, – каже головний «Суперельф».

Раніше запаковані, підписані для кожної дитини подарунки йшли з Польщі міжнародними авторейсами одразу в регіони. Завданням «Суперельфів» в Україні було їхнє вручення. Через пандемію коронавірусу, коли багато країн Європи та окремі області України «закрились», логістика змінилась. Тепер частину подарунка «Суперельфи» отримують із-закордону, а доукомплектовують його за кошти «Свята без тата» вже на місцях.

– Наш цьогорічний подарунок запаковано в паперовий пакет із брендом «#superelf», – продовжує Олександр. – У ньому: книжка братів Капранових «Історія Незалежності України», солодощі, брендована вишивкою шапочка і лист від «Ельфів» діткам героїв. Ці листи з QR-кодом -для того, щоби дитина, відсканувавши його, могла, окрім привітання, отримати від помічників Святого Миколая індивідуальне завдання. Вони прості – самому застеляти зранку ліжко, вимити посуд, допомагати мамі в прибиранні, виносити сміття, бавитися з молодшим братиком чи сестричкою, коли мама на кухні тощо,

«Суперельфи» Хмельницької резиденції кажуть, що кілька днів поспіль вони спали, як солдати в наряді – по 4 години.

– Але ми отримуємо задоволення від того, що даруємо радість дітям. Їхні щасливі очі на світлинах з подарунком у руках – джерело нашої енергії, – зауважує з цього приводу головний «Суперельф» і пропонує переглянути відео на «Фейсбук», де вони як справжні Ельфи старанно пакують подарунки діткам. Також Олександр пропонує в кінці 2022 року усім, хто має добре серце, спробувати себе в ролі «Суперельфа»- помічника Святого Миколая!

Фото автора

Позаштатний кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Наслідки російського удару по Одесі: поранено дві людини, зокрема 3-річну дитину

Наслідки російського удару по Одесі: поранено дві людини, зокрема 3-річну дитину

Сьогодні, 20 квітня, російські війська вдарили по приватному сектору Одеси. Поранення отримали 2 особи, постраждала й трирічна дитина.

У Києві відбувся Міжнародний академічний форум «Воєнні інновації в сучасних війнах»

У Києві відбувся Міжнародний академічний форум «Воєнні інновації в сучасних війнах»

Учасники Міжнародного академічного форуму «Воєнні інновації в сучасних війнах» розглянули тенденції війни дронів, вектори розвитку Збройних Сил та інноваційні соціальні рішення.

Найближчим часом Україна може підписати безпекові угоди з країнами Балтії, Північної Європи і США

Найближчим часом Україна може підписати безпекові угоди з країнами Балтії, Північної Європи і США

У травні-червні Україна може наблизитися до підписання безпекових угод із країнами Балтії, Північної Європи і США.

У Повітряних Силах спрогнозували, як зміниться ситуація в небі над Україною після збиття російських А-50 і Ту-22М3

У Повітряних Силах спрогнозували, як зміниться ситуація в небі над Україною після збиття російських А-50 і Ту-22М3

Речник Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш розповів, як зміниться обстановка в українському небі після збиття російських літаків А-50, Ту-22М3.

Кількість жертв російського обстрілу Вовчанська збільшилося до двох

Кількість жертв російського обстрілу Вовчанська збільшилося до двох

Внаслідок сьогоднішнього обстрілу міста Вовчанськ Харківської області загинуло двоє мирних жителів, ще двоє дістали поранення.

США негайно почнуть передавати Україні зброю після рішення Конгресу

США негайно почнуть передавати Україні зброю після рішення Конгресу

США негайно почнуть доправляти військову допомогу Україні, щойно Конгрес США ухвалить рішення про її фінансування.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій

від 20100 до 120100 грн

Дніпро

128 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ

Монтажник зв’язку, антенник

від 50000 до 120000 грн

Ужгород

68 ОЄБр ім. Олекси Довбуша

Кухар-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Черкаси

Косівський РТЦК та СП

Майстеp, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Навідник/ця-оператор/ка (ЗСУ)

від 20000 до 120000 грн

Київ

130 Батальйон ТрО

Інженер базових станцій

від 55000 до 130000 грн

Ужгород

68 ОЄБр ім. Олекси Довбуша