ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У Міноборони обговорили, як ефективно реформувати управління людськими ресурсами

Новини
Прочитаєте за: 4 хв. 11 Грудня 2021, 10:58

У сучасній армії не останню роль в її злагодженій діяльності відіграє вміння ефективно керувати людськими ресурсами. Іншими словами, наскільки вдало буде здійснюватися кадрова політика, враховані потреби у фінансуванні, опрацьовані стратегічні комунікації тощо, настільки ефективною буде робота оборонного відомства. Тому не дивно, що саме напрям людських ресурсів був обраний одним із десяти напрямів, які лежать в основі реформування Збройних Сил під егідою Міністерства оборони.

У Міністерстві оборони відбувся форум за темою «Управління персоналом – досвід, проблеми, шляхи вирішення», який був присвячений основі української обороноздатності, а більш конкретно – людському виміру військової сфери. Мова йде про те, що людина та людський капітал перебувають у центрі реформування системи безпеки та оборони України. Захід було організовано департаментом кадрової політики Міністерства оборони України в співпраці з Генеральним Штабом за участю керівництва оборонного відомства та іноземних представників.

У своїй вступній промові заступник Міністра оборони Ганна Маляр висловила вдячність за долучення до заходу представників громадськості, а також міжнародних партнерів України.

«Така співпраця означає відкритість Міністерства оборони та Збройних Сил до обговорення суто професійних проблем. Дуже важливо, щоб наші перетворення і наша кадрова реформа обговорювалися в широкому експертному колі. Ми відкриті до критики, ми відкриті до слушних порад. Ця відкритість є запорукою довіри суспільства до всього, що робиться у Збройних Силах України в напрямку реформ. Довіра це теж елемент нашої обороноздатності», – наголосила Ганна Маляр.

Ганна Маляр також наголосила на тому, що реформування оборонного відомства не може бути точним перенесенням досвіду країн Північноатлантичного альянсу, кожна країна адаптує стандарти НАТО відповідно до своїх потреб та національних особливостей. Безперечно, європейська та євроатлантична інтеграція України закріплена на конституційному рівні ще з 2019 року – відповідна зміна віддзеркалена в інституційних змінах. При кожному міністерстві існує посада заступника міністра з питань євроінтеграції. Однак, на думку Ганни Маляр, через те, що Україна перебуває в стані війни, то іноземний досвід має корелюватися з нашими реаліями.

Звісно, що під час реформ існують не лише здобутки, але й складнощі. Зокрема, це стосується питань, пов’язаних з військовою юстицією. Але відкритість Міноборони до обговорення цих тем свідчить про зміну підходів. Відтепер важливий індивідуальний підхід, а не єдина візія для всіх, причому непрокомунікована відповідним чином.

«Військова юстиція до початку війни зазнавала цілеспрямованого знищення. І це один з елементів підготовки Російської Федерації до війни в Україні. Після початку агресії була відновлена робота військової прокуратури. На сьогодні стоїть питання про створення військової поліції.  На порядку денному також є відновлення військових судів. У нас гостро стоїть питання військових адвокатів, тому що наші військові змушені користуватися послугами платних адвокатів. Було б правильно, щоб військовослужбовці мали можливість звертатися саме до військового професійного адвоката», – сказала Ганна Маляр, відповідаючи на одне із запитань із залу.

Директор департаменту кадрової політики Міністерства оборони України Олег Яцино на форумі зосередив увагу на ключових моментах реформування підходів до управління людськими ресурсами.

«Результатом реалізації проєкту (реформування управління людськими ресурсами. – Ред.) обов’язково має стати створення системи підготовки, набору, долучення і управління кар’єрою в Збройних Силах України особовим складом відповідно до стандартів, ухвалених у країнах Європи. Це потрібно для того, щоб ми розмовляли і діяли в одних процедурах, за одними принципами і правилами. Орієнтовна ціна перетворень становить 4,6 мільярда гривень, зокрема додаткова сума на 1,8 мільярда гривень. Ефективність використання цих коштів залежить від спільної злагодженої роботи усього оборонного відомства і держави», – підкреслив Олег Яцино.

Фото Дмитра Юрченка 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Інструктор групи розвідувального забезпечення

від 46500 до 46500 грн

Бердичів

Військова частина А2772

Стрілець

від 53000 до 120000 грн

Миргород

148 батальйон 116 ОБр Сил ТрО

Водій (кат. С, СЕ), військовослужбовець

від 22000 до 122000 грн

Львів

216 окремий батальйон 125 ОБр Сил ТрО

Лаборант киснедобувної станції

від 20000 до 25000 грн

Васильків

Військова частина А1789

Розвідник-далекомірник, військовослужбовець у ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ

66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго

Парашутист, укладальник парашутів, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область