ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Їй щодня дякують за життя

Life story Військова медицина
Прочитаєте за: 3 хв. 18 Грудня 2021, 10:11

«Доброго ранку. У мене все чудово. Дякую за життя!» — такими словами пацієнти зустрічають військову лікарку, якій щодня вже близько року пише слова подяки полковник-ветеран Збройних Сил України, який одужав після ускладнень від COVID-19.

У майора медичної служби – начальника інфекційного відділення Рівненського військового госпіталю Ольги Юрчук переможців коронавірусної інфекції за весь час пандемії вже більше ніж тисяча. Лікарка підтримує зв’язок із кожним з тих, хто пройшов у неї лікування, демонструючи мужність, наснагу та волю до перемоги над недугою.

У робочому кабінеті лікарки на почесному місці — ікона рівноапостольної княгині Ольги, що залишилася на згадку про одного з особливих пацієнтів  — полковника ЗС України у запасі Миколи Коваля.

— Це було близько року тому, його до нас доставили у важкому стані. Легені практично не працювали. Боротьба за життя впродовж кількох місяців тривала день за днем. Вважаю цю історію нашою спільною перемогою, адже це не просто пацієнт — в минулому військовий льотчик-випробувач, — розповідає жінка-офіцер.

…Народилася Ольга на Черкащині — в географічному центрі України, проте понад половину свого життя проживає в Рівному.

— Я закінчила медичне училище, близько року працювала в інфекційному відділенні, зрештою вступила до медичного університету імені Богомольця. Згодом закінчила інтернатуру й у 2004 році розпочала свій лікарський шлях у Рівненському військовому госпіталі, — говорить військовий медик.

До подій 2014-го Ольга була на посаді працівника Збройних Сил України, а з початком збройної агресії Кремля на півдні та сході держави підписала контракт, одягнувши військовий однострій.

На сході України

У район бойових дій вона вперше поїхала у 2016 році, у 2019-му — вдруге.

— Перебуваючи на Сході, я зустріла чимало вмотивованих людей. В районі ООС з 2019 року ми формували та розгортали мобільні госпіталі для інфекційних хворих — з підозрою на коронавірусну хворобу. В пам’яті назавжди залишаться спогади, як народжувалися ці містечка, як відпрацьовували перші алгоритми дій. Виклики були серйозні та ми впорались.

За її словами, з початку пандемії у Рівненському військовому госпіталі пролікували близько тисячі хворих. З них більше ніж вісім сотень амбулаторно та дві сотні у стаціонарі. З моменту коли почалася вакцинація та ревакцинація військовослужбовців, перебіг захворювання став набагато легший, а рівень захворюваності зменшився в рази.

— Я як начальник інфекційного відділення, що має безпосередній контакт із хворими,  вакцинувалася однією з перших. Тоді, коли багато хто з цивільних роздумував, ми діяли. Все відбулося безболісно та непомітно для мого стану здоров’я. За весь час вакцинації побічних ефектів у військовослужбовців гарнізону не відмічено, а перебіг захворювання був легкий і без особливостей.

Ніколи не здаватися та рухатись уперед

Дозвілля в Ольги завжди активне. Серед її захоплень – поезія, малювання, театр. Її доньки так само творчі, як і їхня мати. Старша — хореограф, тож часто створення декорацій, постановка сцен та пошиття костюмів у вільний від військової служби час саме на мамі.

— Для мене це певна реабілітація від суворих реалій військового життя та боротьби зі світовою коронавірусною недугою. По життю я вчу інших і сама не цураюся вчитися!

Кореспондент АрміяInform

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

Речник Командування Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш висловив сподівання, що Україна таки отримає від партнерів крилаті ракети Taurus.

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу противника.

Україна розпочала переговори про укладення безпекової угоди з Португалією

Україна розпочала переговори про укладення безпекової угоди з Португалією

Українська та португальська сторони розпочали роботу над проєктом двосторонньої безпекової угоди й узгодили графік подальших переговорів.

Українські морпіхи пробігли Лондонський марафон, щоб зібрати кошти на протезування

Українські морпіхи пробігли Лондонський марафон, щоб зібрати кошти на протезування

Українські морські піхотинці Олексій Руденко з Військової академії в Одесі та Георгій Рошка з 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського виступили на Лондонському марафоні.

Кабмін запровадив видачу паспортів для чоловіків мобілізаційного віку лише в Україні

Кабмін запровадив видачу паспортів для чоловіків мобілізаційного віку лише в Україні

Кабінет Міністрів України запровадив видачу паспортів громадянина України або паспортів для виїзду за кордон для чоловіків віком від 18 до 60 років лише на території України.

Український боєць зумів збити з ПЗРК дві російські крилаті ракети

Український боєць зумів збити з ПЗРК дві російські крилаті ракети

Український військовослужбовець зумів збити з переносного зенітного ракетного комплексу дві російські крилаті ракети.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій-механік танка

від 20000 до 120000 грн

Київ

130 Батальйон ТрО

Механік-радіотелефоніст, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Військовий перекладач з англійської

від 25000 до 55000 грн

Житомир

Військова частина А1262

Фельдшер

від 17500 до 100000 грн

Харків

АРЗ СП ГУ ДСНС України у Луганській області

Стрілець-санітар

від 20000 до 120000 грн

Краматорськ

23 ОМПБ 56 ОМПБр

Механік-водії, військовослужбовець

від 24000 до 124000 грн

Болград, Одеська область